Nákup domů za pouhou čtvrthodinu – Bolt spustí nejrychlejší doručení a hledá pro ně lidi

V rámci svojí služby Bolt Food spustí platforma Bolt mimořádně rychlé doručování potravin pod názvem Bolt Market. Mezi první trhy, na kterých se tak stane, patří Česká republika. V současné době proto platforma hledá profesionály do týmu Bolt Market.

V nejbližších měsících rozšíří platforma Bolt svoji službu doručování potravin prostřednictvím aplikace Bolt Food. Ta kromě jídla z restaurací sice již rozváží také potraviny z obchodů, nová funkce jménem Bolt Market ovšem bude na dovoz potravin přímo zaměřena. Od konkurence se bude lišit nevídanou rychlostí, slibuje doručení do 15 minut od uzavření objednávky. To bude možné díky využití stávající logistiky a technologie aplikace Bolt Food, a také vybudování sítě skladů strategicky rozmístěných po městech, ve kterých bude Bolt Market k dispozici.

K vybudování nové služby Bolt vypíše pět nových pracovních pozic od manažerů s rozhodovací pravomocí až po specialisty. Platforma mimo jiné poptává profesionály na pozice Country Managera, Operations Managera či Operations Specialisty. Nový tým bude ve spolupráci s ústředím v Tallinnu zodpovědný za rozvoj nové služby na českém trhu, stanovovat cíle a hledat nejlepší řešení pro uživatele aplikace, tedy kurýry i zákazníky. Hlavní náplní práce nových kolegů bude prve vytvoření celkové strategie, dále nákup a řízení dodavatelského řetězce a také plné obsazení českého týmu Bolt Market. 

„Naše bohaté zkušenosti v oblasti rozvozu jídla, parametry aplikace Bolt Food i široká základna partnerských kurýrů nám dovolují nabídnout něco, co tu ještě nebylo – dovoz potravin do pouhé čtvrt hodiny. Bolt Market přinese velkou přidanou hodnotu pro zákazníky Bolt Food, ale i nové možnosti výdělku pro naše partnerské kurýry. Ovšem abychom naši vizi naplnili, potřebujeme sestavit lokální tým schopných lidí. Hledáme přitom jak profesionály na poli logistiky a retailu, tak učenlivé a zapálené lidi bez zkušeností. Nabízíme jim zázemí mezinárodně úspěšné firmy s atmosférou jednoho z nejrychleji rostoucích start-upu v Evropě. Naši budoucí kolegové dostanou možnost podílet se na spuštění inovativních služeb s velkým potenciálem a profesně růst v kolektivu inspirativních lidí,” vysvětluje Marek Maxa, manažer Bolt Food pro Českou republiku.

Aplikace Bolt Food je dostupná na Google Play i App Store a v Česku si lze jejím prostřednictvím objednávat jídlo i potraviny v Praze, Brně, Ostravě a nejnověji také Olomouci. Celosvětově je k dispozici ve více než 50 městech ve 20 zemích, ve kterých kurýři se zelenou termotaškou Bolt Food rozváží z celkem bezmála 15 tisíc restaurací pro 3 miliony uživatelů. Pilotní provoz Bolt Market bude spuštěn v Estonsku, tedy na domácím trhu platformy Bolt. Následně bude služba spuštěna v devíti dalších trzích po celé Evropě, mezi které patří také Česko.

Volné pracovní pozice v týmech Bolt Market budou postupně zveřejňovány zde.

O Boltu

Bolt je přední evropská přepravní platforma, jejímž cílem je zajistit, aby doprava ve městech byla ještě dostupnější, pohodlnější a udržitelnější. Bolt má více než 50 milionů uživatelů ve více než 40 zemích v Evropě a Africe. Společnost nabízí řadu služeb v oblasti mobility, jako je přeprava auty či  jejich sdílení (carsharing), mikromobility ve formě elektrických koloběžek a kol, a rovněž dovoz jídla nebo doručování balíků. Všechny jízdy společnosti Bolt v Evropě jsou ze 100 procent uhlíkově neutrální v rámci programu Bolt’s Green Plan, což je dlouhodobý závazek platformy Bolt snížit svoji ekologickou stopu.