AVM FRITZ!Box pro efektivní a bezpečnou práci z domova

Společnost AVM GmbH je jedním z nejúspěšnějších výrobců koncových zařízení pro vysokorychlostní přístup k Internetu, bezdrátový přenos dat, hlas, video a IPTV. Nosnými produkty AVM jsou zařízení pro rychlý přístup k Internetu řady FRITZ!Box, která poskytují rovněž celou řadu doplňkových funkcí pro multimédia a hlasovou komunikaci.

Epidemie koronaviru donutila mnoho firem přejít na home office a velký počet zaměstnanců tak pracuje z domova prostřednictvím internetového připojení. Na tuto skutečnost reagovala společnost AVM ve své nejnovější aktualizaci FRITZ!OS verze 7.25, která přináší více než sedmdesát různých vylepšení. 

Nejdůležitější novinkou je možnost vybrat počítač, který bude mít následně prioritní přístup k internetové konektivitě. V praxi to znamená, že například další členové rodiny nebudou svou aktivitou na Internetu zpomalovat připojení počítače určeného pro práci.

Mezi první zařízení, která dostávají upgrade na FRITZ!OS 7.25, patří AVM FRITZ!Box 7590. Ten je určen pro připojení po telefonních linkách prostřednictvím xDSL a má v sobě implementovány nejmodernější vysokorychlostní technologie VDSL 35b supervectoring. Díky tomu je možné přenášet data rychlostí až 300 Mbit/s downstream a 50 Mbit/s upstream.

AVM FRITZ!Box 7590 disponuje rovněž pokročilým řešením pro lokální bezdrátovou síť Wi-Fi 4 x 4 dual-band Wireless AC + N s Multi-User MIMO s přenosovými rychlostmi až 1.733 Mbit/s + 800 Mbit/s. Samozřejmostí je i zpětná kompatibilita se staršími Wi-Fi standardy. Pro klasickou lokální síť Ethernet přes kabely jsou dále k dispozici čtyři gigabit LAN porty a rychlé připojení periferií umožňuje USB 3.0 port. 

Samozřejmě nechybí ani funkce pro vysoce kvalitní telefonii (IP, analog, ISDN) s podporou bezdrátových přístrojů DECT. Jako koncové zařízení slouží multifunkční telefonní přístroj AVM FRITZ!Fon, který v sobě kombinuje DECT telefon s rozšířením CAT-iq pro HD telefonii pro komfortní integraci telefonních a internetových služeb. 

Vynikající parametry AVM FRITZ!Box 7590 byly oceněny v rámci hodnocení routerů, kterého se zúčastnilo více než sto redaktorů odborných IT magazínů z devíti evropských zemí. AVM FRITZ!Box 7590 zde získal prestižní ocenění „European Hardware Award 2019“ a byl tak ve své kategorii zvolen nejlepším routerem na trhu. Skvěle dopadl také v hodnocení německého spotřebitelského magazínu Stiftung Warentest, kde s velkým náskokem zvítězil ve své kategorii.

Více informací o produktech AVM můžete získat na těchto stránkách

http://www.gestocomm.cz/vyrobce/avm