Atmedia nově dosahuje každý měsíc 5% podílu na sledovanosti

Praha, 6. 4. 2021 – V červenci a srpnu 2020 překonalo mediální zastupitelství Atmedia poprvé 5% hranici podílu na sledovanosti. Od začátku letošního roku dosahuje tohoto podílu pravidelně každý měsíc, a posunulo se tak mezi komerčními televizními skupinami hned za Novu a Primu.

V prvním čtvrtletí dosáhl podíl na sledovanosti tematických TV stanic Atmedia 5,2 % v CS 15–69 a meziročně vzrostl o 16 %. „Za zvýšením podílu na sledovanosti stojí především nárůst zájmu o tematické TV stanice a také rozšíření našeho portfolia. Od začátku letošního roku prodáváme reklamní prostor již na 28 tematických TV stanicích, z nichž 23 je zapojeno do oficiálního měření sledovanosti,“ vysvětluje Michaela Vasilová, Managing Director společnosti Atmedia.

K prozatím poslednímu rozšíření portfolia došlo v průběhu prvního čtvrtletí letošního roku, a to o Seznam.cz TV, kterou společnost od ledna zastupuje při prodeji reklamního prostoru. Od února se pak do oficiálního měření sledovanosti pod skupinou Atmedia zapojily TV stanice Skylink 7 a CANAL+ Domo. K největším televizním stanicím, které Atmedia na českém trhu zastupuje, patří JOJ Family, Seznam.cz TV a FilmBox.

Zájem o tematické stanice Atmedia stále narůstá

Tematické stanice Atmedia měsíčně osloví v průměru 6 milionů diváků. „Zvýšený divácký zájem pozorujeme zejména u filmových, seriálových a dokumentárních stanic. V souvislosti s tím, jak se postupně vrací na obrazovky zajímavé sportovní události, stoupá rovněž zájem o sportovní stanice,“ doplňuje Michala Vasilová a připomíná, že na konci března odstartovala na televizních stanicích Sport 1 a Sport 2 nová sezóna Formule 1. V létě by pak měly proběhnout odložené Letní olympijské hry v Tokiu, jejichž domovskou stanicí je Eurosport 1. Také v průběhu této největší sportovní události světa bude Atmedia nabízet zadavatelům reklamní prostor.

O společnosti

Společnost Atmedia Czech s.r.o. je obchodní zastupitelství téměř 30 tematických televizních stanic, jež na českém trhu působí od roku 2008. Zabývá se prodejem televizní reklamy a na našem trhu zastupuje lokální i většinu mezinárodních televizních stanic z televizních skupin, jako jsou AMC Networks, Discovery Communications, The Walt Disney Company, Sony Pictures Television nebo slovenská JOJ. V roce 2010 uvedla Atmedia na trh jedinečný způsob prodeje reklamního prostoru prostřednictvím prodejních balíčků.