Flexiana oslavuje 4 roky na trhu

Mezinárodní “fully-remote” vývojářské studio s českými kořeny vstupuje do pátého roku fungování podpisem spolupráce s třemi novými zahraničními klienty  

Praha, 15. října 2020 –  Rok 2020 je ve znamení “remote”. Vzdálená spolupráce je pro mnoho firem novinka, ne tak pro ”fully-remote” firmu Flexiana. Vývojářské studio založené Jiřím Kneslem, které věří ve vzdálenou spolupráci již od samého počátku, vstoupilo v tomto roce již do pátého roku svého fungování a jako dárek si nadělilo uzavření spolupráce s třemi novými klienty. 

Během 4 let působení na trhu se Flexiana rozrostla z malého týmu 10 spolupracujících vývojářů na mezinárodní firmu, která dává práci více jak 60 expertům v 16 zemích světa. Za sebou má práci na projektech pro klienty jako jsou Alza.cz, Zimpler, Evolta, Data42, Livesport, Baresquare, Ourhub, Fold, Starcity, Disco Melee, Eat To Perform, Ticketless, Laclary nebo spolupráci s firmou Cognitect. Její spoluzakladatel a současný CEO Rich Hickey vyvinul programovací jazyk Clojure, podporující funkcionální programování, na kterém je postavena většina projektů Flexiana. 

„V našem různorodém týmu, který je rozesetý po celém světě, najdete experty se specializací na  funkcionální programování, design a vývoj webových a mobilních aplikací nebo podnikových systémů ERP.  Zajímáme se také o fintech nebo umělou inteligenci a strojové učení,” popisuje svůj tým jeho zakladatel a CEO Jiří Knesl. V roce 2019 zaznamenala Flexiana obrat ve výši okolo 40 milionů Kč oproti 16 milionům Kč v roce 2018, což představovalo nárůst o 150 %. “Vzhledem k vývoji v letošním roce, postiženém koronavirovou pandemií, neočekáváme nárůst v desítkách procent jako v minulých letech, ale COVID-19 nás nezastaví. Díky tomu, že od počátku razíme cestu vzdálené spolupráce, byli jsme na nová pravidla dobře připraveni, a to oceňují nejen naši stávající, ale i noví klienti, které se nám daří získávat. Mezi společnosti, které nově vložily důvěru do našich rukou, patří tři americké startupy Reify Health, Crossbeam a Aisle Experts. Zaměřením každý jiný, ale ambiciózní jsou všechny stejně. To potvrzuje i výše investic, které dokázaly získat v dosavadních investičních kolech, a důvěra investorů, kteří za nimi stojí. Těší mě, že budeme moci být u toho spolu s nimi,” představuje plány do dalších měsíců Jiří Knesl. 

Reify Health je cloudová softwarová společnost vyvíjející nástroje, které pomáhají urychlit vývoj nových, život zachraňujících terapií. Jejich software Reify Health’s StudyTeam pomáhá týmům v rámci klinických studií dosáhnout rychlejší a předvídatelnější registrace a zároveň eliminuje zdlouhavou práci, která snižuje produktivitu a rozpočet studie. Americký startup získal dohromady v průběhu financování již 39,6 milionů dolarů (poslední investice – Serie B) a mezi jeho největší investory patří společnosti Battery Ventures, Sierra Ventures a Asset Management Ventures (AMV). Flexiana bude s Reify Health spolupracovat na vývoji digitálních řešení, která propojí a posílí jejich ekosystém klinických hodnocení.

Další novým klientem Flexiany je filadelfský startup Crossbeam – ekosystémová platforma, která pomáhá společnostem budovat hodnotnější obchodní partnerství. Když prodejní týmy spolupracují s jinými společnostmi, procházejí procesem zvaným mapování účtů, aby našly společné zákazníky a identifikovaly prodejní příležitosti. Crossbeam přišel na trh s řešením, jak tuto obvykle vysoce manuální aktivitu automatizovat. Na rozvoj svého produktu již získal investice v celkové výši 40,9 milionů dolarů (poslední investice – Serie B) a stojí za ním zajímavá směs investorů jako Redpoint Ventures, FirstMark Capital, Salesforce Ventures, Slack Fund a další. Flexiana se bude se podílet na administraci systému a zároveň na vylepšování klientského UI. 

Od automatizace obchodních dat ke svatebnímu veselí díky Aisle Experts, kteří brzy představí novou mobilní aplikaci pro plánování a organizování svateb. Aplikace poskytne vše potřebné k organizaci svatby snů v jedné snadno použitelné platformě a usnadní celý proces přípravy. Nastavení si výše rozpočtu a jeho sledování, propojování se s dodavateli služeb a mnohé další bude díky Aisle Experts na dosah ruky. Flexiana se bude podílet na vývoji mobilní aplikace (iOS, Android). Její spuštění je plánováno na přelomu letošního roku. 

Press kit s tiskovými fotografiemi a dalšími tiskovými materiály naleznete ke stažení zde.  

Více o Flexiana: 

Vývojářské studio Flexiana je mezinárodní tým zkušených developerů, designéru, agilních koučů a expertů v oboru, které založil v roce 2016 Jiří Knesl. Kromě českého zastoupení (Praha) má Flexiana pobočky v USA (Sheridan, WY), Velké Británii (Londýn), Egyptě (Káhira), Španělsku (Valencia) a Německu (Berlín). Flexiana spolupracuje s profesionály z 16 zemí světa. Zabývá se na návrhy funkčních digitálních řešení, včetně architektury, procesů, principů a přípravy dokumentace, která je klíčem k návrhu efektivních služeb, jenž odpovídají potřebám moderní organizace nebo programu. Poskytuje služby v oblasti vývoje software na míru, IT bodyshoppingu nebo change managementu, staví webové a mobilní aplikace – od malých až po robustní řešení. K vývoji digitálních produktů používá programovací jazyky a technologie Clojure, ClojureScript, Python, AWS, JS, Machine Learning, Node.Js, PHP, Angular, C # (.NETc Core), PostgreSQL, ReactJS, Docker, Linux a mnoho dalších. Flexiana od svého založení získala důvěru klientů jako Alza.cz, Zimpler, Evolta, Data42, Livesport, Baresquare, Ourhub, Fold, Starcity, Disco Melee, Eat To Perform, Ticketless, Laclary, Cognitect. Aktuality, případové studie a jiné materiály od Flexiana sledujte na: 

Web: www.flexiana.com

GitHub: github.com/Flexiana

RSS: flexiana.com/feed  

LinkedIn: cz.linkedin.com/company/flexiana 

Twitter: twitter.com/flexiana 

Facebook: facebook.com/FlexianaDevGroup 

Instagram: www.instagram.com/flexiana.team 

Youtube: Flexiana Channel