Nabíjecí stanice pro elektromobily u Lidlu stále přibývají. Aktuálně jich je zákazníkům k dispozici již dvacet

Počet nabíjecích stanic pro elektromobily u prodejen společnosti Lidl se neustále rozrůstá. K dnešnímu dni jsou k dispozici celkem u 20 prodejen, přičemž v následujícím období přibudou další. Zákazníci Lidlu navíc mohou nabíjecí stanice pro elektromobily během svých nákupů využívat zcela zdarma. Podpora vzniku nabíjecích stanic představuje pro Lidl další krok směrem ke zdravějšímu životnímu prostředí. 

Aktuálně jsou pro společnost Lidl standardem rychlodobíjecí stanice. Ty splňují tři mezinárodní normy nabíjení. Pro nabíjení stejnosměrným proudem vozidel vyrobených v Asii (CHAdeMO), vozidel vyrobených v Evropě (Combo 2) a standardní nabíjení střídavým proudem (Type 2 Standard). Tyto stanice jsou proto vhodné pro všechny typy elektromobilů dostupné na trhu. Nabíjení stejnosměrným proudem je novější technologie, která umožňuje nabití baterie z 0 na 80 % za pouhou půlhodinu, což je ideální čas na nákup. Navíc používání stanice je velmi jednoduché.

„Zákazníky jistě potěší také informace, že nabíjecí stanice využívají elektrickou energii, která pochází z obnovitelných zdrojů. Mohou si tedy být jisti, že skutečně načerpají zelenou energii a navíc zdarma. Aktuálně jsou nabíjecí stanice zákazníkům k dispozici u 20 prodejen, přičemž v blízké budoucnosti plánujeme uvést do provozu dobíjecí stanici ve Valašských Kloboucích či například u nové prodejny v Praze 5, Dobrušce, Českých Budějovicích i Poděbradech,“ doplňuje mluvčí společnosti Lidl Tomáš Myler. 

Společnost Lidl se soustředí také na rozšiřování nabíjecích stanic pro elektrokola. Aktuálně je zákazníci naleznou u prodejny v Písku a Pardubicích, přičemž se plánuje také instalace u prodejny v Českých Budějovicích. Seznam nabíjecích stanic pro elektromobily je uveden níže.

Seznam nabíjecích stanic pro elektromobily:

Název prodejnyUlice
Praha 5, K BarrandovuK Barrandovu 1247
Brno, Pod NemocnicíPod Nemocnicí 817/41
Ostrava, SjízdnáSjízdná 1157/1
PrůhoniceUhříněveská 850
Pardubice, Palackého třídaPalackého tř. 2882
HoroměřiceSuchdolská 1065
Hradec Králové, BrněnskáBrněnská 2126/33a
Písek, NádražníNádražní 2725
Ostrava, JugoslávskáJugoslávská 3217/30
Olomouc, VelkomoravskáVelkomoravská
Prostějov, AnenskáAnenská
SuliceHlavní
Benátky nad JizerouBratří Bendů
Pardubice, PoděbradskáPoděbradská
SviadnovHorní
Kladno, SmečenskáSmečenská
Slavkov u BrnaČs. Armády
Praha 22, PřátelstvíPřátelství
UničovŠumperská
Svitavy, U Tří mostůU Tří mostů

O společnosti 

Společnost Lidl vstoupila na český trh v červnu 2003, kdy otevřela prvních 14 prodejen. V současnosti provozuje síť 274 prodejen, které jsou zásobovány 5 logistickými centry. Filozofie prodeje společnosti Lidl je založena na privátních značkách, které tvoří více než 80 % veškerého sortimentu. Kromě nejvyšší kvality za nejlepší cenu oceňují zákazníci prodejen Lidl také pravidelné, tematické týdny s nabídkou potravin a spotřebního zboží, které není součástí stálého sortimentu. Spotřební zboží Lidl nabízí také ve svém internetovém obchodě lidl-shop.cz. Společnost Lidl se snaží být ve všech oblastech podnikání maximálně odpovědná vůči svému okolí. V rámci společenské odpovědnosti se Lidl dlouhodobě zaměřuje na podporu dětí, pro něž realizuje různé projekty, například sbírku Srdce dětem či výstavbu Rákosníčkových hřišť. Více informací naleznete na www.lidl.cz.

Více informací naleznete na: 

www.lidl.cz

www.twitter.com/lidlcz

www.facebook.com/lidlcesko

www.instagram.com/lidlcz

www.youtube.com/user/LIDLCeskaRepublika