Nový firewall pro vzdálené připojení k síti městského úřadu

Zaměstnanci městského úřadu Karolinky na Valašsku mohou bezpečně pracovat z domova

16. červen 2021, Praha

Obec Karolinka vznikla po druhé světové válce oddělením průmyslové části Nového Hrozenkova na Valašsku. Svůj název nese Karolinka po sklárně Karolinina huť, vystavěné v letech 1861 až 1862 na východním okraji Nového Hrozenkova. V roce 1998 získala Karolinka statut města, ve kterém dnes žije přibližně 2 500 obyvatel.

Podobně jako mnoho dalších kancelářských zaměstnanců potřebovali také pracovníci Městského úřadu Karolinka možnost práce z domu s pomocí bezpečného připojení k síti městského úřadu, používaným aplikacím a nezbytným datům. Současný základ síťové infrastruktury městského úřadu – linuxový router – ale neposkytoval potřebnou kapacitu připojení a úroveň zabezpečení datových přenosů při práci na dálku. 

Zajištěním možnosti bezpečného vzdáleného připojení k síti Městského úřadu Karolinka byla pověřena společnost CASNET, partner společnosti Zyxel, která za tímto účelem vybrala a nasadila moderní firewall s funkcemi routeru a kompletní sadou bezpečnostních a monitorovacích funkcí.

Jako nový základ sítě Městského úřadu Karolinka byl instalován firewall Zyxel USG FLEX 700 z nejnovější řady firewallů Zyxel. Moderní firewally Zyxel USG FLEX poskytují vícevrstvou ochranu před mnoha různými typy vnějších i vnitřních hrozeb. Kybernetickým útokům brání filtr potenciálně nebezpečných webových adres, antimalware, spolupracující v reálném čase s cloudovou databází bezpečnostních hrozeb, zabezpečení e-mailů a funkce prevence průniků. Funkce Application Patrol a Web Filtering umožňují omezení používání nežádoucích aplikací i kontrolu a omezení přístupu na internet.

Softwarová výbava firewallu Zyxel USG FLEX 700 na Městském úřadu Karolinka je doplněna o licenci řešení SecuReporter, cloudové služby na inteligentní analýzu a reportování síťových aktivit, která správce sítě včas upozorní na potenciální hrozby. SecuReporter upozorňuje rovněž na anomálie v chování uživatelů, které mohou souviset s probíhajícím útokem, a nabízí předkonfigurované i uživatelsky nastavitelné reporty.

Jedním z hlavních úkolů firewallu Zyxel USG FLEX 700 na Městském úřadu Karolinka je zajištění bezpečného připojení zaměstnanců pracujících z domu k síti úřadu, aplikacím a datům prostřednictvím VPN. Kromě lokální administrace lze firewally Zyxel USG FLEX ovládat rovněž prostřednictvím cloudové platformy Nebula. Možnost vzdálené konfigurace a monitoringu firewallu výrazně usnadňuje správu celé sítě.

S firewallem Zyxel USG FLEX 700 získal Městský úřad Karolinka výkonný a vysoce zabezpečený základ své sítě, která odolá kybernetickým útokům a zajistí bezpečné a spolehlivé připojení zaměstnanců pracujících z domova. Správu sítě usnadňuje možnost vzdáleného řízení prostřednictvím cloudové platformy Nebula.

O společnosti Zyxel Networks

Společnost Zyxel připojuje organizace i domácnosti k internetu již více než 30 let, a to vždy s důrazem na inovace a služby zákazníkům. V roce 1989 jsme začínali analogovými modemy. Dnes využíváme umělou inteligenci a cloud, abychom firemním i domácím uživatelům přinášeli rychlá, spolehlivá a bezpečná síťová řešení.

O vůdčí globální pozici společnosti Zyxel na komunikačním trhu svědčí mimo jiné:

  • působnost ve 150 zemích celého světa,
  • milion organizací, které díky našim řešením fungují chytřeji,
  • 100 milionů zařízení propojujících svět.

Vytváříme sítě budoucnosti a pomáháme využívat potenciál a plnit potřeby moderních pracovišť. Pomáháme lidem v práci i při hraní.