Ondřej Kolek je druhým Pirátem na společné kandidátce se Starosty v Libereckém kraji

Liberec, 18. ledna 2021 – Ve stranických primárkách České pirátské strany v Libereckém kraji byl na druhém místě zvolen chemický inženýr, vědecký a výzkumný pracovník Ondřej Kolek, který donedávna stranu v regionu i vedl. Doplní tak stávajícího poslance Tomáše Martínka, který uspěl ve volbách jako jednička.

Piráti v Libereckém kraji kandidují, stejně jako ve zbytku republiky, na společné kandidátní listině se STAN/SLK. Starostové obsadí první a třetí pozici a Piráti druhou a čtvrtou. Věří, že společnými silami v kampani do Sněmovny Parlamentu České republiky zvítězí a podaří se jim získat čtyři z osmi krajských poslaneckých mandátů.

Ondřej Kolek se specializuje na problematiku moderního vzdělávání a školství. Své priority vidí přirozeně i v oblasti vědy a technologického rozvoje.

“Z výsledku mám radost. Vážím si každého Piráta, který důvěřuje mým schopnostem a kvalitám a hlasoval pro mou účast na čele kandidátky. V roce 2017 jsem byl volebním lídrem, letos budu čtvrtý v pořadí. Trochu mi tak bude chybět účast v ostrých debatách, přesto rád pomohu zkušenostmi, osobním nasazením a poctivou prací pro náš koaliční tým. Navrch se budu snažit jako vždy přinést do kampaně charisma a humor. S podporou voličů dostaneme do sněmovny dva Piráty a dva Starosty. Na letošní volby a související pozitivní změny se moc těším,” uvedl ke svému zvolení dvojkou pirátské části kandidátky Ondřej Kolek.