Nový AVM FRITZ!Box 7530 AX podporuje nejrychlejší DSL a Wi-Fi 6

Společnost AVM GmbH je jedním z nejúspěšnějších výrobců koncových zařízení pro vysokorychlostní přístup k Internetu, bezdrátový přenos dat, hlas, video a IPTV. Nosnými produkty AVM jsou zařízení pro rychlý přístup k Internetu řady FRITZ!Box.

Pro připojení po telefonních linkách prostřednictvím xDSL nabízí společnost několik typů zařízení AVM FRITZ!Box. Nový model, který v sobě zahrnuje nejnovější dostupné technologie, byl představen v říjnu tohoto roku.

Zařízení s označením AVM FRITZ!Box 7530 AX podporuje nejmodernější vysokorychlostní technologie pro xDSL včetně VDSL 35b supervectoring, takže v rámci připojení k Internetu je možné přenášet data rychlostí až 300 Mbit/s downstream a 50 Mbit/s upstream.

Další novinkou je implementace nového standardu pro lokální bezdrátové sítě WLAN, který je znám pod označením Wi-Fi 6 nebo také Wireless AX. S pomocí pokročilého kódování OFDMA (Orthogonal Frequency-Division Multiple Access) je možné mnohem efektivněji využít dostupné přenosové pásmo pro přenos velkého objemu dat. Díky Wi-Fi 6 lze v rámci lokální bezdrátové sítě dosahovat přenosové rychlosti až 2400 Mbit/s v pásmu 5 GHz nebo až 600 Mbit/s v pásmu 2.4 GHz. Pro řadu aplikací je důležité rovněž mnohem nižší zpoždění při přenosu dat.

V nabídce už tradičně nechybí ani funkce pro vysoce kvalitní telefonii (IP, analog, ISDN) s podporou bezdrátových přístrojů DECT. Jako koncové zařízení slouží multifunkční telefonní přístroj AVM FRITZ!Fon, který v sobě kombinuje DECT telefon s rozšířením CAT-iq pro HD telefonii pro komfortní integraci telefonních a internetových služeb. 

Mnohokrát oceněnou výhodou všech produktů AVM je jejich snadná použitelnost díky jednoduché instalaci a konfiguraci. Tyto vlastnosti jsou založeny na přehledném a komfortním uživatelském rozhraní, které poskytuje operační systém FRITZ!OS. Díky tomu mohou i málo zkušení uživatelé z řad domácností a menších firem bez problémů využívat všechny dostupné funkční možnosti zařízení AVM.

Více informací o produktech AVM můžete získat na těchto stránkách

http://www.gestocomm.cz/vyrobce/avm

www.gestocomm.cz