Bell oslavil dodávku šedesátého vrtulníku Bell 505 do Evropy

Bell dodal Vzdušným silám Černé Hory stroj Bell 505

Fort Worth, TX (21. dubna 2021) Bell Textron Inc., dceřiná společnost Textron Inc. (NYSE: TXT), oznámila, že Vzdušným silám Černé Hory dodala další stroj Bell 505. Společnost jich tak celkově do Evropy doručila celkem 60.

„Do Evropy jsme tímto celkem dodali již 60 strojů této kategorie – je to pro nás významný milník,“ řekl Patrick Moulay, hlavní viceprezident pro mezinárodní obchod. „Zároveň je to důkazem vysoké kvality strojů Bell 505 a důvěry, kterou v nás a vrtulníky, které vyrábíme, naši zákazníci vkládají. Kromě úspěchů, kterých jsme s Bell 505 v Evropě dosáhli, vidíme i rostoucí poptávku po těchto strojích na mezinárodních trzích. Těšíme se na další obchodní příležitosti a budoucí růst.“

Bell 505 je známý svou všestranností a spolehlivostí. Platforma má široké využití a funguje pro celou řadu nejrůznějších nasazení, ať už se jedná o soukromé využití, různé užitkové mise, leteckou inspekci, zajištění bezpečnosti, vojenský výcvik nebo cestovní ruch. V loňském roce se evropský trh stal nejrychleji rostoucím – Bell dodal do Evropy více strojů 505 než kamkoli jinam. Mezi hlavní zákazníky patří například ABR Invest, Elicompany, výše zmínění Vzdušné síly Černé Hory, Centaurium Aviation nebo Mountainflyers.

Evropští zákazníci mají vrtulníky Bell 505 v oblibě a vyjadřují se o nich velmi pochvalně:

„V 505 si cestující mohou příjemně a pohodlně užít vyhlídkové lety, zejména díky výborně řešenému čelnímu a bočnímu prosklení. V ceně, kterou zaplatí, tak mají mnohem větší komfort a lepší výhled,“ řekl Christoph Graf, pilot a generální ředitel společnosti Mountainflyers.

„Bell 505 je jedním z nejmodernějších vrtulníků, které nedávno vstoupily na komerční trh, a my víme, že jsme rozhodli správně.” Pro malou zemi, jako je ta naše, a domácí vzdušné síly je modernizace klíčová. Jsme přesvědčeni, že jsme si pořídili vysoce kvalitní stroje.  Dává nám to jistotu, že se na ně při nejrůznějších misích můžeme plně spolehnout,“ řekl Predrag Boskovic, bývalý ministr obrany černohorských vzdušných sil.

„Když se podívám na Bell 505, nevypadá úplně jako jiné stroje této značky, ale jakmile nastoupím a vzlétnu, hned vím, že je to vrtulník od Bellu. Je to jednoduchý, lehký stroj, který je – jako je pro tohoto výrobce typické – zároveň robustní a spolehlivý. Můžu se na něj plně spolehnout,“ řekl Cristian Forghieri, spolumajitel a ředitel letového provozu společnosti Elicompany.

Regionální podpora evropských zákazníků Bellu spočívá v dodávkách strojů z podpůrného centra Bell v Praze, dodávkách náhradních dílů z Bell Supply Center v Amsterdamu a nabídce školení a výcviku prostřednictvím francouzské HeliDeal. Týmy Bell se těší, že se počet strojů v regionu navýší a díky tomu Bell v Evropě vybuduje silnější povědomí o své značce.

###

O společnosti Bell 

Bell, dceřiná společnost konsorcia Textron Inc., je přední průmyslový výrobce komerčních a vojenských, pilotovaných i bezpilotních leteckých strojů a průkopník v oblasti otočných rotorových motorů. Celosvětově známá společnost pro svůj prvotřídní zákaznický servis, vývoj novinek, inovativních řešení a špičkovou kvalitu svých výrobků. Stroje z Bell slouží zákazníkům ve vice než 120 zemích světa. 

O konsorciu Textron Inc.

Textron Inc. je mezinárodní společnost, která využívá svou globální síť leteckého, vojenského, průmyslového a finančního obchodu, k tomu, aby svým zákazníkům poskytla inovativní řešení a prvotřídní servis. Společnost Textron je známá po celém světě svými silnými značkami – např. Bell Helicopter, Cessna, Beechcraft, Hawker, Jacobsen, Kautex, Lycoming, E-Z-GO, Greenlee a Textron Systems. Pro více informací navštivte www.textron.com.

Některá prohlášení v této tiskové zprávě jsou plánovaná prohlášení, které mohou obsahovat výnosy a tržby nebo popisovat strategie, cíle, výhledy apod. Toto prohlášení se vztahuje pouze k datu, kdy bylo vydáno, a naší povinností není jej v budoucnosti aktualizovat či revidovat. Toto prohlášení podléhá známým i neznámým rizikům a dalším faktorům, které se mohou lišit od našich skutečných výsledků.