Canadian Medical v Praze 6 očkuje i bez registrace

Očkovací centrum Canadian Medical v Praze 6 umožňuje očkování proti covid-19 i zájemcům bez registrace. Na očkování tak může přijít kdokoliv ve věku nad 16 let s českým zdravotním pojištěním a nemusí se do očkovacího centra předem registrovat. Očkovací centrum na pražském Veleslavíně je v provozu každý všední den od 9 do 15 hodin.

Krok vstříc větší dostupnosti očkování učinilo očkovací centrum v rámci kliniky Canadian Medical v ulici Evropská 115 v Praze 6. Od konce července zpřístupnilo očkování všem zájemcům nad 16 let s českým zdravotním pojištěním, a to bez nutnosti se předem registrovat. Před očkováním tak v centru stačí předložit kartičku pojištěnce a libovolný doklad totožnosti. Očkovací centrum je přístupné od pondělí do pátku od 9 do 15 hodin.

„V současnosti je pro nás prioritou umožnit očkování snadno dostupným a zároveň flexibilním. Věříme, že vakcinaci bez nutnosti registrace ocení hlavně zájemci, kteří jsou velmi zaměstnaní nebo nemají možnost si návštěvu naplánovat dopředu,“ říká vedoucí očkovacího centra a hlavní sestra Canadian Medical Lucie Sobotková. „Pro ty, kteří chtějí mít jistotu, že budou očkováni v konkrétním čase, pochopitelně i nadále existuje možnost se předem zaregistrovat.” Samozřejmostí je i zajištění aplikace druhé dávky vakcíny. 

Očkovací centrum Canadian Medical se nachází v bezprostřední blízkosti Metra A – Nádraží Veleslavín, parkování je možné nedaleko očkovacího centra v Kladenské ulici. Centrum očkuje vakcínami v dvoudávkovém schématu.

Canadian Medical:

Historie Canadian Medical sahá do poloviny devadesátých let, kdy byla v Praze kanadskými lékaři založena malá klinika se záměrem poskytovat cizincům žijícím v Praze lékařskou péči ve standardu, na který byli zvyklí z Kanady nebo USA. Ke spolupráci přizvali i malý tým lékařů a sester z České republiky, kteří svým úsilím a vysokou mírou odbornosti vybudovali zařízení, které mohlo pacientům nabídnout komplexnější ambulantní péči postavenou na stejných hodnotách, tedy na přístupu, který staví pacienta na první místo.  Srdcem naší lékařské péče byla a je kvalitní medicína. V našich ordinacích a operačních sálech najdete lékaře, kteří mají za sebou dlouholetou praxi z nejlepších českých nemocnic i ze zahraničí a výborně se orientují v tom, co se v jejich oboru aktuálně odehrává. Velký důraz klademe i na vztahové a organizační aspekty péče.

Dnes má Canadian Medical za sebou více jak dvacet let péče o pacienty a díky usilovné práci lékařů, sester
i kolegů v zázemí také dramatický rozvoj. Stali jsme se součástí české zdravotnické skupiny EUC, přeměnili jsme se na největší síť prémiových klinik v České republice. Působíme na osmi místech v Praze a Brně a komplexní péči jsme rozšířili i o lůžkové oddělení se dvěma nejmodernějšími operačními sály. Základ ale zůstává stejný. Snažíme se postarat se o naše pacienty nejlépe, jak to jde, a to jak po stránce medicínské, tak po stránce organizační a lidské.

Díky kvalitě péče jsme stále zařízením první volby pro cizince žijící v České republice. Těší nás, že se staráme například o pracovníky diplomatických služeb nebo že k nám občas zavítá i některá z hollywoodských hvězd, která natáčí v Praze. Největší část pacientů Canadian Medical dnes ale tvoří česká klientela, která se chce starat o své zdraví co nejlépe a hledá vysoký standard služeb.

Po fúzi se společností EUC Premium, která původně patřila do skupiny Medicover, se společnost Canadian Medical stala také největším poskytovatelem lékařských služeb pro zaměstnavatele v České republice.