Společnost Schneider Electric představuje první modulární datové centrum EcoStruxure chlazené kapalinou

  • První prefabrikované modulární datové centrum na světě s přesným kapalinovým chlazením na úrovni šasi zajišťuje vysoce výkonné zpracování a zabezpečení dat na okraji sítě
  • Standardizovaná konfigurace zvládá IT zátěž až 60kW s vysokou účinností PUE 1,03
  • Zjednodušená správa a servis díky nepřetržitému monitorování a servisní podpoře na chytrém telefonu

Praha, 15. června 2021 – Schneider Electric, lídr v oblasti digitální transformace řízení energie a automatizace, uvádí na trh nové modulární datové centrum EcoStruxure chlazené kapalinou, které je tvořeno all-in-one moduly. Díky integraci od společnosti Avnet a přesnému ponornému chlazení na úrovni šasi od společnosti Iceotope umožňují nové prefabrikované moduly provoz vysoce výkonných výpočetních aplikací (HPC) s těmi nejvyššími nároky na procesory a grafická jádra, a zároveň nabízí vyšší spolehlivost v náročných prostředích na okraji sítě. Toto řešení umožňuje jako první na trhu rychlejší zpracování dat v reálném čase s vyšší efektivitou a nižší latencí, a to v různých prostředích od průmyslové výroby a automobilového průmyslu až po telekomunikace, armádu, těžbo nebo různá odvětví průmyslu.

Nové řešení all-in-one je umístěno ve standardním kontejneru ISO o velikosti 20 stop a standardně podporuje 60kW IT zátěže, přičemž v rámci zakázkových řešení je k dispozici IT kapacita až 336 kW. Součástí systému je také inovativní třífázová UPS jednotka Galaxy VS, kompletní záložní baterie, protipožární ochrana, plně integrovaný odvod tepla a redundantní chlazení. Vzdálené monitorování a správu fyzického prostředí i IT zařízení zajišťuje oceňovaný software EcoStruxure IT.

Jako člen rodiny modulárních datových center EcoStruxure představuje prefabrikovaný all-in-one modul s kapalinovým chlazením rychlé, flexibilní a předvídatelné řešení, které nabízí stejnou úroveň kvality a funkčnosti jako tradiční zařízení postavené na klíč. Umožňuje navrhnout, postavit a nainstalovat nové výpočetní kapacity za zlomek času potřebného k pořízení a vývoji tradičního prostředí datového centra. Veškeré vybavení je instalováno a testováno z výroby, aby poskytovalo spolehlivý a předvídatelný výkon se sníženým rizikem od prvního dne.

Zvýšená bezpečnost, odolnost a efektivita díky přesnému ponornému chlazení na úrovni šasi:

Nový all-in-one modul byl navržen s ohledem na požadavky udržitelného provozu a kombinuje vysokou účinnost s velmi nízkou hodnotou PUE <1,15, přičemž na některých místech bylo dosaženo i hodnoty PUE 1,03. Použití kapalinového chlazení snižuje požadavky na vzduchotechnické zařízení, zjednodušuje chladicí infrastrukturu a eliminuje potřebu ventilátorů. To má dvojí účinek: jednak se snižuje energetická spotřeba infrastruktury a je k dispozici více energie pro IT zátěž a zároveň se zvyšuje spolehlivost celého systému. Snižuje se také náročnost údržby a servisu díky vyloučení elektromechanických zařízení, která vyžadují pravidelnou modernizaci a výměnu.

Při použití kapalinou chlazených skříní Iceotope Ku:l 2 integrovaných se stojanovým systémem NetShelter společnosti Schneider Electric jsou kritická IT zařízení zcela izolována od okolního prostředí a přesně chlazena v uzavřené skříni, která je nepropustná vůči prachu, plynům a vlhkosti. Výpočetní, úložné a síťové systémy jsou zabezpečené a chráněné vůči neoprávněné manipulaci díky zvýšené úrovni fyzického zabezpečení a chráněnému I/O připojení.

„V současné době vzrostla poptávka po nejvýkonnějších CPU a GPU prakticky ve všech IT aplikacích a zároveň se rychle zvýšily nároky na prostor,“ řekl Robert Bunger, Program Director, CTO Office, Schneider Electric. „Nové prefabrikované moduly datových center all-in-one s kapalinovým chlazením splňují potřebu nasazení výpočetního výkonu v kompaktním, bezpečném a vyhrazeném okrajovém prostředí, přičemž takový výkon lze nasadit téměř kdekoli během pouhých šesti týdnů.“

Zvýšená spolehlivost a viditelnost v nejodlehlejších lokalitách:

  • Proaktivní monitorování a správa pomocí EcoStruxure IT Expert, otevřeného, interoperabilního a produktově neutrálního softwaru DCIM společnosti Schneider Electric pro okrajová, distribuovaná IT a datová centra. Pro více informací navštivte www.schneider-electric.com/ecostruxure-it a vyzkoušejte si EcoStruxure IT Expert na 30 dní zdarma.
  • Zvýšená spolehlivost díky službě EcoStruxure Asset Advisor, cloudové službě vzdáleného monitorování, která dokáže včas a efektivně monitorovat, řešit a sledovat problémy na místě.
  • Pokročilá správa mimo pásmo (OOBM) poskytovaná prostřednictvím jednodeskového počítače Avnet MaaXBoard s rozhraním API kompatibilním s Redfish pro správu IT zařízení, i když jsou servery vypnuté nebo přestaly reagovat.

Společnost Schneider Electric již dříve oznámila partnerství se společnostmi Iceotope a Avnet, které umožňuje integrovat firemní servery řady OEM výrobců s infrastrukturou přesného ponorného chlazení na úrovni šasi ještě před jejich nasazením – což zvyšuje rychlost a pohodlí nasazení a snižuje servisní rizika spojená s instalací serverových systémů v terénu.

Více informací o nových prefabrikovaných datových centrech Schneider Electric s kapalinovým chlazením naleznete na webu.  

O EcoStruxure

EcoStruxure ™ je naše otevřená, interoperabilní systémová architektura a platforma s podporou IoT. EcoStruxure přináší našim zákazníkům přidanou hodnotu v podobě bezpečnosti, spolehlivosti, efektivity, udržitelnosti a konektivity. EcoStruxure využívá pokrok v oblasti IoT, mobility, snímání, cloudu, analýzy a kybernetické bezpečnosti, aby mohla přinést inovace na všech úrovních. To zahrnuje připojené produkty, Edge Control a aplikace, analytické nástroje a služby podporované softwarem Customer Lifecycle Software. EcoStruxure™ již byla implementovaná na téměř 500 000 místech s podporou více než 20 000 vývojářů, 650 000 poskytovatelů služeb a partnerů a 3 000 dodavatelů elektřiny a propojuje více než 2 miliony spravovaných systémů.  

Po celém světě nabízíme služby, které splňují obchodní potřeby našich klientů, od poradenství v oblasti energetiky a udržitelnosti až po optimalizaci životního cyklu vašich provozních systémů. Jako organizace zaměřená na zákazníka je Schneider Electric důvěryhodným poradcem, který pomáhá zvýšit spolehlivost zařízení, zlepšit celkové náklady na vlastnictví a podpořit digitální transformaci podniků směrem k udržitelnosti, efektivitě a bezpečnosti. 

O společnosti Schneider Electric
Vizí společnosti Schneider Electric je umožnit každému co nejlépe využívat energii a dostupné zdroje, proto přinášíme pokrok a udržitelnost do všech oblastí života. Žijeme v souladu s heslem Life Is On. Naším posláním je být vám digitálním partnerem ve sférách udržitelnosti a energetické účinnosti.   

Řídíme digitální transformaci prostřednictvím integrace předních světových procesních a energetických technologií, produktů propojujících cloud s koncovými zařízeními, ovládacích prvků, softwaru a služeb napříč životním cyklem. Naše řešení umožňují integrovanou správu firem, domácností, budov, datových center, infrastruktury a průmyslu. Jsme nejlokálnější z globálních společností. Jsme zastánci otevřených standardů a partnerských ekosystémů, které sdílejí naše hodnoty smysluplného účelu, inkluze a zmocnění (Meaningful Purpose, Inclusive and Empowered). 

Více na www.se.com

Zdroje:

Hashtags: #LifeIsOn # CertaintyInAConnectedWorld