Společnost Bell oznámila, že dodala třístý vrtulník Bell 505 Jet Ranger X

Jamajské obranné síly obdržely stroj, který zásadním způsobem přispěje k zajištění bezpečnosti a podpoří výcvik budoucích pilotů

Fort Worth, TX (13. května 2021) – Společnost Bell Textron Inc. (NYSE:TXT), oznámila, že Jamajským obranným silám (JDF) předala další vrtulník Bell 505 Jet Ranger X. Jedná se již o celkem třístý stroj, který společnost dodala. První Bell 505 putoval ke svým zákazníkům v roce 2017 a dnes jsou tyto stroje v provozu na šesti kontinentech, přičemž zákazníci na nich nalétali přes 70 000 globálních letových hodin.

„Řada vrtulníků Bell 505 je momentálně jedním z nejrychleji rostoucích komerčních programů společnosti. Od svého vzniku dosáhl významných milníků,” řekl Michael Thacker, výkonný viceprezident pro inovace a komerční podnikání. „S ohledem na skutečnost, že o tuto platformu je stále zájem, zejména z oblastí zajištění bezpečnosti obyvatelstva či užitkové a podnikové dopravy, společnost Bell investovala do nových produktů a technologií, které její možnosti výrazně rozšiřují.”

Mezi poslední novinky patří Hacker, vylepšená avionika Garmin G1000H NXi, autopilot, vybavení Flight Stream, Pulselite a FliteStep, odlehčený interiér EMS, konfigurace Bell Public Safety, upravené zavazadlové dveře LHS a další. 

„Velmi nás těší, že jsme převzali třístý vrtulník Bell 505 a rozšířili jím naši flotilu,” uvedl podplukovník Brian Lundy, velitel leteckého křídla JDF. „Jamajské obranné síly a Bell spojuje dlouhá společná historie. Přejímka nového stroje představuje další milník v našich vzájemných vztazích. Úkolem šesti strojů Bell 505 v našem arzenálu je podporovat národní bezpečnost a sloužit domácímu obyvatelstvu. Navíc je Karibská vojenská letecká škola (CMAS), kterou provozuje místní armáda, využije k výcviku mezinárodních pilotů vrtulníků.“

Vrtulník Bell 505 je nejnovějším pětimístným strojem Bell navrženým s ohledem na bezpečnost, efektivitu a spolehlivost. Stroj o rychlosti 125 uzlů (232 km/h) a s užitečným zatížením 1 500 liber (680 kg) využívá pokročilou avioniku. Je velmi podobný platformě Bell 429, což výrazně usnadňuje plynulé přeškolení pilotů. Stejně jako stávající cvičné stroje ve výzbroji Jamajských obranných sil je platforma 505 vybavena avionikou Garmin G1000, což dále snižuje pracovní zátěž pilotů, a naopak zlepšuje podobu jejich výuky a získávání praktických zkušeností. 

###

O společnosti Bell 

Bell, dceřiná společnost konsorcia Textron Inc., je přední průmyslový výrobce komerčních a vojenských, pilotovaných i bezpilotních leteckých strojů a průkopník v oblasti otočných rotorových motorů. Celosvětově známá společnost pro svůj prvotřídní zákaznický servis, vývoj novinek, inovativních řešení a špičkovou kvalitu svých výrobků. Stroje z Bell slouží zákazníkům ve vice než 120 zemích světa. 

O konsorciu Textron Inc.

Textron Inc. je mezinárodní společnost, která využívá svou globální síť leteckého, vojenského, průmyslového a finančního obchodu, k tomu, aby svým zákazníkům poskytla inovativní řešení a prvotřídní servis. Společnost Textron je známá po celém světě svými silnými značkami – např. Bell Helicopter, Cessna, Beechcraft, Hawker, Jacobsen, Kautex, Lycoming, E-Z-GO, Greenlee a Textron Systems. Pro více informací navštivte www.textron.com.

Některá prohlášení v této tiskové zprávě jsou plánovaná prohlášení, které mohou obsahovat výnosy a tržby nebo popisovat strategie, cíle, výhledy apod. Toto prohlášení se vztahuje pouze k datu, kdy bylo vydáno, a naší povinností není jej v budoucnosti aktualizovat či revidovat. Toto prohlášení podléhá známým i neznámým rizikům a dalším faktorům, které se mohou lišit od našich skutečných výsledků.