Společnost Zyxel byla jmenována CNA autoritou

Jmenování CNA autoritou svědčí o závazku společnosti Zyxel vůči bezpečnosti a přispěje k lepšímu hlášení zranitelností

23. červen 2021 — Společnost Zyxel, která patří mezi leadery na trhu domácích a podnikových síťových řešení využívajících přednosti umělé inteligence a cloudu, dnes oznámila, že byla jmenována autoritou pro číslování běžných zranitelností a rizik (CNA, Common Vulnerability and Exposure Numbering Authority). Tento krok společnosti otevírá dveře do elitního klubu dodavatelů uznávaných v rámci programu CVE a přispěje k lepšímu hlášení zranitelností.

Program CVE odhaluje a katalogizuje bezpečnostní slabiny softwaru a hardwaru z celého světa a poskytuje důvěryhodné veřejné informace, které IT profesionálům, koncovým uživatelům a dalším zainteresovaným subjektům pomáhají přijmout včasná preventivní opatření proti útokům využívajícím tyto zranitelnosti.

Po jmenování CNA autoritou může společnost Zyxel zranitelnostem zjištěným v jejích produktech sama přiřazovat nová identifikační čísla CVE, což přispěje k vyšší efektivitě celého procesu hlášení zranitelností. 

Edward Yu, ředitel informační bezpečnosti ve společnosti Zyxel, jmenování CNA autoritou vnímá jako vyjádření důvěry ve společnost Zyxel, které dále posílí renomé jejích produktů v očích uživatelů.

„Počet zranitelností se každým rokem zvyšuje, přičemž tento problém se nevyhýbá žádné společnosti. Důležité je to, jak se ke zranitelnostem postavíme. Jmenování CNA autoritou je zaslouženým uznáním toho, jak vážně tyto otázky bereme, a také vysokého nasazení, které věnujeme jejich řešení,“ poznamenává Edward Yu.

„Naše společnost vytvořila speciální PSIRT tým, který řeší všechny bezpečnostní zranitelnosti našich produktů. Navíc jsme přijali důsledná opatření pro hlášení a zveřejňování zranitelností a ve spolupráci s bezpečnostními experty a programem CVE řešíme a zveřejňujeme zranitelnosti s cílem zajistit optimální ochranu našich zákazníků,“ uzavírá Edward Yu.

CNA autoritou bylo doposud jmenováno pouze 169 společností z 28 zemí světa. Společnost Zyxel je jedním z prvních výrobců IT pro malé a střední organizace, který byl přizván do tohoto elitního klubu dodavatelů řešení pro síťovou bezpečnost.

O společnosti Zyxel Networks

Společnost Zyxel připojuje domácnosti i organizace k internetu již více než 30 let, a to vždy s důrazem na inovace a služby zákazníkům. V roce 1989 jsme začínali analogovými modemy. Dnes využíváme umělou inteligenci a cloud, abychom domácím i firemním uživatelům přinášeli rychlá, spolehlivá a bezpečná síťová řešení.

O vůdčí globální pozici společnosti Zyxel na komunikačním trhu svědčí mimo jiné:

– působnost ve 150 zemích celého světa,

– milion organizací, které díky našim řešením fungují chytřeji,

– 100 milionů zařízení propojujících svět.

Vytváříme sítě budoucnosti a pomáháme využívat potenciál a plnit potřeby moderních pracovišť. Pomáháme lidem v práci i při hraní.

Zyxel, Your Networking Ally.