Hackeři získali přístup ke 150 000 kamerám v nemocnicích, policejních stanicích nebo v Tesle – komentář kyberbezpečnostní společnosti Check Point

hackeři získali přístup k více než 150 000 kamerám v nemocnicích, policejních stanicích, školách nebo například v technologické společnosti Tesla. Více informací najdete například v následujícím článku:
https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-03-11/verkada-workers-had-extensive-access-to-private-customer-cameras

Zároveň připojuji komentář kyberbezpečnostní společnosti Check Point. Pokud byste měli zájem o nějaký rozhovor, neváhejte mě kontaktovat.

“Hack společnosti Verkada je bohužel další ukázkou útoku na dodavatelský řetězec. V poslední době sledujeme masivní nárůst těchto útoků, kdy jsou zranitelnosti a slabiny v sítích dodavatelů zneužity k útokům na další, a často mnohem lépe chráněné, společnosti. Pokud chtějí být organizace opravdu dobře zabezpečené, musí také zajistit, že se i jejich dodavatelé nestanou obětí kyberzločinu.

V reálném světě probíhá boj s koronavirovou pandemií, v kybernetickém světě zároveň zuří boj s epidemií kybernetických útoků, které zneužívají dodavatele, masivně se šíří a způsobují nedozírné škody. Čelíme kybernetickým hrozbám v takovém rozsahu jako nikdy dříve a organizace této, zdá se, nikdy nekončící vlně hrozeb musí čelit opravdu komplexním přístupem k bezpečnosti a důrazem na prevenci. Velmi varovným příkladem útoku na dodavatelský řetězec byl také útok na SolarWinds, který tvrdě zasáhl například devět vládních agentur v USA a přes sto soukromých organizací, včetně několika bezpečnostních společností nebo firmy Microsoft,” říká Tomáš Růžička, SE Team leader v kyberbezpečnostní společnosti Check Point.