Nový Veeam Backup for Microsoft Office 365 v5 přidává specializovanou ochranu dat v Microsoft Teams

Novinka umožňuje přizpůsobené granulární obnovení dat z Microsoft Teams, zajišťuje kontinuitu podnikání pro kriticky důležité konverzace vzdálených pracovníků v Teams a chrání před ztrátou dat

COLUMBUS, Ohio – 3. prosince 2020: Společnost Veeam® Software, lídr v zálohovacích řešeních umožňujících Cloud Data Management™, oznámila všeobecnou dostupnost nejnovější verze řešení Veeam Backup for Microsoft Office 365. Verze 5 nejrychleji rostoucího produktu Veeamu přidává specializované zálohování a obnovení pro Microsoft Teams, což uživatelům usnadní rychlejší vyhledání a obnovení dat z Teams, včetně celých skupin, konkrétních kanálů a nastavení. Ochrana těchto dat je dnes důležitější než kdy jindy, protože přechod na režim práce na dálku způsobil v uplynulém roce explozi v nasazování Microsoft Teams. Jen minulý měsíc mělo toto řešení 115 milionů aktivních uživatelů, což je nárůst o 475 % oproti 20 milionům aktivních uživatelů před téměř 12 měsíci.

S 85% meziročním růstem ve 3. čtvrtletí roku 2020 překročil Veeam Backup for Microsoft Office 365 počet 133 000 stažení v rámci desítek tisíc organizací, které spoléhají na společnost Veeam při ochraně svých dat z Office 365, včetně Exchange Online, SharePoint Online nebo OneDrive for Business, a nyní i zálohování a obnovu dat speciálně pro Microsoft Teams.

„Pro mnohé se Microsoft Teams stal centrem našeho produktivního světa, které obsahuje cenné duševní vlastnictví. Ochrana dat v Microsoft Teams byla dlouhodobě výzvou,“ uvedl Danny Allan, Chief Technology Officer a Senior Vice President pro produktovou strategii ve společnosti Veeam. „Přestože data v Microsoft Teams mají vlastní základní způsob ochrany, nejsou plně chráněna proti náhodnému smazání nebo bezpečnostním hrozbám, které vedou ke ztrátě dat, ani nejsou dlouhodobě uchovávána za účelem dodržování předpisů, což je pro mnoho společností velkým problémem. Teams nejsou samostatnou aplikací, protože jejich data jsou rozptýlena po Exchange Online, SharePoint Online a OneDrive for Business. Kromě toho jsou základními součástmi Teams, u kterých je nutné zajistit plnou ochranu a možnost snadné obnovy, také data spojená s nastaveními, členy a strukturou týmů. Veeam tuto kriticky důležitou potřebu naplňuje se svou novou verzí řešení Veeam Backup for Microsoft Office 365.“ 

Kromě ochrany aplikací, kanálů a panelů v Microsoft Teams a dat v těchto komponentách poskytuje Veeam Backup for Microsoft Office 365 nejvíce přizpůsobitelnou, granulární a uživatelsky přívětivou obnovu dat s použitím nového nástroje Veeam Explorer™ for Microsoft Teams. Tento nástroj je od základu vytvořen speciálně pro Microsoft Teams a poskytuje výkonnou funkci eDiscovery s nejširší sadou vyhledávacích kritérií v kombinaci s nejjednodušší obnovou dat zpět do Teams, což firmám usnadňuje rychlejší vyhledávání, nalezení a obnovování dat v Teams, která potřebují. 

Ostatně, chránit a řídit svá data, ať už z Microsoft Teams nebo celého prostředí Office 365, je povinností každé firmy. Podpora Microsoft Teams v řešení Veeam Backup for Microsoft Office 365 v5 nyní zahrnuje:

  • Zálohování vytvořené speciálně pro Microsoft Teams: Plné řízení a ochrana dat v Microsoft Teams 
  • Rychlejší a jednodušší obnova: Špičkové možnosti obnovení vytvořené pro Microsoft Teams 
  • Bezkonkurenční eDiscovery: Umožňuje podrobné vyhledávání a nalézání dat napříč komponentami Microsoft Teams pro bezproblémovou správu dat a dodržování předpisů 

Kromě toho nyní verze 5 poskytuje výkonnou škálovatelnost s novými architektonickými vylepšeními, která přinášejí 5násobné škálování pro podporu větších podniků, v kombinaci se schopností procházet v uživatelském rozhraní více než 100 000 objektů současně. Verze 5 také poskytuje až dvakrát rychlejší přesun dat Office 365 do objektového úložiště spolu s paralelním zpracováním masivních seznamů SharePoint Online a rychlejšími voláními PowerShellu a Rest API, která se provedou během několika sekund. 

Řešení Veeam Backup for Microsoft Office 365 v5 je nyní všeobecně dostupné. Veeam Backup for Microsoft Office 365 Community Edition poskytuje bezplatné zálohování a obnovu dat z Office 365 pro nejvýše 10 uživatelů, 10 týmů a 1 TB dat ze SharePointu. Pro další informace navštivte stránky www.veeam.com.  

Doplňující vyjádření

„Nástroj Microsoft Teams zaznamenal prudký nárůst, kdy jej každý den používá více než 115 milionů lidí. S tím se ale zvyšuje i riziko ztráty a kompromitování dat v rámci této platformy. Výzkum IDC však ukazuje, že i přes zjevné riziko ztráty dat je zálohování Office 365 stále odsouváno a více než 75 % firem spoléhá na nativní funkce ochrany dat poskytované Microsoftem, což nestačí. Díky speciálně vytvořenému řešení zálohování, které pokrývá prostředí Teams a poskytuje společnostem rychlejší a snadnější obnovu a podrobné hledání, mohou zákazníci Office 365 především zmírnit toto riziko a získat jistotu ohledně kontinuity svého podnikání, dodržování předpisů a odolnosti,“ říká Archana Venkatraman, Associate Research Director společnosti IDC 

O společnosti Veeam Software

Veeam je lídr v oblasti zálohovacích řešení umožňujících Cloud Data Management™ a poskytuje jednotnou platformu pro modernizaci zálohování, urychlení hybridního cloudu a zabezpečení vašich dat. Veeam má více než 400 000+ zákazníků na celém světě, včetně 83 % ze žebříčku Fortune 500 a 69 % ze žebříčku Global 2000. Hodnocení spokojenosti zákazníků Veeam je 3,5násobkem průměru v odvětví a je ve své oblasti nejvyšší. 100% na partnery orientovaný ekosystém společnosti Veeam zahrnuje globální partnery i exkluzivní prodejce HPE, NetApp, Cisco a Lenovo. Veeam má pobočky ve více než 30 zemích světa. Více informací naleznete na stránkách https://www.veeam.com, společnost Veeam můžete sledovat na Twitteru @Veeam. 

###