Novak Djokovic a Raiffeisen Bank International uzavřeli smlouvu o partnerství

Vídeň, 19. dubna 2021 – Srbská tenisová hvězda Novak Djokovic a vídeňská skupina Raiffeisen Bank International AG (RBI) dnes ohlásili uzavření dohody o partnerství. Djokovic, který strávil na pozici světové tenisové jedničky rekordních 316 týdnů, se stane ambasadorem značky RBI a společností skupiny v oblasti střední a východní Evropy (CEE). Skupina Raiffeisen bude také podporovat nedávno založenou Tenisovou akademii Novaka Djokovice v Bělehradě v Srbsku.

„Je mi velikou ctí, že jsem se stal ambasadorem značky Raiffeisen a že budeme spolupracovat na pro mě tak významném projektu, jakým je má akademie v Bělehradě. Společnost Raiffeisen mi pomůže podporovat mladé tenisové hráče v jejich úsilí, aby z nich vyrostli šampioni na kurtech i mimo ně. Podpora silného týmu mou kariéru obrovsky posunula, proto bych rád takové prostředí nabídnul prostřednictvím mé akademie i další generaci hráčů. Společnost Raiffeisen je pro mě v tomto úsilí důležitým partnerem a společně budeme pomáhat tenisu růst,” uvedl Novak Djokovic. 

„Cítíme nesmírnou hrdost, že se Novak Djokovic stane naší tváří a podpoří tak naplňování naší vize být nejdoporučovanější bankou. Je jedním z nejúspěšnějších a nejobdivovanějších sportovců pocházejících z regionu CEE, možná právě tím nejvíce úspěšným a obdivovaným. Máme společné hodnoty, a tedy i proto věříme, že naše partnerství bude přínosné pro obě strany,” okomentoval událost Johann Strobl, generální ředitel společnosti RBI.

Spolupráce byla uzavřena na dobu tří let s možným prodloužením. Vedle obecné podpory pro akademii bude Raiffeisen podporovat mladé hráče v účasti na významných mládežnických turnajích. Mimo vystupování v reklamách a na sociálních médiích Raiffeisen se bude Novak Djokovic účastnit vybraných akcí banky. Natáčení první reklamy, která bude během několika dní uvedena v zemích CEE, proběhlo nedávno v Monte Carlu, kde tenista žije.

Novak Djokovic vyhrál 82 turnajů ATP, z toho 18 grandslamových. Podařilo se mu zvítězit na všech čtyřech grandslamových turnajích, naposledy v únoru na Australian Open, a to podeváté. Novak Djokovic se narodil v Bělehradě, je mu 33 let, je ženatý a má dvě děti. Na Facebooku, Instagramu and Twitteru jej sleduje přes 7 milionů lidí.

Základní informace o Raiffeisenbank a.s.

Raiffeisenbank poskytuje široké spektrum bankovních služeb soukromé i firemní klientele již od roku 1993. Klienty obsluhuje po celé České republice. Podle celkových aktiv je Raiffeisenbank pátou největší bankou na českém trhu. Majoritním akcionářem banky je rakouská finanční instituce Raiffeisen Bank International AG (RBI).