Cisco přichází s novými platformovými řešeními, která usnadní a zefektivní provoz aplikací ve veřejných a privátních cloudových prostředích

Praha — 23. listopadu 2020 – Společnost Cisco představila nová softwarová řešení určená ke zjednodušení provozu IT v lokálních datových centrech a multicloudových prostředích. Tato řešení umožňují zákazníkům pružněji reagovat a vývojářům rychleji dodávat a škálovat inovativní aplikace.

Dnešní podnikatelské prostředí se mění rychleji než kdy dřív. Aplikace jsou distribuovanější, pracovní síla mobilnější a požadavky na naše systémy vyšší než v minulosti. Abychom těmto výzvám dokázali čelit, podnikové IT potřebuje získat lepší přehled a širší možnosti automatizace k zajištění skutečné technické agility. Cisco představuje agilní IT platformy, které IT pomohou na tyto změny na trhu reagovat.

Cloudovým, aplikačním, SecOps, NetOps a DevOps týmům přináší novinky dosud nevídanou úroveň efektivity. Jako cloudově neutrální dodavatel společnost Cisco jako jediná zachovává zákazníkům možnosti volby a kontrolu nad celým IT prostředím se zjednodušeným a konzistentním provozem. Poskytuje bezkonkurenční přehled o všem, od aplikací po infrastrukturu, a umožňuje zákazníkům zajišťovat tu nejlepší možnou uživatelskou zkušenost. Nová řešení zahrnují:

  • Cisco Intersight

Cisco Intersight staví na svých původních základech platformy pro správu systémů a má za cíl nabídnout nejjednodušší možnou hybridní cloudovou platformu, která propojuje privátní datová centra s privátními cloudy. S pomocí nové služby Intersight Kubernetes Service mohou nyní infrastrukturní týmy automatizovat řízení životního cyklu Kubernetes a kontejnerovaných aplikací v libovolném prostředí. Možnost rychlého a konzistentního inovování aplikací představuje výrazný pokrok v kontejnerovém ekosystému. Intersight Workload Optimizer pro optimalizaci pracovní zátěže výrazně zjednodušuje řízení aplikačních prostředků. Pomocí jediného nástroje, který poskytuje kompletní přehled v reálném čase, mohou zákazníci nastavovat optimální poměr mezi výkonem aplikací a náklady na jejich provoz. Integrace platformy Intersight s řešením AppDynamics poskytuje podnikovému IT informace potřebné k zefektivnění řízení veškeré infrastruktury a aplikací a k včasnému řešení problémů, které by mohly negativně ovlivnit uživatelskou zkušenost. 

  • Cisco Nexus Dashboard

Cisco Nexus Dashboard je jednotná informační a automatizační platforma pro provoz sítí multicloudových datových center zahrnujících lokální prostředí, virtuální edge a cloud. Nexus Dashboard obsahuje soubor špičkových nástrojů společnosti Cisco a klíčových služeb třetích stran. Z jednoho přehledného rozhraní tak lze řídit celý životní cyklus aplikací od spuštění přes údržbu po optimalizaci. Nexus Dashboard podporuje zavádění nativně cloudových aplikačních postupů, což urychluje návratnost investic do infrastruktury. 

  • Služby ověřování identity Cisco ISE

Cisco ISE nyní zjednodušuje bezpečný síťový přístup ve všech doménách tím, že aplikuje princip Zero Trust na všechna umístění a všechna zařízení. Díky posledním inovacím mohou zákazníci využívat ISE k inteligentní identifikaci mnoha typů koncových IoT zařízení a k uplatňování konzistentních pravidel z cloudu. Podnikové IT tím získává akceschopnost a flexibilitu potřebnou k zajišťování bezpečnosti. 

Inovace platformy Cisco Intersight a Cisco Nexus Dashboard budou k dispozici do konce letošního roku. Služba Cisco Intersight Kubernetes bude k dispozici v průběhu první poloviny roku 2021. Inovace Cisco ISE jsou již k dispozici.

O Cisco Systems 

Cisco, (NASDAQ: CSCO) je celosvětovým technologickým lídrem, který již od roku 1984 pomáhá tomu, aby fungoval internet. Naši zaměstnanci, produkty a partneři pomáhají lidem navazovat bezpečná spojení a již dnes využívat digitální příležitosti zítřka. Další informace naleznete na newsroom.cisco.com nebo nás sledujte na Twitteru na @Cisco.