Dáme jídlo nově rozváží také snídaně. Reaguje tak na dlouhodobou poptávku zákazníků

Praha, 9 listopadu 2020 – Největší česká služba rozvozu jídla Dáme jídlo doručuje nově kromě svačin, obědů a večeří také snídaně. Rozšiřuje tím svoji současnou nabídku a přidává jí na pestrosti. Zákazníci si tak mohou již v tuto chvíli od osmi hodin ráno objednat například míchaná vajíčka, toasty, tvarohové koláče, ale i vynikající domácí rohlíky s medem, které jim dorazí do 30 minut. Novinka se zatím týká Prahy, Brna a Ostravy.

Rozvoz snídaní prostřednictvím Dáme jídlo probíhá denně mezi 8:00 a 10:30. Služba je zpočátku dostupná v Praze, Brně a Ostravě, pokud se osvědčí, rozšíří se i do dalších měst po celé České republice. “Dáme jídlo novinkou reaguje na poptávku ze strany zákazníků, z jejichž zpětné vazby bylo patrné, že v nabídce nejvíce postrádají právě snídaně. Jejich rozvoz se nyní stane trvalou součástí našich služeb,” říká výkonný ředitel společnosti FIlip Fingl.

Ranní rozvoz je dalším logickým krokem v rozšiřování služeb Dáme jídlo. K pestrému výběru svačin, obědů a večeří přibydou tradiční vajíčka, toasty a lívance. Na své si přijdou ale i zákazníci, kteří rádi zkoušejí méně obvyklá jídla. Ke snídani si tak budou moci nechat dovézt třeba plněný sendvič Bánh mì nebo domácí granolu s jogurtem. O službu rozvozu snídaní projevily kromě zákazníků zájem i samotné restaurace. Novinku mohou využít všechny typy gastroprovozů. Pro restaurace, jež se dosud zaměřovaly pouze na obědy a večeře, jde o příležitost, jak obohatit svoji nabídku o snídaňové menu. Stejně tak se ale rozvoz vyplatí menším kavárnám nebo bistrům, kde naopak snídaně a brunche tvoří už nyní velkou část nabídky, a které kvůli vládním nařízením momentálně fungují ve velmi omezeném režimu. “I v uspěchaných všedních dnech je nyní možné dopřát si skvělou snídani. Zákazníci si ji mohou nechat dovézt přímo do kanceláře nebo domů, pokud pracují na home office. O víkendu lidé zase tolik nepospíchají a chtějí si ráno užít. V takové situaci donáška ušetří čas a poskytne vytoužený komfort,” doplňuje Filip Fingl.

K zajištění dostatečných kapacit pro rozvoz snídaní již společnost Dáme jídlo rozšířila svou logistickou síť. Pro všechny donášky samozřejmě stále platí přísná hygienická opatření. Zákazník si samozřejmě může zvolit bezkontaktní doručení objednávky. Kurýr jídlo doručí na předem domluvené místo, zákazníka informuje přes mobilní telefon a na převzetí objednávky pak dohlédne z bezpečné vzdálenosti. Kurýři Dáme jídlo jsou navíc povinni si před každým doručením i po něm vydezinfikovat ruce, zakryté dýchací cesty jsou samozřejmostí.  Všechny vozy jsou vybaveny dezinfekčními prostředky ve spreji pro dezinfekci interiéru vozidla a termoboxů, v nichž jsou objednávky převáženy. Kurýři mají povinnost po každé ukončené směně vydezinfikovat jak vůz, tak i termoboxy.

O společnosti Dáme jídlo

Dáme jídlo je největší česká služba rozvozu jídla, která spolupracuje s téměř 4 000 restaurací ve 170 obcích po celé České republice. Svojí pestrou nabídkou tak pokrývá více než 60 % tuzemské populace. Kromě tradiční české kuchyně, pizzy či rychlého občerstvení, si zákazníci mohou v její nabídce vybrat asijská a indická jídla, steaky, dezerty, zmrzlinu, kávu a tisíce dalších položek. Během špičky doručí Dáme jídlo více než 2 500 objednávek za hodinu a toto číslo stále roste. Dáme jídlo je součástí Delivery Hero, celosvětově největšího hráče na trhu food delivery, který se stal v roce 2020 součástí klíčového evropského akciového indexu DAX, kam patří 30 nejvýznamnějších německých firem.

Fotografie Dáme jídlo ke stažení zde.