Webglobe odkrojila další díl koláče na hostingovém trhu, kupuje ONEbit.cz

Společnost Webglobe, s.r.o. získala pod svá křídla brněnskou hostingovou firmu ONEsolution s.r.o.

Praha 10. 8. 2021

ONEsolution s.r.o. se jako další hostingová firma zařazuje měsíc od poslední oznámené akvizice do WY Group, za níž stojí investiční fond Sandberg Capital.

V posledních měsících se tak jedná už o třetí rozšíření skupiny WY Group o významného hráče na trhu. I díky této akvizici má Webglobe našlápnuto k získání pomyslného titulu největšího hostingového providera v České republice. 

ONEbit hosting vygeneroval v roce 2020 obrat přes 20 milionů korun a spravuje více než 25 tisíc domén.

“ONEbit hosting poskytuje komplexní spektrum služeb pro webové prezentace všech velikostí, se zaměřením na dlouhodobou péči o své zákazníky. Tyto hodnoty sdílíme se skupinou WY Group, spojení tak otevírá nové možnosti nejen pro naše zákazníky a obchodní partnery, ale znamená i zcela nový směr na poli hostingových služeb v ČR, jehož můžeme být součástí.” – Ing. Petr Benešovský, spoluzakladatel ONEsolution s.r.o.


ONEsolution s.r.o. je webhostingová společnost, která působí na trhu již 16 let pod značkou ONEbit hosting. Její služby zahrnují registrace domén, webhosting a serverhosting.

Webglobe, s.r.o vznikla v roce 2021 spojením českých firem IGNUM, Stable.cz a Hosting90. Hlavním cílem společnosti je umožnit každému podnikateli v Čechách přenést svůj byznys do digitálního prostředí.

WY Group, a.s. vznikla v roce 2019 spojením sil private equity fondu Sandberg Capital s Igorem Strečkem, podnikatelem v oblasti webhostingových služeb. Firmy skupiny WY Group se specializují na služby registrace domén, webhostingu a správy náročných online infrastruktur. V Česku skupina působí prostřednictvím firmy Webglobe, s.r.o., na slovenském trhu jako Webglobe – Yegon, s.r.o.. 

Sandberg Capital, správ. spol., se zaměřuje na investování do menších a středně velkých společností ve střední a východní Evropě. Její portfolio čítá aktiva v hodnotě přes 150 milionů eur. Své aktivity rozvíjí s povolením od Národní banky Slovenska na vytváření a správu slovenských i zahraničních alternativních investičních fondů. Mezi významné české investície Sandbergu patří poskytovatel cloudových služeb Revolgy, softwarový dům SOLITEA, školní software Bakaláři i nejnovější přírůstek do rodiny, telekomunikační společnost Daktela.