IC Invest Holding startuje miliardový fond pro celoevropské investice

Investiční skupina IC Invest Holding rozjíždí fond pro investory, který má v první fázi k dispozici pět miliard korun pro investice ve střední Evropě. V rámci celé Evropy už skupina IC aktivně investuje dvě miliardy euro, převážně do realitních projektů ve Velké Británii. Hlavními partnery fondu jsou malajská královská rodina a několik významných evropských šlechtických rodů. 

Dalšími partnery fondu jsou české rodinné firmy a úspěšní investoři v České republice a na Slovensku. Fond bude investovat do komodit, energetiky, nemovitostí, technologických parků a výroby, fintech projektů a softwarových řešení. Většina majetku bude směřovat do hmotných věcí. 

„Globální investoři věří České republice, protože je pro ně bezpečným přístavem a je stabilní ekonomikou. Právě kvůli tomu byla vybrána Praha jako ústředí pro spravování fondu. Původně mělo být sídlo fondu v Londýně, ale Brexit plány změnil,“ říká generální ředitel IC Invest Holding Vladimír Brůna, který byl pověřen vedením fondu malajským králem a významnými šlechtickými rodinami. 

IC Invest Holding funguje jako platforma, kde se investoři potkávají s úspěšnými podnikateli a zajímavými projekty. „Prostředí záporných úrokových sazeb v Eurozóně donutilo tradiční a konzervativní investory rozhlédnout se po jiných regionech, s novým kapitálem přichází i zahraniční zkušenosti prověřené několika generacemi. Hodláme investovat efektivně do momentálně výhodných příležitostí, momentálně jsme před vstupem do tradiční značek v oblasti strojírenství a elektrotechniky,“ říká Vladimír Brůna.  

Vladimír Brůna má na starosti strategii fondu, vztahy s investory a vyhledávání investičních příležitostí.