Partnerství společností Cashbot a Process Point posouvá oblast financování faktur na novou úroveň. Z digitalizace a automatizace budou těžit především zákazníci

Zdlouhavé procesy v bance nechte stranou. Malé a střední firmy si teď mohou díky službě Cashbot dojít pro volné peníze do přijatých i vydaných faktur. Během 24 hodin a online. Ve spolupráci se společností Process Point navíc zákazníci získají výhodu poradenství v oblasti zavádění digitalizačních a automatizačních technologií. Společnost Process Point zároveň vyvinula řešení, díky kterému je možné v rámci schvalování každé přijaté faktury požádat přímo v systému jediným kliknutím rovnou i o její profinancování.

Řada živnostníků a malých či středních firem se občas dostane do situace, kdy si musí šanci na zajímavou zakázku či výhodný nákup zásob nechat utéct jen proto, že zrovna nemá k dispozici dostatek volných peněz. Vyřízení bankovního úvěru trvá často i týdny, a to už je příležitost dávno pryč. Ve vydaných či přijatých fakturách přitom v tu samou chvíli firmě váznou statisíce.

Představení služby Cashbot

Řešení, jak i za takových okolností nechat vlastní podnikání dál růst, přesto existuje. Chytrá služba Cashbot nabízí možnost zkrátit dobu splatnosti vydaných faktur či naopak odložit platby přijatých faktur a velmi rychle tak vylepšit stav bankovního konta. Vše od registrace až po nahrávání faktur probíhá online, a tak mohou být volné prostředky k dispozici už za pouhých 24 hodin. „Představte si například obchod, který před Vánocemi potřebuje naplnit sklad zbožím. Díky nám nemusí žádat v bance o úvěr a čekat dlouhé týdny na jeho vyřízení. Faktury jeho dodavatelům za něj uhradíme včas my a splatnost prodloužíme až o čtyři měsíce. Platbu nám tak může poslat až poté, co zboží doprodá,“ říká zakladatel a ředitel start-upu Cashbot Marek Hejdušek.

Rychlé a jednoduché zajištění volných peněz na účtu ale není jedinou výhodou, kterou zákazníci prostřednictvím služby Cashbot získají. Díky spolupráci se společností Process Point se jim otevírají také dveře k tomu zjistit, jak je na tom jejich firma v oblasti digitalizace a získat tipy na vylepšení a automatizaci klíčových procesů tak, aby byly co nejefektivnější.

Jedno takové řešení vyvinula společnost Process Point přímo pro službu Cashbot. Jedná se o rozšíření modulu schvalování faktur pro business proces management (BPM) platformu o funkce, jež umožňují v rámci schvalování každé přijaté faktury požádat o její profinancování on-line na jedno kliknutí přímo ze systému. Toto rozšíření mohou využít všichni zákazníci Process Point, jakož i všichni stávající uživatelé BPM platformy K2. „Navázání spolupráce se službou Cashbot a poskytnutí našeho know-how široké podnikatelské veřejnosti vnímáme především jako společenskou odpovědnost ve smyslu představení výhod pro podnikatele, které mohou propojením technologií a zdánlivě nesouvisejících procesů vzniknout. Je to pro nás také možnost, jak se podělit o mnohaleté zkušenosti v oblasti implementace digitalizačních a procesních nástrojů s cílem pomoci firmám v této obtížné době zefektivnit provoz“ říká Michal Jäger, ředitel společnosti Process Point.

„Abychom byli schopni zhodnotit stav digitalizace a doporučit změnu v jakékoli firmě, připravili jsme dotazník Zhodnocení digitální zralosti firmy. Otázky zaměřené na využití základních nástrojů digitalizace firem s rychlým zavedením a jasnou návratností jsou k dispozici na cashbot.cz. Vyzkoušejte si dotazník vyplnit bezplatně i vy“ vyzývá Michal Jäger k využití jedinečné možnosti nechat si vyhodnotit stav vaší současné digitální strategie.

O společnosti Cashbot

Za dva roky svojí existence již Cashbot profinancoval faktury za celkem téměř tři čtvrtě miliardy korun. Základem jeho podnikání je pokročilý skóringový model posuzující stovky parametrů. S jeho pomocí jsou vyhodnocována rizika, od nichž se pak odvíjí mimo jiné i konečná cena služby. Ta se pohybuje mezi 0,5 a 2 procenty měsíčně z financované částky. V aplikaci Cashbot si živnostníci a firmy mohou zobrazit také rady pro vylepšení vlastního rizikového profilu a dosažení nižší ceny. Mezi nejčastější způsoby, jak toho lze dosáhnout, patří například splnění zákonné povinnosti v podobě vložení příslušných finančních výkazů do odpovídajících registrů. Mnohdy pomůže také prověření odběratelů, z nichž někteří mohou být příliš rizikoví či nedůvěryhodní, což rizikový profil zhoršuje. Více informací najdete na www.cashbot.cz


O společnosti Process Point

Process Point s.r.o. poskytuje zákazníkům řešení v oblasti inteligentní automatizace s cílem zvyšovat efektivitu jejich podnikání a poskytovat poradenství v oblasti digitální transformace.

Digitální transformace v jejím pojetí znamená řešení, které zákazníkům umožní zpracovávat a chápat informace, modelovat a automatizovat jasně definované procesy a účinně snižovat náklady díky využití lidského potenciálu na maximum. Více informací najdete na www.processpoint.cz