VMware Anywhere Workspace umožňuje jednodušší a bezpečnější spolupráci na platformě Zoom v hybridním pracovním prostředí

PALO ALTO, Kalifornie – Security Connect 2020 (14. června 2021) – Společnost VMware, Inc. (NYSE: VMW) oznámila, že pracuje se společností Zoom Video Communications, Inc. na vylepšení a zvýšení bezpečnosti spolupráce v hybridních pracovních prostředích. Výsledkem je interoperabilita mezi nedávno představeným řešením VMware Anywhere Workspace a platformou Zoom, která usnadňuje použití, zvyšuje výkon aplikací a sítí a zlepšuje úroveň zabezpečení. 

Výzkumná studie, kterou si nechala zpracovat společnost VMware, ukázala, že 61 % respondentů považuje práci na dálku za základní předpoklad, nikoli bonus, a více než 90 % spoléhá na to, že jim zaměstnavatelé poskytnou technické vybavení a nástroje potřebné k úspěšnému výkonu práce(1). A zatímco v loňském roce došlo k prudkému rozmachu práce na dálku, budoucnost práce je dynamická, kde globální pracovní síla rozptýlená do mnoha lokalit bude spolupracovat kdekoli, kdykoli a jakýmkoli způsobem se jí zlíbí.

Řešení VMware Anywhere Workspace vybavuje dnešní rozptýlené pracovníky potřebnými prostředky a odstraňuje třecí plochy, které se mezi IT systémy a zaměstnanci vyskytují. Zlepšuje celkovou zkušenost a poskytuje širší a účinnější zabezpečení. VMware Anywhere Workspace je již k dispozici. Spojuje výhody tří inovativních řešení – VMware Workspace ONE, VMware Carbon Black Cloud a VMware SASE. Díky spolupráci s předními poskytovateli, jako je Zoom, nabízí VMware interoperabilní řešení v podobě VMware Anywhere Workspace, které lépe podporuje hybridní pracovní sílu.

„Způsob, jakým pracujeme, se navždy změnil. A dnes, když firmy poznaly výhody práce na dálku, chtějí s touto možností pracovat a rozvíjet ji dále,“ říká Shankar Iyer, viceprezident a generální ředitel divize výpočetních řešení pro koncové uživatele společnosti VMware. „Zaměstnanci nyní očekávají u nástrojů pro spolupráci a komunikaci tutéž uživatelskou zkušenost bez ohledu na to, kde se právě nachází. VMware spolupracuje s významnými dodavateli technologií, jako je Zoom, na interoperabilních řešeních pro nové podoby práce s cílem poskytovat kvalitnější a bezpečnější uživatelskou zkušenost – v kanceláři, doma i kdekoli jinde.“

„S opětovným otevíráním fyzických prostor je velmi pravděpodobné, že firmy budou stále větší měrou uplatňovat hybridní model práce. Budou proto muset plánovat pro oba scénáře – zaměstnance pracující na dálku i zaměstnance, kteří se vrátí do kanceláří,“ říká Brendan Ittelson, technický ředitel společnosti Zoom. „Jednotná zkušenost, kterou dokáže VMware poskytnout pro prostředí Zoom, může pomoci zvýšit produktivitu zaměstnanců a efektivitu podnikového IT.“

VMware a Zoom řeší hlavní problémy konceptu práce odkudkoli

Videokomunikační platforma Zoom je velmi stabilní i za nejnáročnějších podmínek v síti. U distribuované pracovní síly se však mohou uživatelé a data nacházet kdekoli, připojovat se prostřednictvím veřejného internetu, ze zařízení, která může, ale nemusí mít podnik pod kontrolou. Spojení VMware Anywhere Workspace a Zoom může zvýšit odolnost podniku tím, že zlepšuje přehled, uživatelskou zkušenost a bezpečnost:

Lepší informovanost a snazší řešení problémů: díky lepšímu přehledu o sítích a zařízeních užívaných k provozování Zoomu umožňuje VMware Anywhere Workspace podnikovému IT rychleji a efektivněji reagovat. VMware Edge Network Intelligence spolupracuje s platformou Zoom prostřednictvím aplikace, kterou lze stáhnout z tržiště Zoom App Marketplace. Ta umožňuje aktivně vyhledávat a řešit problémy díky úplnému přehledu o koncovém prostředí platformy Zoom. Edge Network Intelligence dokáže poskytovat informace o síti z hlediska zařízení, sledovat stav bezdrátového připojení, stabilitu internetu, konektivitu na síťové bráně a další faktory, které mohou ovlivnit výkon. S pomocí umělé inteligence pro vyhodnocování provozu IT (AIOps) získává IT tým úplné informace včetně kontextu, které potřebuje ke zjištění úrovně uživatelské zkušenosti z pohledu celého podnikového prostředí, jednotlivých lokalit, zařízení, koncových operačních systémů a dalších – vše automaticky. 

Optimalizovaná zkušenost: propojení VMware Anywhere Workspace s platformou Zoom s podporou multimodální zaměstnanecké zkušenosti v hybridním pracovním prostředí poskytuje uživatelům maximálně kvalitní zkušenost a konzistentní výkon na libovolném zařízení, na libovolném místě a v libovolné síti. Interoperabilita mezi platformou Zoom a řešením VMware SD-WAN, které je součástí platformy VMware SASE, zlepšuje uživatelskou zkušenost tím, že automaticky identifikuje aplikace platformy Zoom a přiděluje jim prioritu, zvyšuje výkon sítě pomocí dynamické vícecestené optimalizace (DMPO) a urychluje předávání síťového provozu datovým centrům Zoom. Tato optimalizovaná zkušenost funguje i při připojení z domova, kde může běžet velké množství jiných než podnikových aplikací a bezpočet domácích digitálních zařízení.

Posílené zabezpečení: VMware Anywhere Workspace umožňuje širší a účinnější zabezpečení distribuovaných organizací, které užívají Zoom. VMware Workspace ONE poskytuje podmíněný, na vyhodnocování rizika založený přístup k firemním účtům a konferencím Zoom prostřednictvím jednotného přihlašování, s možností zavést vícefaktorové ověřování – buď integrované, nebo od externího poskytovatele. VMware Carbon Black se integruje s Workspace ONE a pomáhá zastavit škodlivý software, vyděračský software a jiné typy hrozeb, automaticky předcházet útokům v online i offline režimu a blokovat nově se šířící a dosud nezaznamenané útoky, které mohou jiným bezpečnostním řešením uniknout. Platforma VMware SASE umožňuje zákazníkům lépe chránit prostředí Zoom konsolidováním bezpečného přístupu, zabezpečení internetového provozu a prevence hrozeb do jediné cloudově poskytované služby. Podnikům, které využívají virtuální desktopovou infrastrukturu ke zvýšení ochrany dat a bezpečnému prodloužení provozuschopnosti starších zařízení, nabízí VMware Horizon optimalizační balíček pro Zoom.

Další zdroje (v angličtině)

O společnosti VMware 

Software společnosti VMware je základem komplexní globální digitální infrastruktury. Její nabídka zahrnuje řešení pro cloud, modernizaci aplikací, sítě, bezpečnost a digitální pracovní prostředí, která pomáhají zákazníkům poskytovat libovolné aplikace v libovolném cloudu pro libovolná zařízení. Společnost VMware sídlí v Palo Alto v Kalifornii a jejím dlouhodobým cílem je přinášet přelomové technologické inovace a pozitivně ovlivňovat svět. Další informace naleznete na stránkách https://www.vmware.com/company.html.