Portál pracovních nabídek Jobtome.com se připojuje ke skupině Gi Group, jejíž součástí je i personální agentura Grafton Recruitment

Skupina Gi Group, přední evropská personální agentura jejíž součástí je i personální agentura Grafton Recruitment, dokončila akvizici společnosti Jobtome, jednoho z největších online agregátorů pracovních míst na světě. Společnost Jobtome, která byla založena v roce 2014 a má sídlo ve Švýcarsku, dnes působí ve 35 zemích. Má více než 10 milionů uživatelů a více než 9 milionů pracovních nabídek agregovaných z 10 000 webů z celého světa. 

„Jsem velmi optimistický ohledně úspěchu tohoto partnerství“, uvedl Gabriele Borga, zakladatel a generální ředitel společnosti Jobtome. „Spojení se skupinou Gi Group ještě více posílí plány růstu a expanze společnosti Jobtome. Zejména nám to umožní zrychlit naši strategii go-to-market zaměřenou na firmy, které aktivně hledají pracovníky.“ 

„Jako globální hráč působící ve více než 50 zemích vidíme na světovém trhu práce širokou škálu výzev“, uvedl Stefano Colli-Lanzi, generální ředitel a prezident Gi Group. „Věříme, že nejdůležitější výzvou je neustále zajišťovat účinnější a efektivnější sladění poptávky a nabídky pracovní síly a být atraktivní pro uchazeče, zejména v tomto historickém okamžiku digitální transformace.“

„Ve společnosti Jobtome jsme identifikovali ideální reakci na tyto výzvy. Jejich platforma a zavedení programové reklamní technologie nám umožní zvýšit naši schopnost spojit kandidáty a firmy. Díky digitálním a mobilním řešením, která vyvinula, budeme také atraktivnější pro kandidáty,“ pokračoval Stefano Colli-Lanzi.

„Nemůžu se dočkat, až přivítáme tým společnosti Jobtome a začneme společně pracovat na řešeních, která mohou skutečně reagovat na stále složitější a různorodé potřeby kandidátů a firem,“ uzavřel Colli-Lanzi. 

Skupina Gi Group obdržela právní radu od společností SZA, Bär & Karrer a Studio Pirola e Associati a finanční poradenství od společnosti Fitidal Spa. Společnosti Jobtome pomohla investiční banka GCA Altium a advokátní kancelář Orrick, Herrington & Sutcliffe. 

O Grafton Recruitment Czech Republic

Grafton Recruitment, s.r.o. byla založena v roce 1994 a v současné době je zastoupena 14 pobočkami po celé ČR: v Praze, Brně, Jihlavě, Ostravě, Ústí nad Labem, Českých Budějovicích, Plzni, Zlíně, Liberci, Olomouci, Hradci Králové a Kolíně. Grafton Recruitment nabízí efektivní řešení v otázkách náboru, ať už se jedná o jednorázové vyhledání zaměstnance nebo velkoobjemové nábory pro soukromý i veřejný sektor. Specializuje se dále na agenturní zaměstnávání formou dočasného přidělování. Připravuje také na míru řešení outsourcingu nebo kompletní zajištění servisu náboru řízením celého procesu jako hlavní dodavatel.
Patří rovněž mezi přední poskytovatele outplacementových služeb a poradenství nebo výběru zaměstnanců pomocí assessment center, speciálních testů a dodatečně nabízí poradenský servis v oblasti lidských zdrojů. Grafton Recruitment je součástí Gi Group.

GI Group je největší italská nadnárodní personální agentura a je jedním z největších světových poskytovatelů služeb zaměřených na rozvoj trhu práce. Skupina působí v následujících oblastech: dočasné přidělení zaměstnanců, zajišťování stálých zaměstnanců, vyhledávání a výběr zaměstnanců, vyhledávání vedoucích zaměstnanců, školení, podpora zaměstnatelnosti, personální administrativa, outsourcing, poradenská činnost v oblasti lidských zdrojů. Díky mezinárodnímu plánu expanze, který byl zahájen v roce 2007, působí dnes skupina GI Group přímo nebo v rámci strategického partnerství ve více než 50 zemích v Evropě, Asii, Africe a Americe.

Na konci roku 2010 se dostalo skupině GI Group významného uznání, kdy se stala součástí WEC (World Employment Confederation, Světová konfederace práce) jako globální korporátní člen.Více informací na www.grafton.cz.