Generační výměna ve vedení společnosti HEATON

Jaromíra a Jaroslavu Fričovi střídají ve vedení firmy syn Jaromír a dcera Natálie

Praha 28. 6. 2021 – Skupina HEATON oznámila, že přímé operativní vedení firmy po 19 letech opouští zakladatelé Jaromír a Jaroslava Fričovi. Vedení přechází na syna Jaromíra a dceru Natálii.

Po dlouhodobě plánové reorganizaci společnosti HEATON k.s. přechází operativní vedení na nově vytvořenou výkonnou radu. Jejími členy jsou syn Jaromír Frič jr., který zastává pozici výkonného ředitele, dcera Natálie Kazíková, ředitelka pro strategii a rozvoj a finanční ředitel Michal Jonáš.

Jaromír Frič jr. působí ve společnosti HEATON  6 let. Nyní přebírá zodpovědnost za vedení společnosti HEATON, která se za dobu svého působení dokázala etablovat na farmaceutickém trhu nejen v České republice, ale i na Slovensku, v Rumunsku či v Německu. Jaromír přebírá otěže po svém otci MUDr. Jaromíru Fričovi: „S manželkou jsme se před 19 lety rozhodli jít do velkého rizika a založit společnost. Pamatuji si, jak nás mnoho lidí odrazovalo od segmentu, do kterého jsme chtěli vstoupit. Není v mé ani v manželčině povaze se vzdávat. Během existence společnosti bylo potřeba zdolat mnoho překážek. Když naše děti přijaly nabídku stát se součástí společnosti a pokračovat v tom, co jsme začali s manželkou, byli jsme rádi. Obě naše děti nasbíraly mnoho zkušeností ještě před tím, než do společnosti vstoupily. Mají své cíle a plány, jak HEATON stále rozvíjet. Firmu tak předáváme do dobrých rukou. Předáním operativního řízení se mi uvolnily ruce a mohu se plně věnovat novým výzkumným projektům.“

Nový výkonný ředitel a člen výkonné rady, Jaromír Frič jr., sdělil: „Generační obměna vedení společnosti je zásadní změna, která s sebou přirozeně nese velké výzvy. Pouze 30 % rodinných firem se s novými pořádky vyrovná a předání vedení na další generaci přežije. Je důležité k plánované změně přistupovat s pokorou, zodpovědně se připravit, nespěchat. Celý proces může trvat i několik let, jako tomu bylo v našem případě. Vedení společnosti HEATON je pro mě zásadní milník, plně si uvědomuji zodpovědnost a očekávání. Máme skvělý tým, etablovanou společnost, plánujeme dále expandovat a růst minimálně stejným tempem jako v minulosti.

Natálie Kazíková, ředitelka pro strategii a rozvoj a členka výkonné rady dodává: „Velice si vážím důvěry, kterou mně a bratrovi dali rodiče.  Rozhodně to chce jistou dávku statečnosti předat firmu, kterou si hýčkali od začátku a svěřit ji další generaci. S HEATON vyrůstám již od jeho založení, kdy, ač nepřímo, jsem s ním byla spojena právě díky rodičům. Rozhodnutí stát se plnou součástí HEATON bylo výzvou, kterou buď vezmete a půjdete do toho na sto procent nebo se rozhodnete žít jinak. Dnes můžu říci, že rozhodnutí stát se součástí společnosti bylo správné. Jsem vděčná všem svým kolegům, od kterých jsem se mohla poslední roky učit, každý okamžik či situace mě posunuly profesně dál. Věřím, že společně s bratrem dokážeme zachovat hodnoty HEATON a povedeme HEATON k dalšímu rozvoji.

Jaromír Frič s manželkou Jaroslavou vybudovali společnost HEATON od základu. Pod jejich vedením dokázala společnost dosáhnout každoročního růstu a celá skupina dosahuje obratu přes 300 milionů korun ročně.  Během 19leté existence se pod jejich taktovkou společnost HEATON dokázala prosadit na farmaceutickém trhu nejen v České republice, ale i na Slovensku, v Rumunsku, v Německu a dalších zemích střední a východní Evropy. Nově své produkty začíná importovat i do asijských zemí. HEATON se zabývá oblastí farmacie, na své trhy dodává léčivé přípravky, zdravotnické prostředky, potraviny pro zvláštní lékařské účely a doplňky stravy. Je hrdá na to být společností s jediným vlastníkem, českou společností platící daně v České republice. HEATON je mezinárodní farmaceutickou společností.

O společnosti HEATON

HEATON je česká rodinná farmaceutická společnost sídlící v Praze. Působí ve farmaceutickém průmyslu. Na své trhy dodává produkty z oblasti gynekologie, urologie, nefrologie, onkologie, substituční léčby a produkty pro nemocniční segment.

www.heaton.cz