Očkování cizinců proti COVID-19 jsme připraveni hradit již od začátku pandemie

Praha, 14. května 2021 – Slavia pojišťovna patří mezi největší poskytovatele komerčního zdravotního pojištění cizinců, tj. ty, kteří dlouhodobě žijí, pracují nebo studují v České republice. Z tohoto důvodu považujeme za důležité se vyjádřit k současnému stavu, kdy těmto klientům není umožněna registrace do systému na očkování proti COVID-19. 

Karel Waisser, generální ředitel Slavia pojišťovny: 

„Očkování proti COVID – 19 se jeví jako jediné rozumné řešení, jak komplexně ochránit zdraví a životy našich občanů a nastartovat zpět ekonomiku. Plně si toto uvědomujeme a očkování podporujeme. Proto považujeme za důležité říci, že jsme již před několika měsíci deklarovali svoji připravenost hradit toto očkování klientům, kteří mají u nás sjednáno tzv. komplexní zdravotní pojištění. Tedy produkt určený pro cizince s dlouhodobým pobytem na našem území. Toto očkování proti COVID-19 jsme připraveni hradit v rámci stávajícího pojistného programu současným i budoucím klientům. Jako společensky uvědomělá firma, která je na trhu přes 150 let, vidíme důležitost v rychlém dosažení co největšího procenta naočkovaných osob, a to bez ohledu na jejich národnost, typ pojištění či finanční situaci.“ 

Slavia pojišťovna hradí svým klientům náklady spojené s onemocněním COVID-19. Ihned, jak se objevila možnost očkování, se zapojila do práce pracovní skupiny v rámci České asociace pojišťoven s cílem dosáhnout součinnost Ministerstva zdravotnictví a nastavení jasných pravidel pro klienty všech komerčních pojišťoven. Např. jak a kam se mohou zahraniční klienti registrovat, zda a kde budou pro ně určená očkovací místa, jak bude garantována výše ceny vakcíny a ceny samotného očkování a další důležité body. Prostřednictvím České asociace pojišťoven jsme obdrželi od Ministerstva zdravotnictví teprve tento týden krátké sdělení, na jehož základě budeme dále v přípravě procesu postupovat. Zároveň žádáme klienty o strpení, protože MZČR ještě nestanovilo místa, kde bude k očkování docházet, a i cenu zatím jen naznačilo. Detailnější informaci bychom měli dle jejich sdělení obdržet v následujících dnech. Jakmile dostaneme další informace z MZČR, budeme naše klienty pojištěné produktem komplexního zdravotního pojištění okamžitě informovat.

O společnosti Slavia pojišťovna a.s.

Slavia pojišťovna, člen skupiny SPGROUP a.s. a expert na neživotní pojištění, staví na dlouholetých zkušenostech z pojišťovnictví, které sahají až do dob rakousko-uherské monarchie, do roku 1868. Je jedinou ryze českou pojišťovnou s tradicí na našem trhu již více než 150 let. Dnes patří mezi Top10 pojišťoven v České republice a patří mezi lídry v oblasti pojištění cizinců. Dlouhodobě se zaměřuje na zodpovědné řidiče, kterým v rámci autopojištění dokáže nabídnout zajímavé podmínky. Své služby poskytuje fyzickým osobám, živnostníkům, malým a středně velkým firmám, velkým korporacím či obcím a městům. Služby poskytuje i personálním agenturám a cestovním kancelářím. Prostřednictvím 17 poboček a více než stovky kontaktní míst obsluhuje více než 250 000 aktivních klientů. Ti mohou pojištění sjednávat, hlásit pojistné události či poskytovat fotodokumentaci k těmto pojistným událostem i plně online, přes webové stránky či on-line aplikace Slavia pojišťovny.