Zbrusu nové Sorento držitelem titulu ‚Velké SUV roku 2021‘ magazínu ‚What Car?‘

  • Zbrusu nová Kia Sorento si odváží domů první cenu v kategorii ‚Velké SUV roku‘
  • Sorento vysoce hodnoceno pro nízkou spotřebu paliva, dobrou jízdní dynamiku a bohatou výbavu interiéru
  • Sorento široce oceňováno již od uvedení v roce 2020

Praha, 11. ledna 2021 – Zbrusu nové Sorento, které je vlajkovým SUV značky Kia, úspěšně vkročilo do letošního roku ziskem titulu ‚Velké SUV roku 2021‘ každoroční soutěže magazínu ‚What Car?‘.

Panel porotců What Car? z nabídky důstojných konkurentů v kategorii ‚Velká SUV‘ vybral Sorento pro jeho pozoruhodnou spotřebu paliva, jízdní dynamiku, vysokou úroveň standardní výbavy a mimořádnou kvalitu dílenského zpracování.

Porotci soutěže What Car? hodnotili Sorento 1.6 T-GDi Hybrid v bohaté standardní výbavě pro britský trh, zahrnující mj. systém parkovací kamery, inteligentní ukazatel rychlostních limitů nebo asistent ochrany před čelní srážkou s rozpoznáváním chodců, cyklistů a odbočování napříč křižovatkou.

Vítězství modelu Sorento komentuje Steve Huntingford, redaktor magazínu What Car?: „Hybridní technologie modelu Sorento spojuje dobrou spotřebu za reálných podmínek se srovnatelně nízkými emisemi CO2 a nabízí i pohodlnou jízdu a přesné řízení. Když k tomu přidáme prémiové zpracovaný a dobře vybavený interiér, vysokou polohu za volantem, na kterou by mohli žárlit i řidiči nákladních automobilů, nebo bezkonkurenční sedmiletou záruku Kia, můžeme Sorento označit za mimořádně všestranné.“

Komentuje Won-Jeong Jeong, prezident společnosti Kia Motors Europe: „Je pro nás vždy velkou ctí, když námi vyráběná vozidla získají nějaké ocenění, což platí dvojnásob v případě velmi známých a vysoce považovaných zdrojů, jakým je magazín ‚What Car?‘. Na Sorento čtvrté generace jsme velmi hrdí, zejména proto, že je prvním z našich vlajkových SUV s elektrifikovaným pohonem.“

Zbrusu nové Sorento se v Evropě prodává pouze krátce, přesto se již dokázalo etablovat coby důležitý atraktivní představitel modelové nabídky Kia, který ve Velké Británii dále získal titul ‚Auto roku 2021‘ magazínu Carbuyer.

Zbrusu nové Sorento se již prodává prostřednictvím sítě evropských prodejců Kia vč. možnosti volit z různých pohonů (v závislosti na konkrétním trhu) – hybridního, naftového a plug-in hybridního. Na všechna provedení prodávaná v Evropě se standardně vztahuje jedinečná sedmiletá záruka Kia s omezením na 150 tis. km.