Proměny firemního dobrovolnictví. Zaměstnanci Providentu pomáhají i během pandemie

Praha – 3. 11. 2020 – Pomáhat tam, kde je třeba, je nedílnou součástí firemní kultury Providentu, do které se zapojuje více než polovina všech zaměstnanců. Vlivem pandemie došlo ke změnám v organizaci dobrovolnických aktivit, které jsou sice stále organizované, ale prováděné individuálně. Navíc mají pozitivní vliv na zdraví zaměstnanců, kteří běhají, darují krev nebo pečou doma cukroví. I tak dokáží pomáhat potřebným ve svém okolí a své zážitky sdílet s kolegy.

Letošní rok tradičním formám firemního dobrovolnictví příliš nepřeje. Mrzí to nejen zaměstnance, kteří přišli o oblíbenou formu teambuildingu, ale hlavně instituce, kam chodili společně pomáhat. „Letos jsme museli už na jaře zrušit tradiční pomoc na zahradě školy Ružinovská a ani na podzim jsme to kvůli zpřísněným vládním opatřením nestihli. Nevzdáváme se a vymysleli jsme nový model dobrovolnictví, který se nám podařilo propojit s péčí o zdraví zaměstnanců,” říká Kateřina Jarošová, která má v Providentu organizaci dobrovolnických akcí na starosti.

Skoro 5 000 km pro charitativní akci Teribear 

Na základě zkušeností z jarní karantény i poptávky od zaměstnanců vznikl v Providentu program pro podporu zdraví, bezpečnosti a vyváženého životního stylu s názvem „V pohodě a fit“. „V září jsme do programu zařadili charitativní pohybovou aktivitu pro Teribear, v říjnu sportujeme pro Klokánky,” říká Anna Machová, personální specialistka Providentu a hlavní koordinátorka programu. Zaměstnanci zaznamenávají své sportovní aktivity v aplikaci Strava. Celkem se v září do výzvy zapojilo 44 lidí, kteří nachodili či naběhali 4 908 km a tím pádem přispěli Nadaci Terezy Maxové 49 080 Kč.

Z charitativního pečení letos těží rodiny zaměstnanců i neziskovky

„Upravili jsme i naši tradiční pečící výzvu. Potěšíme naše rodiny a blízké něčím sladkým či slaným a s kolegy sdílíme fotografie výtvorů a zážitky z pečení. Pokud někoho dobrota zaujme, zakoupí si recept a celkovou částku poté Provident pro vybranou neziskovku zdvojnásobí. Všechny recepty navíc sesbíráme do kuchařky,“ vysvětluje Kateřina Jarošová.

Rozšiřujeme dobrovolnictví o darování krve

Začátkem září se zaměstnanci z Brna vydali darovat krev do Brněnské fakultní nemocnice. Jejich příklad pak následovali v první polovině října i kolegové z Prahy, Moravy i severu Čech. Celkem darovalo krev 13 dobrovolníků, z nichž naprostá většina byli prvodárci. Zájemců však bylo mnohem více. Bohužel přísné podmínky pro dárcovství znemožnily řadě z nich přispět svou krví nemocnicím, které ji v této době potřebují více, než kdy dříve. Další společné darování krve bude Provident organizovat na jaře.

Na poslední chvíli dobrovolníci pomohli v domově seniorů Naděje Brno

Těsně před zpřísněním ochranných opatření proti šíření koronaviru zaměstnanci kontaktního zákaznického centra stihli pomoct v Domově seniorů Naděje. Jedenáctka dobrovolníků a dobrovolnic se kvůli přísným opatřením nemohla setkat s klienty, ale i tak s plným nasazením umývala okna a zvládla podzimní úklid zahrady včetně hrabání listí. Aby seniorům v podzimním čase zlepšili náladu, přinesli dobrovolníci darem krásné podzimní květiny.

O společnosti Provident Financial 

Společnost Provident Financial s.r.o. působí na českém trhu již 20 let a od vstupu na trh poskytla úvěr už miliónu klientů. Za transparentních podmínek nabízí hotovostní i bezhotovostní půjčky, které jsou bezúčelové, bez ručitele a bez skrytých poplatků. V České republice zajišťuje zázemí společnosti 600 zaměstnanců a na 1200 obchodních zástupců. Provident je členem České leasingové a finanční asociace. Díky jasným a férovým smluvním podmínkám se Provident Financial umístil mezi nejlepšími finančními institucemi v Indexu odpovědného úvěrování od neziskové organizace Člověk v tísni. 

www.provident.cz

Mezinárodní skupina International Personal Finance (IPF), mateřská společnost českého Providentu, vznikla v roce 2007 oddělením od britské společnosti Provident Financial plc. Ta působí ve Velké Británii již od roku 1880. IPF pod obchodním označením Provident v současnosti působí v 11 zemích světa: v České republice, Polsku, Maďarsku, Rumunsku, Litvě, Lotyšsku, Estonsku, Finsku, Španělsku, Austrálii a v Mexiku. Prostřednictvím své sítě 30 000 obchodních zástupců poskytuje služby 2,5 milionům zákazníků a zaměstnává na 6 000 lidí. IPF je kotována na londýnské burze cenných papírů od svého vzniku (IPF.L). www.ipfin.co.uk