Nové kopulovité IP kamery Axis nabízejí ultimátní obraz i AI analytiku s hlubokým učením

Společnost Axis Communications uvádí na trh nové přírůstky v sérii síťových kamer AXIS P32. Tyto fixní varifokální kopulovité kamery nabízejí cenově výhodnou instalaci a jsou ideální pro dohled v celé řadě míst, včetně datových a logistických center, nebo prémiových maloobchodních prodejen. K dispozici je i verze s duální čipovou sadou navržena pro analytiku s umělou inteligenci (AI) a hlubokým učením.

Nové kamery jsou dostupné jak ve vnitřním, tak i venkovním provedení. S pouzdrem s krytím IK10 jsou odolné vůči prachu, vandalům a jsou též chráněny proti přesměrování, rozostření a nárazům. Kamery AXIS P3247-LV a AXIS P3247-LVE nabízí rozlišení 5 MP, zatímco AXIS P3248-LV a AXIS P3248-LVE přicházejí s vysokým rozlišením 4K. Poslední z novinek, model P3255-LVE, přichází v rozlišení HDTV 1080p s duální čipovou sadou pro obrazovou analytiku využívající umělou inteligenci (AI) s funkcí hlubokého učení. 

Umělá inteligence s hlubokým učením pro přesnější detekci a identifikaci

Duální čipová sada kamery P3255-LVE, kombinující vlastní čip Axis ARTPEC-7 s procesní jednotkou hlubokého učení (DLPU), stojí za výjimečnými schopnostmi kamery P3255-LVE klasifikovat objekty na základě umělé inteligence. Tento pokročilý hardware nabízí jedinečnou příležitost využít na míru vyrobené aplikace třetích stran založené na AI. Duální čipová sada také umožňuje předinstalované aplikaci AXIS Object Analytics detekovat a klasifikovat osoby nebo vozidla a rozlišovat mezi různými typy vozidel, jako jsou osobní vozy, autobusy, nákladní vozidla, motocykly či kola.

Navíc tato sada umožňuje analytice běžet přímo v kameře (tzv. na okraji), což vede k rychlejším a více škálovatelným systémům. Mezi nesporné výhody patří také zpracování obrazu v reálném čase, celkové nižší náklady a jednoduchá implementace. A vzhledem k tomu, že se po síti přenáší pouze relevantní video, snižuje se tím také potřeba velkého úložiště a velké šířky pásma, ale i možné problémy spojené s otázkami zachování soukromí osob v záběrech kamery. 

Všechny kamery nabízejí vynikající kvalitu obrazu v rozlišení HDTV 1080 p a

jsou vybaveny technologií Axis Lightfinder 2.0 a Axis Forensic WDR, s nimiž poskytují skutečné barvy a skvělé detaily i v náročných světelných podmínkách nebo v téměř úplné tmě. Jejich součástí je i technologie s přísvitem OptimizedIR pro dohled v úplné tmě a expozice přizpůsobující se pohybu výrazně snižuje rozmazanou scénu u přibližujících se nebo blízkých objektů. S AXIS Object Analytics mohou navíc detekovat a klasifikovat lidi a vozidla všechny kamery a díky obousměrnému audiu a I/O portům je možné přidat do řešení také audio analytiku a integrovat periferní zařízení. 

Díky technologii Axis Zipstream s podporou kodeků H.264 a H.265 se u všech kamer výrazně snižují požadavky na šířku pásma a úložiště, aniž by utrpěla kvalita zaznamenaného obrazu. Tyto špičkové kamery nabízí kompletní uložení všech kryptografických klíčů a certifikátů, takže zůstanou v bezpečí i v případě kybernetického napadení.

Mezi klíčové vlastnosti série P32 patří:

  • Vysoké rozlišení 5 MPx a 4 K při 30 fps
  • Lightfinder 2.0 a expozice přizpůsobující se pohybu
  • Zipstream podporující kodeky H.264 a H.265
  • Forensic WDR a OptimizedIR
  • Rozšířené funkce pro zvýšení kybernetické bezpečnosti 
  • Výkonná AI s hlubokým učením (P3255-LVE)
  • Podpora aplikací jiných výrobců 

Tato robustní kamera, odolná vůči vandalům, může být připojena pomocí optického kabelu, abyste překonali omezení vzdálenosti a zvětšili šířku pásma. Díky tomu lze kameru instalovat také na odlehlá místa s menším počtem kabelů a konektorů.

Kamery již jsou k dispozici prostřednictvím distribučních kanálů společnosti Axis za

doporučené koncové ceny AXIS P3247-LV 20 200 Kč, AXIS P3247-LVE 23 000 Kč, AXIS P3248-LV 25 400 Kč, AXIS P3248-LVE 28 500 Kč a AXIS P3255-LVE 20 700 Kč.

O společnosti Axis Communications
Společnost Axis vytváří chytřejší a bezpečnější svět s pomocí síťových řešení, která otevírají přístup k lepšímu zabezpečení a k novým způsobům podnikání. Axis jako lídr v oblasti síťového videa nabízí produkty a služby pro videodohled a analýzu videa, řízení přístupu a audiosystémy. Společnost Axis má přes 3 000 zaměstnanců ve více než 50 zemích a při poskytování klientských řešení spolupracuje s globální sítí partnerů. Společnost Axis byla založena v roce 1984 a sídlí ve švédském Lundu. Více informací o společnosti Axis najdete na naší webové stránce www.axis.com.