DACHSER v Praze zaváží elektrokoly i paletové zásilky

V rámci pilotního projektu doručuje mezinárodní logistický provider DACHSER Czech Republic zboží do městských částí Prahy nákladními elektrokoly. Díky novému modelu elektrokola zahájil jako první logistický provider v České republice i distribuci paletizovaného zboží.

City logistika v podání společnosti DACHSER dokáže být bezemisní. Ukazují to zkušenosti z pilotního projektu distribuce zásilek pomocí nákladního elektrokola v centru Prahy, který společnost spustila koncem minulého roku. Nyní DACHSER zaváží své zákazníky i celými paletami. „Po úspěšném startu projektu jsme hned po prvních týdnech distribuce zboží koncovým zákazníkům v centru Prahy zaznamenali poptávku i po logistice paletizovaného zboží,“ vysvětluje Ing. Jan Pihar, generální ředitel DACHSER Czech Republic, a dodává, „otestovali jsme proto s naším partnerem společností 4AVs.eu několik typů elektrokol a vybrali pro naše potřeby to nejvhodnější.“

Nový model nákladního elektrokola je osazený dvěma boxy pro kusové zásilky a přívěsným zařízením pro převoz europalety s výškou až 1,6 metru.  Elektrokolo uveze náklad o váze až 300 kg. Výchozím bodem pro nakládku a následnou dodávku zásilek elektrokolem je mikrohub Depot.Bike na pražském Těšnově, který provozuje ekolo.cz ve spolupráci s Technickou správou komunikací Praha a Institutem plánování a rozvoje hl. m. Prahy.

Do konce letošního roku plánuje DACHSER Czech Republic zahájit bezemisní doručování zásilek do definované oblasti v Praze pomocí optimalizované kombinace elektrických vozidel. Tento projekt je součástí celkového korporátního cíle společnosti DACHSER realizovat v příštích dvou letech koncept tzv. DACHSER Emission-Free Delivery v nejméně 11 vybraných evropských metropolích.

Základní informace o společnosti 4Avs.eu s.r.o.

Firma 4Avs.eu je ryze česká společnost založená v roce 2011 původně jako výrobce nákladních kol. V posledních několika letech se rozsah jejich činností výrazně rozšířil v souvislosti s nejnovějšími trendy v oblasti městské logistiky. Mezi její hlavní aktivity patří vývoj, výroba a servis nákladních elektrokol, logistické služby, vývoj ICT aplikací a optimalizace logistických procesů i aktivity popularizující nákladní cyklodopravu ve městech.

Základní informace o společnosti DACHSER v České republice

DACHSER působí na trhu logistiky a zasilatelství již od roku 1992, kdy byla založena společnost E.S.T. a.s., poskytující služby v oblasti mezinárodní a vnitrostátní kamionové spedice, skladování a celních služeb. Portfolio společnosti bylo postupně rozšířeno i o služby v oblasti letecké a námořní dopravy. V roce 2004 se E.S.T. stala exkluzivním partnerem společnosti DACHSER pro Českou republiku, v roce 2006 uzavřela smlouvu o joint venture s mezinárodním poskytovatelem logistických služeb DACHSER a začala vystupovat pod jménem DACHSER E.S.T. a.s. Proces integrace byl završen rozhodnutím o přejmenování společnosti na DACHSER Czech Republic a.s. s účinností od 1. 1. 2010. 

DACHSER disponuje více než 56 000 m² distribučních a překládkových skladových ploch po celé republice. Ve svých osmi pobočkách (v Kladně, Ostravě, Brně, Břeclavi, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Praze a na pobočce DACHSER Cargoplus) v současné době zaměstnává téměř 600 lidí. 

Základní informace o skupině DACHSER

Rodinná společnost DACHSER se sídlem v německém Kemptenu je předním poskytovatelem logistických služeb v Evropě. Dachser poskytuje komplexní přepravní logistiku, skladování
a individuální zákaznické služby ve třech obchodních divizích: DACHSER European Logistics, DACHSER Food Logistics a DACHSER Air & Sea Logistics. Nabídku doplňují další služby jako kontraktní logistika, konzultace a poradenství a specifická řešení přizpůsobená na míru jednotlivým odvětvím. Díky komplexní dopravní síti jak v Evropě, tak i v zámoří a informačním technologiím, které jsou plně integrovány do všech systémů, poskytuje DACHSER inteligentní logistická řešení po celém světě. V současnosti zaměstnává 31 000 lidí ve 393 pobočkách a má zastoupení ve 44 zemích světa. Za rok 2019 zrealizoval přepravu 80,6 milionů zásilek o celkové tonáži 41 milionů tun. Celkový konsolidovaný čistý obrat koncernu DACHSER v roce 2019 činil 5,7 miliard euro. Pro více informací navštivte www.dachser.cz.