Sberbank rozšiřuje a modernizuje síť bankomatů

Praha 22. 7. 2021 V současné době Sberbank rozšiřuje bankomatovou síť o externí bankomaty, které stojí mimo její pobočky. Celkový počet bankomatů zvyšuje o více než polovinu z původních 28 bankomatů na 43. Bankomaty jsou umístěny především v často navštěvovaných lokalitách, jako jsou obchodní centra, galerie, lázeňské oblasti či hraniční přechody a nabízejí funkci výběru hotovosti. Banka vyvíjí dalších funkcionality, které budou klientům v bankomatech k dispozici, a bude pokračovat i v dalším rozšiřování své sítě a instalaci nových bankomatů.

„Ke zlepšení dostupnosti hotovostních služeb dokončujeme první fázi projektu umístění nových bankomatů i mimo naši pobočkovou síť. Tak zajistíme lepší pokrytí jak pro naše klienty, tak pro klienty ostatních bank. Nové bankomaty instalujeme zejména v turisticky atraktivních lokalitách. Typickým příkladem takových lokalit jsou hotely například v lázeňských městech, dále pak obchodní centra, galerie apod. V tuto chvíli je instalována většina z 15 nových bankomatů naplánovaných pro první fázi projektu. Jejich přesné umístění je k dispozici na našich webových stránkách.,“ vysvětluje Zdeněk Remr Head of Products & Campaigns ze Sberbank. 

Banka rozšiřuje síť z původních 28 bankomatů o nových 15, celkem tak bude disponovat 43 bankomaty. Klienti s běžným účtem Plus a Extra mají neomezené výběry ze všech bankomatů v ČR i zahraničí zdarma. V rozšiřování sítě a instalaci nových bankomatů v rámci České republiky plánuje Sberbank pokračovat i nadále a přidat dalších 85 kusů ATM.

V prvním pololetí 2021 Sberbank modernizovala také své pobočkové bankomaty, kde spustila nové funkcionality, z nichž nejvýraznější je možnost vkládat české bankovky. V druhé polovině roku plánuje u vybraných vkladomatů přidat také možnost vkladu mincí. Pokračuje tak v nastaveném trendu s cílem vybudování vlastní moderní sítě bankomatů a poboček.

Sberbank CZ, a.s. 

Sberbank CZ se svými finančními produkty a službami zaměřuje na retailové klienty, malé a střední firmy a velké společnosti. Její základní hodnotou je co nejvyšší spokojenost klientů. Zakládá si na férovém přístupu a vstřícných službách. Dlouhodobě rozvíjí program FÉR produktů s jasnými cenami a podmínkami. V rámci firemního bankovnictví má Sberbank CZ vedle nabídky běžných bankovních produktů silnou pozici v oblasti devizových operací, strukturovaného a exportního financování. Na českém trhu působí Sberbank CZ od roku 1993, od 1. ledna 1997 jako samostatná akciová společnost. Jejím majoritním vlastníkem je Sberbank Europe AG se sídlem ve Vídni.