Ochrana i v případě nemoci Covid-19 a vylepšená asistence jsou základní pilíře cestovka pro letošek

Praha, 26. května 2021 – Slavia pojišťovna uvedla v rámci cestovního pojištění na trh novinku – možnost připojištění nákladů spojených s léčbou Covid-19 a preventivní karanténou dle semaforu MZV ČR a bez výluky destinací s výjimkou těch úplně nejrizikovějších. Klienti s tímto připojištěním navíc získají automaticky i krytí rizikových sportů, kterými jsou například kiteboarding, kitesurfing, horolezectví, jachting, jízda na vodním skútru a další. Pojištění lze sjednat plně online i osobně. 

V souvislosti s pandemií se objevily specifické potřeby krytí nových rizik v rámci tradičního cestovního pojištění. Slavia pojišťovna nově nabízí možnost sjednat si dnes tak důležité připojištění nákladů spojených s léčbou COVID-19 v zahraničí či preventivní karanténou. „Naše nové připojištění si můžete sjednat do všech zemí, s výjimkou těch, do kterých Ministerstvo zdravotnictví zakázalo cestovat a označilo je černě v barevném schématu, takzvaném semaforu. Takto široký rozsah připojištění na našem trhu není obvyklý. Dalším užitečným prvkem je to, že vám kryjeme náklady spojené s léčbou onemocnění COVID-19 až do plného limitu sjednaných léčebných výloh. Záleží tedy jen na klientovi, jakou výši tohoto limitu si zvolí,říká Ladislav Bělina, produktový ředitel Slavia pojišťovny.

Unikátní asistenční služba COVID Assistance je od loňského roku hojně využívána

V souvislosti s pandemií přišla Slavia pojišťovna ve spolupráci s asistenční službou Click2Claim už na podzim roku 2020 s hojně využívaným nonstop servisem COVID Assistance. Operátor na lince COVID Asisstance klientům pojišťovny poskytne veškeré poznatky o cílové destinaci, jako například povinnost testů, karantény, informace o nošení roušek a respirátorů či rizikovost. Dále také zajistí objednání na PCR testy v předem stanovený čas v blízkosti vašeho bydliště. „Možnost zavolat kdykoliv 24/7 na jedno místo, kde jim odborníci poskytnou okamžité a ověřené informace ze všech dostupných a spolehlivých zdrojů, je pro naše zákazníky velikým přínosem. I proto s nastupující sezónou evidujeme na asistenční lince desítky hovorů denně s dotazy na vycestování po celém světě,“ doplňuje Ladislav Bělina. Součástí této asistenční služby je i pomoc klientům v případě problémů v letecké, železniční či autobusové dopravě.

Bonus navíc: s připojištěním COVID-19 získají klienti automaticky i krytí rizikových sportů navíc 

Klienty, kteří využijí v rámci svých cest do zahraničí připojištění COVID-19, získají nově navíc i krytí rizikových sportů. Mezi tyto sporty se řadí například horolezectví, jachting, jízda na vodním skútru, kiteboarding, kitesurfing či ferrata stupně obtížnosti B, C / F, MD, PD. Dále ale také například turistika nebo treking se stupněm obtížnosti do 4UIAA za podmínky využití pomůcek odpovídajících stanovené obtížnosti a pohyb ve vysoké nadmořské výšce (do 5 000 m n. m.).

Cestovní pojištění lze sjednat plně online i osobně. Více informací o cestovním pojištění a možnostech připojištění naleznete na webu www.slavia-pojistovna.cz.

O společnosti Slavia pojišťovna a.s.

Slavia pojišťovna, člen skupiny SPGROUP a.s. a expert na neživotní pojištění, staví na dlouholetých zkušenostech z pojišťovnictví, které sahají až do dob rakousko-uherské monarchie, do roku 1868. Je jedinou ryze českou pojišťovnou s tradicí na našem trhu již více než 150 let. Dnes patří mezi Top10 pojišťoven v České republice a patří mezi lídry v oblasti pojištění cizinců. Dlouhodobě se zaměřuje na zodpovědné řidiče, kterým v rámci autopojištění dokáže nabídnout zajímavé podmínky. Své služby poskytuje fyzickým osobám, živnostníkům, malým a středně velkým firmám, velkým korporacím či obcím a městům. Služby poskytuje i personálním agenturám a cestovním kancelářím. Prostřednictvím 17 poboček a více než stovky kontaktní míst obsluhuje více než 250 000 aktivních klientů. Ti mohou pojištění sjednávat, hlásit pojistné události či poskytovat fotodokumentaci k těmto pojistným událostem i plně online, přes webové stránky či on-line aplikace Slavia pojišťovny.