Slavia pojišťovna vylepšuje produkt Včelka. Včelařům dorovná náklady na znovupořízení včelstev v případě nařízené likvidace

Praha, 14. července 2021 – Slavia pojišťovna u svého produktu Včelka, který je zaměřený na specifická rizika spojená s chovem včel, vylepšuje pojistné podmínky. Program je určený jak pro profesionální, tak pro zájmové (hobby) včelaře, které poslední dobou často trápí krádeže a vandalismus. Nejpodstatnější změnou v tomto speciálním pojištění je nyní náhrada finančního rozdílu mezi odškodněním chovatelů od Ministerstvem zemědělství za nařízenou likvidaci včelstva z důvodu nemoci morem včelího plodu nebo hnilobou včelího plodu a reálnými náklady na jejich znovupořízení včetně vybavení potřebného pro chov včel. 

Produkt Slavia pojišťovny Včelka již téměř rok nabízí možnost pojistit si svá včelstva proti živelným pohromám, odcizení či vandalismu. Živelní pojištění, které primárně zohledňuje rizika typu povodeň, vichřice, krupobití či požár, však navíc zahrnuje i pojištění samotného včelího úlu a jeho vybavení, včelstva. 

„Ctíme tradiční česká řemesla a dovednosti, a právě včelaření je jednou z nich. Jako jediná pojišťovna na našem trhu poskytujeme chovatelům oporu v mnoha oblastech a produkt vylepšujeme. Aktuálně v rámci tohoto pojištění dorovnáme včelařům finanční náhradu od Ministerstva zemědělství za zlikvidovaná včelstva na jejich znovupořízení včetně vybavení, a to v nových cenách. Důvodem likvidace je nařízená likvidace kvůli nemoci jako je mor nebo hniloba včelího plodu.,“ říká Ladislav Bělina, produktový ředitel Slavia pojišťovny.

Další novinkou je, že Slavia pojišťovna poskytne včelařům v rámci požadovaného laboratorního rozboru ověření zdravotního stavu jejich chovů. Spolupracuje přitom s Výzkumným ústavem včelařským v Dole, se kterým se dohodla na poskytování diagnostiky včelstev svým klientům: „Jako jedna z mála akreditovaných laboratoří, jež se zabývá výzkumem, vývojem, výrobou a vzděláváním v tomto oboru, nově poskytneme klientům Slavia pojišťovny služby v rámci ověření zdravotního stavu včelstev,“ uzavírá Ondřej Procházka z Výzkumného ústavu včelařského.

O společnosti Slavia pojišťovna a.s.

Slavia pojišťovna, člen skupiny SPGROUP a.s. a expert na neživotní pojištění, staví na dlouholetých zkušenostech z pojišťovnictví, které sahají až do dob rakousko-uherské monarchie, do roku 1868. Je jedinou ryze českou pojišťovnou s tradicí na našem trhu již více než 150 let. Dnes patří mezi Top10 pojišťoven v České republice a patří mezi lídry v oblasti pojištění cizinců. Dlouhodobě se zaměřuje na zodpovědné řidiče, kterým v rámci autopojištění dokáže nabídnout zajímavé podmínky. Své služby poskytuje fyzickým osobám, živnostníkům, malým a středně velkým firmám, velkým korporacím či obcím a městům. Služby poskytuje i personálním agenturám a cestovním kancelářím. Prostřednictvím 17 poboček a více než stovky kontaktní míst obsluhuje více než 250 000 aktivních klientů. Ti mohou pojištění sjednávat, hlásit pojistné události či poskytovat fotodokumentaci k těmto pojistným událostem i plně online, přes webové stránky či on-line aplikace Slavia pojišťovny.