Jak se udržet (nejen) doma fit? Leteckému akrobatovi Martinu Šonkovi a Miss Nikol Švantnerové pomáhá chytrá technologie

Že si lze udělat improvizované fitko přímo v obýváku, je známá věc. Možná ale přemýšlíte nad cviky, které vám v domácích podmínkách prospějí nejvíce. Možností je celá řada, a stejně tak si lze sestavit individuální kombinace, které vám budou sedět jako ulité. Inspirovat se můžete například u leteckého akrobata Martina Šonky nebo České Miss 2015 Nikol Švantnerové.

Pro obě osobnosti je sport a zdravý životní styl denním chlebem. I proto se rozhodly ve spolupráci se společností Huawei podělit o své tipy a zkušenosti s cvičením, ke kterému dnes již nedílně patří také chytrá technologie.

Chytré hodinky či náramek slouží jako skvělý asistent při kterémkoliv druhu cvičení. Měří nejen dosaženou vzdálenost, ale i tepovou frekvenci, okysličenost krve nebo druh dýchání. „Navíc můžu mít v hodinkách hudbu, kterou při sportu potřebuju. Při běhání mě odstřihne od okolního světa,“ popisuje další výhodu Martin Šonka. „Při sportu jsem introvert a nikoho kolem sebe nepotřebuju. Takže u toho poslouchám písničky a je to super.“

Ještě víc ale šampión série Red Bull Air Race 2018 oceňuje různé hodnoty, které může s chytrou technologií během sportování sledovat. Ať už cvičí doma, se jde proběhnout ven. „Samozřejmě sleduju uběhnuté kilometry, stejně jako tepovku. To závisí na fázi sezony, protože někdy potřebuju stáhnout váhu na minimum. Důležitá je pro mě i intenzita běhu, dobrý pocit pak mám z toho, když vidím počet spálených kalorií,“ líčí Šonka.

Výkon, a pak rovnou do aplikace

V současné době je fenoménem domácí cvičení, za což mohou zavřená fitness centra a posilovny, stejně jako chladné počasí. Možností, jak se doma udržet ve formě, je spousta – také Česká Miss 2015 Nikol Švantnerová si sestavila kombinaci cviků, které jí sedí nejvíce. „Dělám si takový vlastní kruháček – dvacet dřepů, zahřívačky na zadek, potom do planku. Klasika jsou cviky na břicho, jedu sklapovačky, většinou také dvacet. A když je potřeba zátěž, vezmu do rukou pet lahev,“ přibližuje své cvičení Švantnerová.

Když pomineme drobné pomůcky jako zmíněnou lahev, je specifikem a zároveň zdravou výhodou domácího posilování práce s vlastní vahou. „Shyby, přednosy, kliky a podobně. Pravidelně si dávám taky plank, pustím si u něho písničky a jedu. Někdo má rekord osm hodin, mně to posledně vydrželo tak tři písničky,“ směje se Šonka.

A kolik dřepů si nakládá Nikol Švantnerová? „Tisíc jich nedám, nejsem Jarda Jágr! Jak jsem řekla dříve, držím si kolečka po dvaceti. Nejradši mám ale sklapovačky, při kterých držím mezi stehny balon a buším do něj pěstí. Tím, že zabírají nohy i břicho, je to dost náročné. A po cvičení se jdu hned podívat do aplikace, kolik jsem spálila,“ říká Česká Miss.

Aktuální informace ze světa Huawei Consumer BG naleznete denně aktualizované na:

Web: https://consumer.huawei.com/cz/

Facebook – CZ/SK: https://www.facebook.com/HuaweiMobileCZSK/

YouTube: https://www.youtube.com/huaweimobileczsk

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobileczsk

Twitter: https://twitter.com/HuaweiCZ_SK

O Huawei Consumer Business Group

Produkty a služby společnosti Huawei jsou dostupné ve více než 170 zemích a používá je třetina světové populace. V Německu, Švédsku, Rusku, Indii a Číně bylo zřízeno čtrnáct výzkumných a vývojových center. Huawei CBG je jednou ze tří obchodních jednotek společnosti Huawei a zahrnuje smartphony, PC, tablety, nositelné a cloudové služby atd. Globální síť společnosti Huawei je postavena na více než 33letých zkušenostech v telekomunikačním průmyslu a je odhodlána poskytovat nejnovější technologický pokrok spotřebitelů po celém světě.