Králové mobilních her korunováni. Samsung MČR v mobilních hrách zná vítěze

Praha 16. listopadu 2020 – Pátý ročník Samsung Mistrovství České republiky v mobilních hrách korunoval své šampiony. Ve hře Brawls Stars uspěl favorizovaný tým Sampi.Tipsport. V karetním titulu Hearthstone naopak diváci viděli jedno překvapení za druhým a žádný hráč si před svým zápasem nemohl být jistý, jak série dopadne. Nejlepším stratégem karetní hry se nakonec stal Petr Balcar známý pod přezdívkou En1gma z týmu Entropiq. Kromě titulů z nejprestižnějšího českého turnaje zaměřeného na mobilní esport si hráči odnesli odměny v hodnotě 133 000 korun.  

Je rozhodnuto. Nejlepším českým celkem hry Brawl Stars se stává Sampi.Tipsport. Jeho cesta začala skupině A, kde narazil na Tým Glore, Sazka.Brute a Online Vision Gaming. Papírové předpoklady se naplnily a budoucí mistři postoupili rovnou do semifinále, které jim bylo odměnou za vítězství ve skupině A. V něm pak narazili na zástupce ambiciózní organizace ENTERPRISE esports, která chtěla své soupeře překvapit. Nepodařilo se. Sampi.Tipsport zápas ovládli jednoznačným poměrem 3:0. Finále nabídlo opravdu nejlepší souboj celého turnaje. Hra se přelévala ze strany na stranu. Nakonec ale CZC.eSuba tahala za kratší konec, a proto se ze zaslouženého titulu mistrů České republiky radovali suveréni sezóny, reprezentanti Sampi.Tipsport po těsném výsledku 3:2 na vyhrané módy. 

Karetní titul Hearthstone patří ke stálicím Samsung Mistrovství České republiky v mobilních hrách. Nicméně ještě nikdy se žádnému hráči nepodařilo získat druhá titul. To už dnes neplatí/A prokletí trvá dál. Nejlepší kombinaci strategie, přípravy a štěstí ukázal Petr Balcar alias En1gma z týmu Entropiq, který stále patří mezi novější tváře české scény. Jemu se ve finále musel poklonit jeden ze zkušených hráčů – M1lan hájící barvy Eclot Gaming. Pro něj už to byla historicky druhá prohra ve finále českého šampionátu a opět nejtěsnějším možným rozdílem 3:2. Před branami finále pak skončili překvapivě RybkaPipka (Inaequalis) a Myschossy (Gifted Gaming). Oběma přitom chyběla jediná hra od postupu do finále. Souboj v Hearthstone letos nabídl opravdu zajímavé souboje plné překvapivých výsledků. Největší favorit na titul Jarla nedokázal postoupit ani ze základní skupiny, obhájce titulu Faeli se sice probojoval mezi nejlepších 8, jeho cesta turnajem však po dvou prohrách v této fázi také skončila. 

Gratuluji všem výhercům, kteří předvedli neuvěřitelné výkony a bylo na nich vidět, že titulu ze Samsung Mistrovství České republiky v mobilních hrách si velmi cení. Velké poděkování patří divákům. Ti se sice nemohli zúčastnit soubojů na místě, ale jsme rádi, že si i tak našli cestu a sledovali přímé přenosy. Věřím, že si letošní ročník užili a příští rok se budeme moci opět potkat přímo na místě,“ popisuje Tomáš Drahoš, hlavní organizátor Samsung Mistrovství České republiky v mobilních hrách. 

„Turnaj opět jednoznačně ukázal, že esportové zápasy i na mobilních telefonech dokážou nabídnout souboje plné napětí, odhodlání a emocí. Jsme rádi, že tyto momenty můžeme s hráči a diváky sdílet i my. Právě proto se stal Samsung Galaxy S20 FE oficiálním telefonem šampionátu. A i když jsme kvůli aktuální situaci sledovali či hráli turnaj odděleně, díky technologiím jsme mohli být ve spojení a sdílet zážitky společně,“ říká Tomáš Balík, ředitel divize mobilních zařízení společnosti Samsung. 

Samsung Mistrovství České republiky bylo vysíláno na Twitch kanále PLAYzone, na facebookových stránkách televizní stanice Prima COOL a HbbTV televizních stanic Prima. 

Fotografie z turnaje jsou ke stažení ZDE

Výsledky Samsung Mistrovství České republiky v mobilních hrách 

Brawl Stars 

Skupina A 

Sampi.Tipsport 3:1 GLORE 

Online Vision Gaming 0:3 Sazka.BRUTE 

Sampi.Tipsport 3:0 Sazka.BRUTE 

GLORE 3:1 Online Vision Gaming¨ 

Sampi.Tisport 3:1 Online Vision Gaming 

GLORE 3:2 Sazka.BRUTE 

Skupina B 

CZC.eSuba 3:0 INAE SAZKA 

Inside Games 1:3 ENTERPRISE esports 

CZC.eSuba 3:1 ENTERPRISE esports 

INAE SAZKA 0:3 Inside Games 

CZC.eSuba 3:1 Inside Games 

ENTERPRISE esports 3:1 INAE SAZKA 

Čtvrtfinále 

Sazka.Brute1:3 ENTERPRISE esports 

Inside Games 3:0 GLORE 

Semifinále 

Sampi.Tipsport 3:0 ENTERPRISE esports 

CZC.eSuba 3:0 Inside Games 

Finále 

Sampi.Tipsport 3:2 CZC.eSuba 

Hearthstone 

Skupina A 

Mychossy – postup 

JaMMeX – postup 

BlizzconJan – eliminace 

Pardub – eliminace 

Skupina B 

Faeli – postup 

En1gma – postup 

Martim – eliminace 

Davidek – eliminace 

Skupina C 

Krajda – postup 

RybkaPipka – postup 

Matty – eliminace 

Pepe – eliminace 

Skupina D 

Jobsad – postup 

M1lan – postup 

Jarla – eliminace 

Misaks – eliminace 

Skupina E 

RybkaPipka – postup 

M1lan – postup 

Myschossy – eliminace 

Faeli – eliminace 

Skupina F 

Krajda – postup 

En1gma – postup 

JaMMeX– eliminace 

Jobsad – eliminace 

Semifinále 

M1lan 3:2 Krajda 

RybkaPipka 2:3 En1gma 

Finále 

En1gma 3:2 M1lan 

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiruje svět a tvoří budoucnost svými převratnými myšlenkami a technologiemi. Společnost nově definuje svět televizorů, smartphonů, tabletů, nositelných chytrých zařízení, digitálních spotřebičů, síťových a paměťových prvků, LSI systémů, polovodičů a LED displejů. Samsung je podle žebříčku Interbrands z roku 2020 pátou nejhodnotnější značkou světa s hodnotou 62,3 miliardy USD. Nejnovější informace najdete v Samsung Newsroom na adrese http://news.samsung.com.

O Samsung MČR v mobilních hrách a Vodafone MČR v počítačových hrách

Samsung Mistrovství ČR v mobilních hrách je vrcholná akce v mobilního profesionálního a poloprofesionálního hraní (progamingu) České i Slovenské republiky. Turnaj byl založen v roce 2016 společností PLAYzone. Více informací naleznete na oficiálních webových stránkách: https://www.mcrmobil.cz/.