Brněnský netbox a pražský Planet A oznámili dohodu o změně ve vlastnictví internetové televize Kuki

Brno, 22. března 2021 – Společnosti Smart Comp. a.s. a Planet A, a.s. podepsaly strategickou smlouvu o spolupráci, díky které se Smart Comp. stává výhradním vlastníkem IPTV platformy Kuki a její značky, Planet A pak největším obchodním partnerem Kuki. Doposud držely obě společnosti v IPTV Kuki padesátiprocentní podíl. Smart Comp. i Planet A budou i nadále beze změn poskytovat Kuki svým zákazníkům a obchodním partnerům. Odkup je součástí strategie Smart Compu směřující k vyšší flexibilitě platformy. Kromě IPTV Kuki poskytuje Smart Comp. i vysokorychlostní internetové služby pod značkou netbox a Planet A pod značkou AIM.

„Klienti a partneři obou společností změny vůbec nepocítí, a pokud přeci jen ano, tak jako změny k lepšímu. Nadále budeme naše služby poskytovat ve špičkové kvalitě, na kterou jsou zvyklí. Do budoucna nám tento krok umožní lépe reagovat na aktuální trendy a rozvoj platformy tak bude flexibilnější a dynamičtější,“ říká Aleš Padrta, generální ředitel a člen představenstva společnosti Smart Comp. „Díky naší dohodě se tak budou zákazníci moci těšit na nové funkce a vychytávky Kuki,“ doplňuje Tomáš Chadzivasilis, generální ředitel společnosti Planet A.

Internetová televize Kuki vznikla v roce 2014 jakožto společný projekt brněnské telekomunikační společnosti Smart Comp., poskytující své služby pod značkou netbox, a pražské Planet A, fungující pod značkou AIM.

„Díky nové dohodě může netbox do Kuki vložit veškeré své sny, nápady a zpětnou vazbu od zákazníků, a tím vzniká jedinečný produkt, na který zákaznicí nedají dopustit. Odkup podílu nám navíc umožní efektivně investovat do dalšího rozvoje platformy, můžeme expandovat na další trhy a budeme mít volnější ruce při plánování strategie a marketingových aktivit pro zákazníky. Do nového roku tak Kuki vstupuje ještě s pevnějšími základy a ještě větším optimismem,“ komentuje Marek Bukal, předseda představenstva společnosti Smart Comp.

IPTV Kuki využívá přes 50 000 zákazníků v České republice a na Slovensku, kteří si ji nainstalovali na více než 100 tisíc uživatelských zařízení. Během letošního jara a podzimu Kuki trhala, i vzhledem k pandemii koronaviru, rekordy ve sledovanosti.

O společnosti

Internetová televize Kuki je unikátní ryze česká IPTV služba, která nabízí sledování televizního obsahu. Kromě více než 33 000 pořadů, které jsou k dispozici na 146 TV kanálech, nabízí možnost zhlédnutí až 7 dní nazpět, TV archiv nebo videopůjčovnu. Divákům umožňuje velkou míru přizpůsobení v podobě svobodné volby skladby TV kanálů nebo uživatelských profilů. Kromě České republiky působí i na slovenském trhu. Provoz i vývoj Kuki zajišťuje společnost SMART Comp. a.s., poskytovatel internetové služby pod značkou netbox a IPTV služby pod značkou Kuki.
Web ǀ Facebook ǀ Twitter ǀ Instagram