Oční kliniky NeoVize a DuoVize spojily své síly. Nově budou používat společnou značku NeoVize – Lepší zrak, lepší život.

Do roku 2021 vstupují oční kliniky NeoVize a DuoVize pod jednotným jménem NeoVize s inovovaným sloganem. Nově se kliniky budou prezentovat jako: „NeoVize – Lepší zrak, lepší život.“ 

Oční kliniky NeoVize poskytují špičkovou oční péči nejvyšší kvality a využívají nejmodernější postupy pro léčbu širokého spektra očních onemocnění. „Náš nový slogan vyjadřuje to, co je každodenní náplní naší práce. Je to nejen zlepšování zraku našich pacientů, ale hlavně zlepšení jejich života. Změna sloganu zdůrazňuje naše zaměření na potřeby každého našeho jednotlivého pacienta a tím naši odlišnost od konkurence,“ vysvětluje filozofii značky Petr Kocian, generální ředitel skupiny zdravotnických klinik, mezi které spadá i síť očních klinik NeoVize v ČR a NeoVízia na Slovensku. Cílem sjednocení značky je zdůraznění přínosu očních klinik pro pacienty, zvýšení čitelnosti a transparentnosti značky, zvýšení povědomí o značce NeoVize a podtrhnutí výjimečnosti konceptu, který NeoVize představuje. 

Síť soukromých očních klinik pomáhá zlepšovat životy pacientů

„Od rebrandingu očekávám posílení pozice NeoVize mezi poskytovateli oftalmologické péče a zejména mezi poskytovateli péče v oblasti oční mikrochirurgie. Sjednocení značky přináší našim pacientům i lepší dostupnost a flexibilitu, neboť nově mohou za stejných podmínek využívat péči všech našich pracovišť v Praze, Brně, Újezdu u Brna, Českém Těšíně i na Slovensku,“ uvádí Petr Kocian.

NeoVize se stala značkou sítě soukromých očních klinik, která pomáhá zlepšovat životy svých pacientům tím, že jim zlepšuje zrak. Díky velkému týmu empatických profesionálů a nejmodernějším metodám již změnila desetitisíce lidských životů. „Charakteristickým znakem NeoVize je milý odborník s vyšším cílem, profesionální prostředí, špičkové technologie a hlavně přátelský profesionál, který hledá pro pacienta to nejlepší řešení,“ doplňuje Kocian.


O sítích očních klinik NeoVize

Tým brněnské Oční kliniky NeoVize pečuje o zrak svých pacientů již od roku 2008. Kliniku v Brně-Židenicích založil její současný generální ředitel Petr Kocian společně se svým kolegou, očním lékařem a chirurgem MUDr. Josefem Hyclem, CSc. Svůj úspěch založili na kombinaci inovativního přístupu, vysoké odborné úrovně, špičkového vybavení a vstřícnosti vůči pacientům. Doktor Hycl byl například prvním českým lékařem operujícím oční vadu pomocí femtosekundového laseru a NeoVize prvním pracovištěm, které femtosekundový laser (VisuMax, Carl Zeiss Meditec, 2008) zavedla jako standard léčby u refrakčních vad. Úspěch NeoVize v Brně byl takový, že se její spoluzakladatel Petr Kocian rozhodli rozšířit pole působnosti i do Prahy, kde na podzim roku 2009 založil s MUDr. Lucií Valešovou sesterskou Oční kliniku DuoVize. Pokračující úspěch NeoVize vedl v roce 2010 k otevření dceřiné kliniky NeoVízia v Bratislavě, v roce 2013 v Českém Těšíně a specializovaného Dětského očního centra Kukátko v Praze. V roce 2017 se síť očních klinik rozrostla o pracoviště ve slovenském Popradě a převzala provoz oční ambulance v Újezdě u Brna. Posledním přírůstkem v síti očních klinik NeoVize je od podzimu 2019 specializovaná oční ambulance v Trnavě. Skupina NeoVize dále drží podíl v Očním centru Praha (2013) a Očnom centru Sokolík v Trenčíně (2017). Celkový počet operací provedených na klinikách už přesáhl 210 tisíc! Společný nový slogan „NeoVize – Lepší zrak, lepší život“ zdůrazňuje hodnoty, které jsou pro kliniky prioritou:
Profesionalita – Zaměstnanci a technologie jsou na té nejvyšší úrovni, aby zaručili nejlepší možné výsledky.Inovativnost – Pečlivé sledování trendů a jejich neprodlená implementace.Empatie a lidský přístup – Pacienti jsou vnímáni vždy jako individuality. „Chápeme, že mají obavy z neznámého, ale pomáháme jim projít celým procesem léčby,“ říká Petr Kocian. Jednoduchost a otevřenost – Koncepce je stanovena tak, aby se pacienti mohli jednoduše orientovat a rozhodnout. „S pacienty se na všem domlouváme a informujeme je,“ vysvětluje ředitel klinik.Altruismus – Lékaři i ostatní zaměstnanci pomáhají měnit lidské životy k lepšímu nejen na úrovni jednotlivce, ale i celé společnosti. „Tam, kde nedokážeme pomoci sami, podporujeme ty, kteří umějí pomáhat jiným,“ dodává Kocian.

Klinika NeoVize byla opakovaně oceněna v anketě Ordinace roku včetně vítězství v této anketě, v soutěži Firma roku, Odpovědná firma roku nebo TOP MSP. NeoVize je od roku 2013 držitelem certifikátu kvality ISO 9001.
Kromě očních klinik do skupiny poskytovatelů zdravotních služeb spřízněné s NeoVizí patří ambulance poskytující péči v oboru urologie, diabetologie a endokrinologie.