IT ve finančnictví – Bankovní identita na startovní čáře

Bankovní identita přinese revoluci v digitalizaci klientských procesů pro soukromý i veřejný sektor. Jak se na tyto procesy připravují nejen banky, ale také systémy eGovernmentu jako je Národní bod pro identifikaci a autentizaci (NIA) a jaké budou jejich dopady ve spojení se zákonem o právu na digitální službu? Jak a kdy budete moci BankID využít a jaké příležitosti a benefity přináší? Seznamte se se zkušenostmi z prvních implementačních projektů, poslechněte si nejnovější informace z úst odborníků, kteří se přímo podílejí na vzniku tohoto projektu. 

„Letošní ročník konference IT ve finančnictví aktualitami z oblasti BankID doslova přetéká. Datum konání akce připadlo na 3.listopadu, konference bude probíhat online. Pro registrované účastníky bude kromě živého streamu k dispozici i záznam.“, upřesňuje Michal Franěk, ředitel pořádající agentury Exponet s.r.o.

Právní rámec, do něhož je bankovní identita zasazena, objasní hned z kraje konference Josef Donát, partner advokátní kanceláře ROWAN LEGAL. Kromě rekapitulace základních pojmů a principů bankovní identity se příspěvek bude věnovat přístupu do základních registrů, elektronickému podepisování a praktickým zkušenostem z prvních implementačních projektů.

Druhý řečník, Filip Haering ze společnosti Bankovní identita a.s., účastníkům přiblíží jak a kdy budou moci využít bankovní identitu ve svých službách. Představení řešení pro plnohodnotnou integraci bank a třetích stran na Bankovní identita a.s., Národní bod pro identifikaci a autentizaci („NIA“) a Informační systém základních registrů “ISZR”si za své vzal třetí z prezentujících, Radomír Pravda.

Jednoduchý pohled na bankovní identitu z pozice digitální banky nabídne Ján Labant, Digital Product Owner z  MONETA Money Bank. Jaký je význam distančních metod identifikace v průběhu aktuální situace? Co může přinést bankovní vizitka? Těmito a dalšími otázkami se bude prostřednictvím use case v sektoru hazardních her zabývat František Carbol ze společnosti SAZKA a.s.

Bohatý program konference uzavře panelová diskuse zástupců bank, service providerů a společnosti Bankovní identita a.s. Hlavním předmětem zájmu panelistů bude bankovní identita v praxi. Jaké jsou největší překážky v implementaci bankovní identity? Kde vznikají největší otázky a nejasnosti? A kde naopak hledat největší příležitosti a benefity? Diskusí bude provázet Jan Tomíšek,vedoucí advokát kanceláře ROWAN LEGAL.

Podrobný program a registrace na https://financnictvi.konference.cz/ 

Exponet s.r.o. zajišťuje komplexní či částečnou realizaci firemních a společenských eventů a odborných konferencí v České republice i v zahraničí. Na trhu působí již od roku 2000. Dlouhodobě spolupracuje s  nadnárodními společnostmi, veřejnou správou i menšími lokálními firmami.