Procházkův druhý zápas v UFC měl rekordní sledovanost

Víkendový zápas Jiřího Procházky a Američana Dominicka Reyese zaujal fanoušky bojových sportů po celém světě. V sobotu večer v Las Vegas nastoupil Procházka, jako teprve čtvrtý Čech, který podepsal smlouvu s nejprestižnější zápasnickou organizací UFC a v dramatickém zápase vyhrál v druhém kole, když knockoutoval svého soupeře loktem z otočky. 

Zápas mezi Jiřím Procházkou a Dominickem Reyesem byl zařazen coby hlavní v rámci posledního UFC večera. To ještě nikdo netušil, že tento duel bude rovněž vyhlášen nejlepším zápasem večera (Fight of the Night). Procházkův tvrdý knockout v druhém kole obdivně komentovaly mnohé hvězdy UFC, například dvojnásobný šampion Daniel Cormier nebo Machmud Muradov.

Jiří „Denisa“ Procházka, bývalý šampion japonské organizace Rizin Fighting Federation, do ringu v rámci nejprestižnější bojové organizace UFC nastoupil podruhé. Ve svém prémiovém představení loni v červenci ve druhém kole knockoutoval švýcarského bojovníka Volkana Oezdemira. A stejným způsobem a rovněž ve druhém kole Jiří Procházka ukončil i svůj druhý zápas v rámci zatím posledního UFC večera. 

Absolutní rekord ve sledovanosti

Prodej sportovních online balíčků Telly byl před sobotním zápasem rekordní a prodeje posledního přenosu El Clásika – tradičního derby mezi týmy FC Barcelona a Real Madrid překonal o 135 procent. O Procházkův zápas byl zájem v Česku skutečně mimořádný a o 41 procent překonal prodeje kombinovaných balíčků na UFC 259 a zároveň duel mezi Borusií Dortmund a Bayernem Mnichov. 

„Zápas Jiřího Procházky byl pro milovníky bojových sportů událostí roku. I přes ranní vysílací čas byl zájem českých fanoušků enormní. Dramatický průběh zápasu pak v průběhu neděle k přehrávačům přilákal i diváky, kteří nesledovali živý přenos“ řekl Jan Schöppel, marketingový ředitel Telly.

Cesta za titulem

Prezident UFC Dana White bezprostředně po duelu potvrdil, že Procházka by se měl utkat o titul polotěžké váhy. Jeho soupeřem by byl vítěz zářijového klání mezi Janem Blachowiczem a Gloverem Teixeirou. 

V UFC působí aktuálně 3 čeští a bojovníci. Jiřímu Procházkovi se jako prvnímu z Česka podařilo dostat na seznam bojovníků ve hře UFC 4 od EA Sports, zároveň je prvním Čechem, který bojoval v hlavním zápase večera a nyní je také prvním tuzemským bojovníkem, který se v rámci organizace UFC utká o titul.

Jiří Procházka se od března 2021 také stal hlavní tváří bojových sportů televize Telly a bude se objevovat na webu televize i v reklamních kampaních. Smlouva o spolupráci bude trvat jeden rok a počítá s případným dalším prodloužením.

Jiří „Denisa“ Procházka (14. října 1992) je český bojovník smíšených bojových umění (MMA) ve váze do 93 kg (light heavyweight). V roce 2015 podepsal smlouvu s japonskou organizaci Rizin FF a je historicky prvním držitelem a obhájce titulu v polotěžké váze, který tato organizace vydala. V české soutěži GCF je držitelem titulu z roku 2013. Od roku 2020 nastupuje v UFC, nejprestižnější organizaci smíšených bojových umění. Trénuje v klubu Jetsaam Gym Brno pod vedením trenérů Martina Karaivanova a Jaroslava Hovězáka.

O Telly s.r.o.

Televizní operátor Telly nabízí divákům v ČR služby internetové a satelitní televize. V jejich programové nabídce je kromě řady filmových, seriálových, zábavných i dokumentárních kanálů také atraktivní sportovní obsah na oblíbených kanálech DIGI Sport 1 HD, 2 HD, 3 HD a na stanici Premier Sport HD. Ty obsahují například fotbalovou anglickou Premier League, německou Bundesligu, italskou Serii A, španělskou LaLigu, americkou NFL nebo zápasy UFC. Telly je také poskytovatelem pevného internetového připojení. Na českém trhu měli zákazníci možnost využívat služby pod označením DIGI již od roku 2006, značka Telly plynule navazuje na její dobré jméno. Telly je čistě českou společností, patří do skupiny LAMA ENERGY GROUP a všechny daně, včetně daně z příjmu, odvádí v ČR.