Česká firma vyrábějící vozíčky pro postižené psy na 3D tiskárnách vstupuje na evropský trh

Brno, 3. listopadu 2020 – Hendikepovaní psi po celé Evropě mohou začít radostně vrtět ocásky – startup AnyoneGo, který vyrábí pomůcky pro postižené psy, vstupuje na evropské trhy. Tato česká společnost vytváří zakázkové 3D tištěné invalidní vozíky pro psy, kteří nemohou chodit sami. Pomohli již téměř stovce psů v České republice a na Slovensku. Nyní nabízejí své invalidní vozíky psům po celé Evropě.

Problémy s chůzí u psů mohou být způsobeny zraněním, genetikou, následkem operace nebo jen stářím. Bez ohledu na důvod postižení se většina lidí rozhodne pečovat o nejchlupatější členy své rodiny i v těchto situacích. Veterináři, psí neurologové a fyzioterapeuti obvykle doporučují pořízení dobře padnoucího a kvalitního invalidního vozíku – jako je ten, který vyrábí AnyoneGo. Designéři a technologové této firmy připravili a otestovali desítky prototypů, aby vytvořili dokonalý invalidní vozík pro psy.

“Firmu jsme založili v roce 2016 a po čtyřech letech vývoje, spolupráci s evropskými experty na psí fyzioterapii a neurologii a desítkami spokojených zákazníků jsme připraveni pomoci psům po celé Evropě,“ říká jeden ze zakladatelů AnyoneGo, Martin Schenk.

Funkční a atraktivní design

Tým designérů AnyoneGo vede uznávaný průmyslový designér Jan Jiránek, který je sám také uživatelem invalidního vozíku a má tak k problému jedinečný přístup.

„Naším cílem bylo od počátku vytvořit psí invalidní vozíky, které jsou nejen funkční a praktické, ale také krásně vypadají a budou přizpůsobitelné individuálním potřebám každého psa,“ říká Jiránek.

V AnyoneGo používají nejnovější softwarové a výrobní technologie, aby svým chlupatým klientům poskytli nejlepší možný produkt. Invalidní vozík je z 90 % vytištěn na 3D tiskárnách další úspěšné české technologické společnosti – Prusa3D.

3D tištěný invalidní vozík pro psy (téměř) všech velikostí

„Použití 3D tisku pro výrobu našich invalidních vozíků nám umožňuje vytvořit každý invalidní vozík speciálně pro daného zákazníka a, pokud je to třeba, upravit některé části vozíku přesně podle unikátních potřeb psa,“ říká Jiránek. „Můžeme se také rychle přizpůsobit jakémukoliv novému vylepšení technologie 3D tisku.“

Právě teď nabízejí čtyři velikosti vozíků pro postižení zadních nohou – Nano (pro trpasličí plemena, jako jsou čivavy), Micro (jezevčíci), Malý (francouzský buldoček) a Střední (pro border kolie a podobná plemena). Ještě větší invalidní vozík pro retrívry a další velké psy je právě v procesu návrhu a testování.

Invalidní vozíky mají stabilní široký rám, optimalizované polstrované sedlo, nastavitelnou a odnímatelnou oporu nohou a výklopná kola (ve velikostech Malý a Střední), která lze sklopit pro přepravu nebo když si pes chce lehnout. Jedinečný design hrudního popruhu usnadňuje nasazení a hrudní část se bezpečně a snadno zafixuje do zadní části invalidního vozíku.

Vraťte svému psovi svobodu

Vozík pro postižené psy AnyoneGo je tištěný s využitím odolného, ​​netoxického a omyvatelného plastu, přičemž klíčové části jsou vyrobeny technologií SLS pro ještě vyšší pevnost.

Invalidní vozík AnyoneGo je také krásný na pohled a každý zákazník si může u svých komponentů a příslušenství vybrat z pěti různých barev.

“Zákazníci si vybírají naše invalidní vozíky pro dokonalou kombinaci funkčnosti, přizpůsobení a krásy. Jsou rádi, že jejich pes nemusí nosit něco, co vypadá jako strašidelný stroj z nemocnice a místo toho běhají ve svém vlastním Ferrari. Pravidelně je zastavují lidé na ulici, kteří se ptají, co to mají za krásný vozíček,“ říká vedoucí zákaznického servisu Jana Varnerová.

Poptat tento invalidní vozík můžete přímo na www.anyonego.com. Je to snadné – stačí podle jednoduchého návodu změřit svého pejska a vyplnit poptávkový formulář. Cena invalidního vozíku pro psy se pohybuje v rozmezí od 14 500 do 17 900 Kč, v závislosti na velikosti a dalších vlastnostech. Doba dodání je 2 až 3 týdny.

O společnosti AnyoneGo

Český startup AnyoneGo vznikl v roce 2016 a zaměřuje se na vývoj zdravotních pomůcek pro hendikepované. Využívá nejmodernější technologie, které zajišťují spolehlivou a cenově výhodnou výrobu zdravotnických pomůcek, navrhovaných na míru potřeb jednotlivých zákazníků. Společnost AnyoneGo tvoří dvě divize, které oddělují vývoj pomůcek pro hendikepované osoby a zvířata. Další informace jsou k dispozici na webu www.anyonego.com.