Veeam rostl v roce 2020 o 22 %, důvodem je zvyšující se potřeba moderní ochrany dat ve firmách všech velikostí

Dokončení akvizice investiční společností Insight Partners, akvizice společnosti Kasten, uvedení 16 nových klíčových verzí softwaru včetně řešení Veeam Availability Suite v10, a masivní úspěch cloudu představuje pro Veeam více než 400 000 zákazníků a rekordní tržby

COLUMBUS, Ohio – 10. února 2021: Společnost Veeam® Software, lídr v zálohovacích řešeních umožňujících Cloud Data Management™, oznámila výsledky za fiskální rok 2020. Veeam zahájil rok 2020 dokončením své akvizice investiční společností Insight Partners v hodnotě 5 miliard dolarů, které bylo oznámeno 9. ledna a určilo tempo roku v podobě výrazného růstu a šíření úspěchu ve všech segmentech trhu. Pozitivní vývoj vyvrcholil akvizicí společnosti Kasten, lídra trhu zálohování a obnovy dat z Kubernetes, ve 4. čtvrtletí roku 2020. 

„I přes neočekávané výzvy a okolnosti, které se objevily počátkem roku 2020, pokračoval Veeam v rychlém růstu svým druhým po sobě jdoucím rokem s rezervacemi přes 1 miliardu dolarů a meziročním nárůstem ročních výnosů o 22 %,“ říká William H. Largent, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Veeam.

„Tým Veeam EMEA se v roce 2020 zaměřil na zjednodušení a konzistenci, tváří v tvář vyvíjejícím se technologickým požadavkům a nejistému ekonomickému prostředí, aby ve 4. čtvrtletí dosáhl 22% meziročního zvýšení ročních opakujících se výnosů. Pokračovali jsme v realizaci a zrychlování našeho plánu druhé fáze rozvoje v podobě evoluce směrem do hybridního cloudu, získáváním srdcí a myslí našich zákazníků, prohlubováním našich vztahů s partnery a úspěšným přechodem na model opakovaného prodeje,“ říká Daniel Fried, generální ředitel a senior viceprezident pro EMEA a celosvětové prodejní kanály ve společnosti Veeam.

V průběhu roku 2020 vedla vize společnosti Veeam zaměřená na hybridní cloud k dalšímu růstu a překonání hranice 400 000 zákazníků. Konkrétně, Veeam Backup for Microsoft Office 365, nejrychleji rostoucí produkt společnosti Veeam za poslední dva roky, vykázal meziroční růst o 73 %. Řešení Veeam Backup for Microsoft Office 365 si stáhlo již více než 154 000 organizací, což představuje více než 15 milionů uživatelských poštovních schránek. Verze 5, uvedená v prosinci 2020, přidává specializované zálohování a obnovení pro Microsoft Teams, což i uživatelům usnadňuje rychlejší vyhledání a obnovení dat z Teams, včetně celých skupin, konkrétních kanálů a nastavení. Ochrana těchto dat je dnes důležitější než kdy jindy, protože přechod na práci na dálku způsobil v uplynulém roce explozi v nasazování Microsoft Teams. Jen minulý měsíc mělo toto řešení 115 milionů aktivních uživatelů, což je nárůst o 475 % oproti 20 milionům aktivních uživatelů před téměř 12 měsíci.

„Akvizice společnosti Veeam investiční společností Insight Partners na počátku roku definitivně podpořila rychlý start Veeamu,“ řekl Danny Allan, technologický ředitel a senior viceprezident pro produktovou strategii společnosti Veeam. „Poté jsme oznámili všeobecnou dostupnost řešení Veeam Availability Suite™ v10, které zahrnuje více než 150 nových funkcí a které nastavilo laťku pro novou generaci ochrany dat. Navzdory výzvám, které následně přinesla globální pandemie – našim zaměstnancům, zákazníkům a partnerům – se společnost Veeam nadále zaměřila na svou vizi a během roku uvedla na trh 16 klíčových produktových novinek, aby splnila nové požadavky našich zákazníků na zálohování a ochranu dat. Jak pokračujeme v rámci druhé fáze rozvoje na naší cestě k hybridnímu cloudu a kontejnerům, přijímáme a vyvíjíme nové technologie. Jsem nadšený z nadcházejícího oznámení verze 11 našeho stěžejního produktu Veeam Backup & Replication™ koncem tohoto čtvrtletí, což dále posílí závazek společnosti Veeam modernizovat postupy ochrany dat našich zákazníků.“

„Podstatný globální růst a úspěch rozšířený do všech tržních segmentů se projevil i na českém a slovenském trhu. Důvěra a zájem našich zákazníků o technologie Veeam jsou trvale vysoké, zejména pak ve zdravotnictví a veřejném sektoru, kde jsme zaznamenali nejvyšší poptávku, která reaguje na naše portfolio inovativních řešení. Rostoucí zájem o naše know-how a poradenské služby vedl také k rozšíření obchodního týmu. V letošním roce bude Veeam pokračovat v revoluci ve strategiích pro zálohování a ochranu dat, které zajistí našim zákazníkům kontinuitu podnikání, “uvedl Martin Štětka, regionální ředitel pro střední a východní Evropu ve společnosti Veeam Software.

Hlavní zákaznické, produktové a partnerské události za 4. čtvrtletí a celý rok 2020

  • Společnost Gartner umístila Veeam do Kvadrantu lídrů ve svém Magickém kvadrantu pro řešení zálohování a obnovy dat v datových centrech pro rok 2020. Nejen že to znamená, že Gartner již počtvrté označil Veeam za lídra své kategorie, ale také je to poprvé, kdy se Veeam umístil na nejvyšší pozici, pokud jde o schopnost realizace. Veeam byl také jediným dodavatelem, který se posunul výše jak v kategorii schopnosti realizace, tak i v úplnosti své nabídky.
  • Další důkaz růstové trajektorie společnosti Veeam byl uveden v nejnovější pololetní analýze společnosti IDC o softwaru na replikaci a ochranu dat za první pololetí roku 2020 (IDC Semi-Annual Software Tracker for Data Replication & Protection 1H’20), která řadí Veeam na první místo v tržním podílu podle výnosů v regionu EMEA a potvrzuje nejrychlejší meziroční růst v 1. pololetí roku 2020 mezi 5 nejlepšími dodavateli, ostatními prodejci a celkovým průměrem trhu.
  • Společnost Veeam v roce 2020 oznámila uvedení 16 nových klíčových produktových verzí (a aktualizací více než 25 verzí) se stovkami nových funkcí. To zahrnuje Veeam Backup & Replication v10, Veeam ONE™ v10, Veeam Backup for Nutanix AHV v2, Veeam Service Provider Console v4, Veeam Backup for Microsoft Azure v1, Veeam Availability Orchestrator v3, Veeam Backup for Microsoft Office 365 v5 a Veeam Backup for AWS v3
  • S více než 650 000 jedinečnými staženími řešení Veeam Backup & Replication v10 od jeho všeobecného uvolnění koncem února 2020 zaznamenal tento produkt v průměru více než jedno stažení každou minutu, což svědčí o jeho jednoduchosti, flexibilitě a spolehlivosti. S více než 150 novými funkcemi a vylepšeními, včetně podpory moderních NAS serverů, Multi-VM Instant VM Recovery® a zvýšené ochrany před ransomwarem, zahrnuje v10 možnosti ochrany dat, zvyšující dostupnost, přenositelnost a rozšiřitelnost Cloud Data Managementu.
  • Veeam i nadále uvolňuje nové funkce a vylepšení ideální pro podniková prostředí, což vede k meziročnímu nárůstu rozsáhlých transakcí o 250 %.
  • Mezi zákazníky Veeam nyní patří 82 % společností z žebříčku Fortune 500 a 69 % z Global 2000. Hlavními zákazníky jsou například Airbus Defence & Space, Alpha Bank, Avnet, Broward County Schools (FL), Dassault Aviation, Datev, Deloitte, Engie, Hero MotoCorp, Hertz, IBM Cloud, Pernod Ricard, Penske Australia and New Zealand, Puma, Quinnipiac University, Rabobank, Royal Dutch Shell, Siemens a Wenatchee Valley College.
  • Veeam Universal License (VUL), první přenositelná licence ve svém oboru, která umožňuje agilitu IT a mobilitu úloh pro multi-cloudové a hybridní podniky, zaznamenala meziroční růst o 56 %.
  • Společnost Veeam získala v roce 2020 více než 20 oborových ocenění, včetně umístění v žebříčku Forbes 2020 Cloud 100 již pátým rokem v řadě. Tento prestižní seznam je vyčerpávajícím žebříčkem 100 nejlepších, soukromě vlastněných cloudových společností na světě, publikovaným vydavatelstvím Forbes ve spolupráci s Bessemer Venture Partners a Salesforce Ventures.
  • Technologická aliance společnosti Veeam s prodejními smlouvami se společnostmi Hewlett Packard Enterprise (HPE), Cisco, NetApp a Lenovo, zaznamenala 16% meziroční růst. 

„Jedním z mnoha poznatků získaných v roce 2020 v důsledku koronavirové pandemie je, že aby mohly společnosti nadále existovat a prosperovat, je pro ně klíčová flexibilita a nezbytná je i schopnost přizpůsobit se. Organizace zrychlily používání cloudové ochrany dat, aby lépe podporovaly neočekávaný nárůst počtu zaměstnanců pracujících z domova. Společnost Veeam pokračovala v růstu navzdory nepříznivým podmínkám obchodního prostředí upřednostňováním ochrany dat a správy dat v cloudu. Veeam také prostřednictvím akvizice společnosti Kasten investoval do důležitých rozvíjejících se oblastí, jako jsou kontejnery a ochrana dat z Kubernetes,“ upozornil Phil Goodwin, ředitel výzkumu v oblasti infrastrukturních systémů ve společnosti IDC.

Pro další informace navštivte stránky www.veeam.com.   

O společnosti Veeam Software

Veeam je lídr v oblasti zálohovacích řešení umožňujících Cloud Data Management™ a poskytuje jednotnou platformu pro modernizaci zálohování, urychlení hybridního cloudu a zabezpečení vašich dat. Veeam má více než 400 000+ zákazníků na celém světě, včetně 82 % ze žebříčku Fortune 500 a 69 % ze žebříčku Global 2000. 100% na partnery orientovaný ekosystém společnosti Veeam zahrnuje globální partnery i exkluzivní prodejce HPE, NetApp, Cisco a Lenovo. Veeam má pobočky ve více než 30 zemích světa. Více informací naleznete na stránkách https://www.veeam.com, společnost Veeam můžete sledovat na Twitteru @Veeam.