Stanice Sport1 a Sport2 budou od září vysílat Evropskou ligu UEFA a zcela novou Evropskou konferenční ligu UEFA

Praha, 18. května – UEFA a AMC Networks International – Central and Northern Europe (AMCNI CNE) dospěly k dohodě pro vysílání Evropské ligy UEFA a Evropské konferenční ligy UEFA na programech Sport1 a Sport2 v České republice a na Slovensku. Tyto soutěže se budou vysílat od září.

Díky této dohodě budou stanice Sport1 a Sport2 v České republice a na Slovensku vysílat přímé přenosy zápasů klubových soutěží UEFA ze skupinových a vyřazovacích fází.

Levente Málnay, výkonný viceprezident AMC Networks International pro střední a severní Evropu, prohlásil: “Jsme velmi hrdí na to, že se naše sportovní portfolio v České republice a na Slovensku rozšíří o zápasy Evropské ligy UEFA a Evropské konferenční ligy UEFA, tedy o dvě z nejprestižnějších klubových soutěží UEFA. Účastní se 64 týmů a my jsme si absolutně jisti, že naše přenosy budou lokálně velmi důležité a že české a slovenské kluby využijí příležitosti, ukázat se na mezinárodní klubové scéně.”

Guy-Laurent Epstein, marketingový ředitel UEFA, uvedl: “UEFA s potěšením vítá společnost AMC Networks International do rodiny mediálních partnerů klubových soutěží UEFA v České republice a na Slovensku. Těšíme se na kvalitní a inovativní přenosy Evropské ligy UEFA a Evropské konferenční ligy UEFA pro fanoušky v obou zemích.”

Evropskou ligu UEFA není třeba představovat, je to známá a oblíbená značka. Významné úspěchy v této soutěži nedávno zaznamenala SK Slavia Praha, když v soutěžním ročníku 2018/19 vypadla ve čtvrtfinále s londýnskou Chelsea a v letošním roce došla také do čtvrtfinále, kde vypadla s Arsenalem. Evropská konferenční liga UEFA je však zcela nová soutěž, která v sezóně 2021-22 zažije premiéru na stanicích Sport1 a Sport2. Od příští sezóny bude 5 klubů z České republiky a 4 týmy ze Slovenska bojovat o postup do skupinových fází klubových soutěží UEFA.    

Čtvrteční večery na stanicích Sport1 a Sport2 tak budou nabité prémiovými zápasy Evropské ligy UEFA a Evropské konferenční ligy UEFA. Během sezóny bude exkluzivně vysíláno přibližně 60 zápasů, tedy až šest utkání z jednoho kola. Tyto dvě soutěže obohatí nabídku Sport1 a Sport2 o nový prémiový obsah, který doplní Formuli 1, slovenskou Tipos Extraligu, KHL, Swedish Hockey League, CHL, UEFA Ligu národů a kvalifikaci na ME a MS ve fotbale, Copa del Rey, Coppa Italia a EHF Ligu mistrů v házené. 

###

O AMC Networks International – Central and Northern Europe

AMC Networks International – Central and Northern Europe je součástí AMC Networks International, jednou z předních mezinárodních společností na poli televizního vysílání a distribuce tematických televizních stanic, které se zaměřují na střední a východní Evropu. Současně portfolio AMCNI – Central and Northern Europe nabízí televizní stanice ve čtyřech žánrech: sportovní: Sport1, Sport2, SportM, dětské: Minimax, JimJam; zábavně-vzdělávací: Spektrum, TV Paprika, Spektrum Home a filmové: AMC a Film +. Obsah tematických stanic je vytvářen pro místní diváky a trhy v různých jazycích. Je dostupný na celé řadě platforem, včetně HD služeb, a nabízí verze pro mobilní telefony.

AMC Networks International (AMCNI) je globální divize AMC Networks a je dodavatelem uznávaných zábavných pořadů pro předplatitele ve více než 140 zemích a územích v Africe, Asii, Evropě a Latinské Americe. AMCNI zahrnuje jak globální značky SundanceTV a MGM Channel, tak populární kanály s lokálním významem a různorodým žánrovým zaměřením. Více informací naleznete na www.amcnetworksinternational.com.

O společnosti AMC Networks:

Společnost AMC Networks Inc. (NASDAQ: AMCX) se již více než 30 let věnuje produkci kvalitních filmů a pořadů, vlastní a provozuje několik populárních a oceňovaných značek v oblasti placené kabelové televize. AMC, IFC, SundanceTV, WE tv, a IFC Films produkují pořady, které jsou výrazné, zajímavé, kulturní relevantní a oslovující diváky napříč různými společenskými skupinami. Společnost také provozuje globální divizi, AMC Networks International. Více informací naleznete na www.amcnetworks.com.