100 000 stromů pro české lesy

Praha, 1. 3. 2021 – Zdravé životní prostředí, udržitelnost a důraz na ekologii jsou stěžejní hodnoty, které zastává společnost BAUHAUS. I proto dlouhodobě v rámci CSR investuje mimo jiné do aktivit zaměřujících se na ochranu přírody a šetrný přístup k jejím zdrojům. „V letošním roce jsme se rozhodli, že vysadíme 100 00 stromů v místech našich odborných center po celé České republice. Zvolili jsme společně s organizací PEFC takové lokality, které tuto pomoc nejvíce potřebují,“ vysvětluje Jindřich Hovorka z marketingového oddělení společnosti BAUHAUS s tím, že myšlenku obnovy českých lesů od začátku března šíří i mezi své zákazníky, kteří se mohou do projektu zapojit.

Výsadba stromů bude probíhat ve dvou termínech, na jaře a na podzim. Vedle investice společnosti BAUHAUS, která se pohybuje v řádu milionů korun, mohou přispět k obnově českých lesů také zákazníci, a to koupí certifikátů na výsadbu stromů nad rámec plánovaných 100 000 kusů. Certifikáty budou umístěny v každém odborném centru na každé pokladně, a to v hodnotě 25 a 100 Kč. Koupí certifikátu v nižší hodnotě přispěje zákazník na výsadbu jednoho stromu, ve vyšší hodnotě pak na stromky 4. „Víme, že našim zákazníkům, stejně jako nám, není životní prostředí lhostejné. Svědčí o tom i stále rostoucí poptávka po produktech, které jsou certifikované a vyrobené ekologicky udržitelným způsobem. Věříme tedy, že zákazníci naši letošní CSR aktivitu uvítají a podpoří, obzvlášť, když se jedná o obnovu přírody v místech, která jsou jim dobře známá a která třeba i pravidelně navštěvují,“ doufá Jindřich Hovorka z BAUHAUSu. 

Společnost plánovala pro své zákazníky, kteří se chtějí do obnovy českých lesů zapojit v ještě větší míře, společné sázení stromů. Akce měla probíhat v první polovině dubna ve všech městech, kde má BAUHAUS svá odborná centra. „Aktuální situace se bohužel nevyvíjí příznivě, a proto jsme se rozhodli reagovat na daná opatření a přesunout společné sázení na podzimní měsíce, tedy období, které je k výsadbě stromů v přírodě také vhodné,“ upřesňuje Jindřich Hovorka s vírou, že zákazníci o dvouhodinové sázení společně s organizací PEFC nepřijdou a bude uskutečněno během podzimu. Všechny informace včetně možné registrace zdarma budou průběžně zveřejňovány na webové stránce www.skutecnestesti.cz

Odbornou záštitu nad projektem výsadby stromů převzala organizace PEFC, která se specializuje na dohled nad kvalitou a původem dřeva, ale i na jeho šetrné zpracování. „Na zdravých lesích a kvalitním dřevě nám záleží, stejně jako značce PEFC. Ta transparentně a objektivně posuzuje hospodaření v lesích a sleduje původ dřeva – od jeho těžby, přes zpracování až po konečný výrobek. I proto jsme se se značkou PEFC spojili. V našich prodejnách dlouhodobě nabízíme kvalitní produkty s touto certifikací a v roce 2021 spolupracujeme i na výsadbě stromů,“ upozorňuje Jindřich Hovorka. 

Další informace o výsadbě 100 000 stromů společností BAUHAUS najdete na webu www.skutecnestesti.cz

O společnosti

První odborné centrum BAUHAUS bylo otevřeno na jaře roku 1960 v německém Mannheimu. Od té doby se stal BAUHAUS tradičním místem pro nákup všeho potřebného pro dílnu, dům i zahradu. Miliony zákazníků najdou pod jednou střechou 15 oddělení a díky tomu šetří nejen čas, ale i peníze a starosti spojené se sháněním všech nezbytností. 

V České republice je BAUHAUS otevřen zákazníkům již od roku 1993 a aktuálně najdete jeho prodejny v 5 městech po celé České republice.  Společnost se mimo jiné angažuje v mnohých CSR aktivitách, dlouhodobě svou pomoc směřuje k dětským domovům a nadačním fondům pro děti a hendikepované, ale i nemocnicím. BAUHAUS stále více dbá na životní prostředí, a proto spolupracuje na vývoji udržitelných alternativ nabízených produktů. V letošním roce se BAUHAUS v České republice zaměří také na potřebnou obnovu lesů a další proekologické aktivity.www.bauhaus.cz