V Chrášťanech u Prahy vyrostl moderní komplex pro prodej a servis stavebních strojů Volvo

19. listopadu, Chráštany u Prahy  – Společnost Ascendum Stavební stroje Czech s.r.o., oficiální tuzemský prodejce stavebních strojů Volvo, se přestěhovala z Loděnic u Berouna do nového komplexu v Chrášťanech u Prahy. Nová centrála společnosti nabízí moderní zázemí pro prodej a servis stavebních strojů Volvo a co se týče kapacit a vybavení je srovnatelná se současnou evropskou špičkou. Areál se může pyšnit venkovní plochou, kde je možné si stroje vyzkoušet, plně vybavenými dílnami s vysokotlakým mycím boxem nebo skladem náhradních dílů s vylepšeným systémem pro jejich expedici. Nachází se zde také moderní školící centrum pro mechaniky a reprezentativní prostory pro obchodní jednání. Výhodou je rovněž dobrá dopravní dostupnost z pražského okruhu.

Otevření centrální pobočky pro prodej a servis strojů Volvo v Chrášťanech je dalším krokem v expanzi společnosti Ascendum na tuzemském trhu. „Stroje Volvo mají v Čechách slušné renomé a jsou zastoupeny napříč všemi stěžejními obory. Díky novým modelovým řadám se nám letos podařilo etablovat v dalších oborech jako jsou demolice či recyklace,“ říká jeden z jednatelů společnosti Ascendum, David Pipal a dodává: „Otevření pobočky znamená zlepšení kvality našich služeb, zejména v oblasti servisu a zásobování náhradními díly. Při projektování těchto prostor jsme se inspirovali těmi nejlepšími pobočkami Volvo ve světě a kladli jsme maximální důraz na účelnost a produktivitu.“ 

Velká pozornost byla věnována kapacitě servisu: více než dvojnásobně větší haly v porovnání s předchozí pobočkou zlepšují efektivitu práce a umožňují mechanikům současně pracovat na vícero zakázkách. Nově řešený je také sklad s náhradními díly, který byl přizpůsoben současným trendům. Najdeme zde několikapatrové regály s digitalizovaným evidenčním systémem, který zrychluje vyskladnění požadovaného dílu k zákazníkovi. Modernizováno bylo rovněž zázemí pro olejové hospodářství, které splňuje nejpřísnější ekologická kritéria.

„Venkovní plocha postačuje na to, aby si mohli zákazníci zkusit se strojem hrábnout a vyzkoušet ho v praxi,“ oceňuje další výhody chrášťanské centrály Antonín Jaroš, obchodní ředitel společnosti Ascendum. „Při uvádění nových modelových řad můžeme navíc venku snadno vytvořit improvizovaný showroom, takže naše stroje budou lidem více na očích,“ doplňuje Antonín Jaroš. 

Úplnou novinkou je velkokapacitní školicí místnost pro mechaniky, Nechybí v ní moderní multimediální zázemí, díky kterému lze daný stroj odprezentovat doslova do nejmenšího šroubku. V souvislosti s dalšími plány na rozvoj pobočky se hovoří například o pořízení počítačem řízeného simulátoru, na kterém si budou moci strojníci vyzkoušet ovládání libovolného stroje Volvo. „Budoucnost patří digitálním technologiím a například praxe zaškolovat posádky strojů pomocí věrohodných simulátorů je i vzhledem k současné situaci ve světě blíž než jsme si ještě donedávna mysleli,“ uzavírá Antonín Jaroš.

Centrální pobočku společnosti Ascendum Stavební stroje Czech hledejte na adrese: 

Plzeňská 245, 

252 19 Chrášťany

(areál CT Park u kruhového objezdu, vedle SCANIE) 

O společnosti Ascendum Stavební stroje Czech s.r.o.

Ascendum Stavební stroje Czech s.r.o. je součástí skupiny Ascendum Group, která patří mezi přední obchodní společnosti na trhu v prodeji strojů pro stavební sektor a infrastrukturu a je výhradním distributorem stavebních strojů společnosti Volvo Construction Equipment v České republice. Byla založena v roce 1991 a kromě centrální pobočky v Chráštanech má své zastoupení také v Českých Budějovících, Plzni, Poděbradech, Brně, Olomouci a v Ostravě. Více informací na www.ascendum.cz