Jídlo a víno až domů nebo do firmy, prodej voucherů či poradenství. Restaurace hledají nové cesty, jak se zachránit

Oběd a jídlo do krabičky, ale i s donáškou, e-shop a k tomu voucher na nákup vín jako dárek na Vánoce či poradenství. To vše nabízí pražská restaurace a vinné bary Vinograf, aby alespoň částečně pokryly výpadek příjmů způsobený vládními opatřeními proti šíření koronaviru.

„Hledáme alternativní cesty, jak se dostat k našim zákazníkům. Už na jaře se ukázalo, že lidé své oblíbené restaurace a bary rádi podpoří. Je ale nutné jít jim naproti,” říká spolumajitel Vinografu Jan Horešovský.

Jeho restaurace tedy znovu zavedla aktivity, které si vyzkoušela už během jarní vlny pandemie, jako je prodej vína, obědů a delikates k konzumaci doma včetně objednání obědů přes Wolt či Dáme Jídlo. Podnik je možné podobně jako na jaře podpořit také zakoupením voucherů na konzumaci, nákup vína či vstupů na budoucí akce a degustace. „V oblibě jsou i vouchery na nákup vína, které se hodí jako vánoční dárek. Nabízíme také dárkové balení včetně umístění loga, pokud jde o firemní pozornost,” dodává Horešovský.

Vinograf ale hledá ještě další cesty, jak hostům i přes všechny komplikace posloužit: „Zavření podniku nás nepřipravilo pouze o tržby, ale také o kontakt s našimi hosty, který je při provozování jednoho z nejlepších vinných barů ve střední Evropě stěžejní. Hosté měli vždy možnost víno pít a poznávat ho skrze naše prvotřídní sommeliéry, a o to je ani teď nechceme připravit,” vysvětluje Horešovský. „Brzy tedy nabídneme také vinné rádce, kteří zodpoví jakékoliv dotazy ohledně vína a poradí s jeho výběrem,” říká. 

Po Praze Vinograf rozváží víno ve večerních hodinách. Po Praze je rozvážka zdarma Po celém Česku Vinograf víno doručí přes Messenger. 

O Vinografu 

Vinograf wine bars jsou dva vinné bary v centru Prahy. Vinograf Míšeňská, ten menší, je zaměřený na vína z ČR a nabízí pokrmy studené kuchyně, Vinograf Senovážné, ten větší, nabízí jak vína z celého světa, tak skvělou „wine-friendly“ kuchyni šéfkuchaře Dušana Mackoviče. Obě vinárny nabízí spoustu vín na skleničku, ještě více po lahvích, skvělý výběr sýrů a uzenin, erudovaný personál v čele s šéfsommelierkou Klárou Kollárovou a přátelskou atmosféru.