LG Electronics a Xbox uzavřely exkluzivní spolupráci

Díky dokonalému obrazu, nekompromisnímu zvuku a nejmodernějším herním technologiím se sny hráčů stávají skutečností.

Praha, 4. prosince 2020LG Electronics (LG) a Xbox uzavřely exkluzivní spolupráci, ve které představují fenomenální herní zážitek z netrpělivě očekávané konzole Xbox Series X ve spojení s nejmodernějšími technologiemi LG OLED televizorů. 

Spolupráce se uskuteční na klíčových trzích v Evropě, Africe, na Středním východě a v asijsko-pacifickém regionu.1 OLED televizory LG se tak ve vybraných zemích stávají oficiálním partnerem nové konzole společnosti Microsoft. Hráči se mohou těšit na speciální akce pořádané  ve vybraných prodejnách, které zákazníkům nabídnou příležitost vyzkoušet si zcela jedinečný zážitek z hraní her na LG OLED modelech a nejnovější konzoli Xbox.

Kombinace nejvyspělejších televizorů v rámci produktového portfolia LG a nejnovější konzole Xbox, která kdy byla vyrobena, umožňuje jak příležitostným, tak i profesionálním hráčům vychutnat si herní zážitek budoucnosti už dnes. Díky jedinečnému spojení tak hry nejen, že lépe vypadají, pyšní se ale také špičkovým zvukem a nepřekonatelným zobrazením detailů. Zcela nový herní zážitek je možný díky celé řadě vyspělých funkcí, jako jsou ultrarychlá doba odezvy 1 ms s minimální prodlevou mezi vstupem a výstupem nebo podpora nejpokročilejších vlastností HDMI včetně variabilní obnovovací frekvence (VRR). Nechybí ale ani automatický režim nízké latence (ALLM) či vylepšení zpětného audio kanálu (eARC). OLED televizory LG jsou osazeny hned čtyřmi porty, které výše uvedené funkce podporují, a hráči si tak mohou naplno užít všechny výhody spojené s propojením více zařízení zároveň.

Pokročilý kombinovaný výkon obou zařízení umožňuje hráčům vychutnat si hraní v rozlišení 4K se snímkovou frekvencí až 120 snímků za sekundu stejně jako si v reálném čase naplno vyzkoušet nejnovější grafickou technologii s názvem „„ray tracing, RTX“. Nejnovější generace televizorů LG OLED z roku 2020 navíc jako první podporuje nový profil HGiG, který je v případě hraní her významným krokem kupředu. Společnosti LG a Microsoft jsou jedni ze zakládajících členů uskupení HDR Gaming Interest Group (HGiG), a proto věří, že nejnovější herní tituly s podporou HDR budou vypadat přesně tak, jak to vývojáři při jejich vytváření zamýšleli.

Obrazovky OLED televizorů LG v sobě ukrývají miliony samosvítících. Díky tomu se pyšní vynikající kvalitou obrazu se zářivými, přirozenými barvami a nekonečným kontrastem. Společně s nejnovější konzolí Xbox pak LG OLED televizory podporují Dolby Vision a Dolby Atmos, které hráčům zprostředkují ještě dynamičtější obraz a zvuk, a tedy mnohem intenzivnější herní zážitek.2 

A protože únava očí při hraní her není žádným výmyslem, všechny modely televizorů LG z roku 2020 jsou vybaveny OLED panely s certifikací Eye Comfort Display od společnosti TÜV Rhineland. Tento certifikát je zárukou, že displeje televizorů neblikají, vyzařují minimum modrého světla, poskytují široký barevný gamut, vynikající výkon HDR a konzistentní kvalitu obrazu i v případě, že nejste při sledování přímo před obrazovkou. Pohodlí při sledování OLED televizí LG dále prověřila i laboratoř Underwritters Laboratories, která ji vyhodnotila jako technologii bez blikání s velmi nízkou hodnotou vyzařování modrého světla, jež pro oči nepředstavuje žádné riziko.

„Při vývoji našich OLED televizorů jsme brali potřeby hráčů opravdu vážně. I díky tomu jsme se také stali oficiálním partnerem konzole Xbox Series X, čehož si opravdu vážíme,“ řekl S. P. Baik, ředitel divize plánování TV produktů v LG Home Entertainment Company. „Jsme přesvědčeni, že nadstandardní kvalita obrazu a zvuku, která je možná jen díky kombinaci OLED televizí LG a herní konzole Xbox Series X, hráče doslova posadí do křesla!“

# # #

1 Mezi zúčastněné země patří Austrálie, Rakousko, Belgie, Česká republika, Dánsko, Finsko, Francie, Německo, Řecko, Maďarsko, Indie, Irsko, Izrael, Itálie, Japonsko, Nizozemsko, Nový Zéland, Norsko, Polsko, Portugalsko, Rusko, Saúdská Arábie, Singapur, Slovensko, Jižní Afrika, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko, Turecko, Spojené arabské emiráty a Velká Británie...

2 Technologii Dolby Atmos podporuje konzole Xbox Series X už od uvedení do prodeje, podpora technologie Dolby Vision bude následovat v brzké době.

O společnosti LG Electronics 

Společnost LG Electronics Inc. je globálním inovátorem v oblasti technologií a výroby, s působností na 140 místech a s více než 70 000 pracovníky po celém světě. S celosvětovým obratem v roce 2019 ve výši 53 miliard dolarů, se LG skládá z pěti společností – Home Appliance & Air Solution, Home Entertainment, Mobile Communications, Vehicle Component Solutions and Business Solutions. Společnost LG je předním světovým výrobcem televizorů, chladniček, klimatizací, praček a mobilních zařízení, včetně prémiových produktů LG SIGNATURE a LG ThinQ podporující umělou inteligenci.Nejnovější zprávy společnosti LG naleznete na adrese www.LGnewsroom.com