Wolt pokračuje v české expanzi. Vstupuje již do čtvrtého města v tomto roce

17. června, 2021 – Finský technologický start-up na doručování jídla působí již v osmi městech v České republice. Tím nejnovějším se stávají Pardubice. Po necelých třech letech fungování na českém trhu spolupracuje Wolt se zhruba dvěma tisíci restauračními partnery – meziročně se jedná o 160% nárůst. Současně posiluje také v oblasti maloobchodu, kde za poslední rok navázal spolupráci s přibližně dvěma sty partnery, a postupně plánuje tento segment v regionech rozšířit. 

Expanze do čtyř měst a 160% nárůst

Prvním městem, kam Wolt tento rok expandoval byla Plzeň následovaná Libercem, Hradcem Králové a nově také Pardubicemi. Již dříve Wolt působil v Praze, Brně, Ostravě a Olomouci. Doba doručení se ve všech městech pohybuje okolo 30 minut od zadání objednávky – včetně času na samotnou přípravu jídla. Souběžně s expanzí narůstá počet restaurací, se kterými služba spolupracuje. Součástí platformy je tak zhruba dva tisíce restauračních partnerů, meziročně se jedná o 160% nárůst. „Trend rozvážky jídla již několik let roste, přičemž pandemie zvýšila ochotu lidí vyzkoušet objednávku jídla domů a částečně tak akcelerovala náš růst až o šest měsíců. I před pandemií však Wolt každý rok minimálně dvojnásobně rozrostl, proto jsme očekávali dosažení stejných milníků,” říká Jan Foret, šéf českého Woltu.

Nabídka v Pardubicích 

Pardubičtí najdou na Woltu široký výběr více než 25 restaurací a podniků – od mezinárodní i místní kuchyně po fast food řetězce jako je KFC, Burger King, McDonald’s, Bageterie Boulevard či Starbucks. Nebude chybět ani rodinná restaurace Caffetteria, kde vaří tradiční italské pokrmy, jako těstoviny a čerstvé mořské plody, ale i burgery, tortilly či bowly. Vyznavači české kuchyně ocení menu restaurace Záložna, irské speciality i mezinárodní kuchyni pak nabízí St. Patrick. Polední menu, ale i pokrmy pro ty nejnáročnější zákazníky nabízí restaurace U Dvou kohoutků, vyhlášené jehněčí a další pokrmy od kuchařů pocházejících přímo z Indie a Nepálu, pak restaurace Tandoor. Ti, kdo si oblíbili jídlo z Blízkého východu a zároveň chtějí něco rychlého, si zase zaručeně vyberou z nabídky Polabiny Kebab. Do oblasti rozvozu aktuálně spadá centrum, Bílé Předměstí, Zelené Předměstí, Polabiny, Cihelna, Trnová, Pardubice V, Nové Jesenčany nebo Studánka.

Rozšiřování maloobchodní sítě

Wolt průběžně pracuje také na rozšiřování sortimentu v oblasti retailu, kde spolupracuje s více než dvěma sty partnery, zatím primárně v Praze a Brně. Směřuje tak k vybudování „virtuálního nákupního centra“, kde zákazníci najdou vše od food courtu přes hračkářství, kosmetiku či módu, až po potraviny. Součástí nabídky je mimo jiné síť prodejen Žabka, Daily fresh či Delmart. Stejně tak se Wolt soustředí na segment kosmetiky, kde spolupracuje se značkami jako je Lush, L’occitane, Ryor nebo Havlíkova apotéka. Nedávno se do nabídky dostala také síť prodejen Erotic City. Postupně Wolt plánuje nabídku rozšiřovat i v dílčích oblastech, jako je zboží pro domácí mazlíčky, móda či design. Již nyní v tomto segmentu zahájil spolupráci s Freshlabels či Never Enough Ltd. Pozvolna se nám navíc daří spouštět rozvoz maloobchodního zboží ve všech městech, kde působíme. Z větších řetězců jde prozatím hlavně o Havlíkovou apotékou či Erotic City. Aktivně pak hledáme další partnery, abychom mohli i v regionech poskytnou maloobchodům transformaci do online prodeje, a zákazníkům rychlé doručení zboží do 30 minut,” dodává Jan Foret. 

O Woltu

Wolt je technologický startup založený v roce 2014 ve Finsku. Nyní působí ve 23 zemích a má přes 3 000 zaměstnanců, 12 milionů registrovaných uživatelů, 45 000 partnerů na platformě a 90 000 partnerských kurýrů. Vedle jídla zároveň rozváží i potraviny a další maloobchodní zboží. Generálním ředitelem je Miki Kuusi, oceněný Forbesem v globálním žebříčku 30 pod 30. Generální ředitel pro Českou republiku je Jan Foret. Služba je k dispozici jako aplikace pro iOS nebo Android, ale také na webu www.wolt.cz.

Označeno tagem