TCL získává tři ocenění EISA pro rok 2021-2022

První ocenění EISA v historii TCL „PRÉMIOVÝ LCD TELEVIZOR 2021–2022“ pro TCL Mini LED TV 65C825

Televizor TCL QLED 55C728 získal ocenění EISA

„TELEVIZOR S NEJLEPŠÍM POMĚREM VÝKON/CENA 2021–2022“

Soundbar TCL TS8132 získal ocenění EISA

„SOUNDBAR S NEJLEPŠÍM POMĚREM VÝKON/CENA 2021–2022“

[Praha, 16. 08. 2021]: Společnost TCL Electronics (1070.HK) dosáhla mimořádného vítězství v oceněních EISA. Nejprve TCL získala ocenění „PRÉMIOVÝ LCD TELEVIZOR 2021–2022“ pro Mini LED TV 65C825, cenu za vynikající kvalitu, která se uděluje vysoce kvalitním LCD televizorům. Poté TCL QLED TV 55C728 a TCL SOUNDBAR TS8132 získaly ocenění „TELEVIZOR S NEJLEPŠÍM POMĚREM VÝKON/CENA 2021–2022“ a „SOUNDBAR S NEJLEPŠÍM POMĚREM VÝKON/CENA 2021–2022“, což dokazuje, že si tyto produkty TCL díky svému výkonu v oblasti obrazu a zvuku získaly přízeň evropských odborníků na obraz a zvuk.

TCL Mini LED TV 65C825 získává ocenění „Prémiový LCD televizor 2021–2022“, poprvé v historii TCL

Televizor TCL 65C825 získal poprvé v historii společnosti TCL od odborníků na obraz a zvuk asociace EISA ocenění prémiový LCD televizor. TCL 65C825, který byl uveden na evropský trh v dubnu 2021, je 4K Mini-LED televizor kombinovaný s QLED, Android TV a audiosystémem Onkyo.

Díky nejmodernější technologii Quantum Dot, ale také díky druhé generaci AiPQ, která pro UHD upscaling ve velké míře využívá neuronové sítě AI s hlubokým učením, přináší model 65C825 společnosti TCL a celá řada C82 skutečný filmový 100% barevný objem složený z více než miliardy barev a odstínů a dokáže klasifikovat typ obsahu tak, aby byl obraz na televizní obrazovce velmi realistický. Kromě toho je řada TCL C82 vybavena originální technologií TCL Mini LED. Díky tomuto vysoce výkonnému Mini LED displeji poskytují tisíce diod Mini-LED neuvěřitelný jas pro dramatické zvýraznění a bohatší a realističtější výkon HDR; precizně ovládané diody Mini LED poskytují úchvatný kontrast, díky čemuž je řada C82 schopna současně odhalovat nové detaily v tmavých oblastech i zrcadlových odlescích pro větší hloubku, detaily a prostor. 

„Vlajková loď společnosti TCL, televizor 65C825 4K, nahradila konvenční podsvícení LCD vícezónovým stmívacím polem složeným z tisíců miniaturních LED diod a přináší obrazový výkon, jaký byste u jeho atraktivní ceny nečekali. Úrovně černé a detaily stínů jsou vynikající, stejně jako přesnost přehrávání HDR – zvládá Dolby Vision a HDR10, přičemž HDR10 je vyladěno dynamickým mapováním tónů. Kromě filmového působení obrazu splňuje tento mini LED televizor spoustu dalších požadavků, od audiosystému navrženého ve spolupráci se společností Onkyo, který poskytuje velký zvuk v plném frekvenčním rozsahu, až po chytrou platformu Android a kompatibilitu s herními konzolemi nové generace. Z jakéhokoli úhlu pohledu je 65C825 vskutku triumfálním televizorem,“ uvedla porota EISA.

Kromě toho je nyní TCL 65C825 Calman Ready, což znamená, že podporuje 3D LUT a více než 4000 barevných kalibračních bodů, které používá software Calman pro automatickou kalibraci, a zlepšuje kvalitu barev pomocí softwaru Aurora Color Engine. Spotřebitelé mohou plně využít výhod softwaru Aurora Color Engine v rámci softwaru Calman, který byl od základu vytvořen implementací nejnovějších poznatků z oblasti vědy o barvách.

„Vzhledem k tomu, že se vývoji produktů věnujeme již 20 let, inovace, které každoročně přinášíme, ukazují, že hlavní obrazovka, kterou máme doma, přináší stále více. Řada C825 je naším krokem do světa prémiových televizorů nebo jinými slovy produktů, které jsou velmi výkonné a poskytují intenzivní zážitek ve třech hlavních oblastech, které jsme letos zvládli – streamování, sport a hraní her. Kombinace schopností AI pro upscaling a zpracování s panelem QLED pro věrné barvy, podsvícení Mini LED pro extrémní dynamický rozsah a 100Hz obnovovací frekvence pro plynulý pohyb umožňuje našim zákazníkům stát se součástí představení. Žádný prémiový televizor se neobejde bez kalibrace Calman Ready a Dolby Vision IQ, kde AI pomáhá přizpůsobit zážitek z Dolby Vision HDR jakémukoli obsahu a okolním podmínkám, stejně jako UHD 120 Dolby Vision VRR pro hraní her,” uvedl Marek Maciejewski, ředitel vývoje produktů pro Evropu.

Televizor TCL QLED 55C728 získal ocenění EISA „TELEVIZOR S NEJLEPŠÍM POMĚREM VÝKON/CENA 2021–2022“

V dubnu 2021 byl také uveden na trh mimořádně konkurenceschopný model 55C728 společnosti TCL, který jako jeden z nové řady C získal od asociace EISA ocenění „Televizor s nejlepším poměrem výkon/cena“ pro roky 2021–2022. TCL 55C728 je jedním z nově představených modelů řady TCL C72+ a využívá AiPQ druhé generace, Quantum Dot a 100Hz panel pro ostrý a plynulý obraz v kvalitě 4K HDR. Tento model je navíc vybaven funkcí Game Master Pro a podporuje všechny nejnovější formáty HDR (včetně HDR10+, Dolby Vision, Dolby Vision IQ). Luxusní bezrámečkový design řady TCL C72+ doplňuje elegantní kovový středový stojan, takže lze tento velkoplošný televizor snadno umístit na jakoukoli plochu v domácnosti.

„Televizor TCL 55C728 s úhlopříčkou 55 palců splňuje požadavky na cenově dostupný televizor s rozlišením 4K. Samotný televizor má design s tenkým rámečkem a nenápadnými nožkami na stole a jeho výčet funkcí zahrnuje připojení HDMI 2.1, operační systém Android TV, který lze později v tomto roce aktualizovat na Google TV, a podporu Dolby Vision HDR a Dolby Atmos. Důležité však je, že tuto atraktivní specifikaci podporuje kvalitou obrazu, která je o třídu výš než jeho cena. Panel QLED společnosti TCL s přímým podsvícením poskytuje detailní, širokobarevný obraz s výrazným kontrastem, který oživí filmový, televizní a herní obsah. Integrovaný reproduktorový systém navržený společností Onkyo poskytuje poutavý zvukový doprovod. Kdo hledá všestrannou plochou obrazovku do obývacího pokoje, a nechce sahat příliš hluboko do kapsy, měl by se poohlédnout právě zde,“ uvedla porota EISA.

„Naším receptem na úspěch řady C je poskytovat tu nejlepší kombinaci klíčových funkcí, které naši zákazníci každoročně potřebují, za cenu dostupnou pro každého. Rok 2021 je rokem streamování, sportu a hraní her a my vám postupně nabízíme ideální barvy díky kalibraci QLED a Calman Ready, ostrý pohyb bez zadrhávání a hraní her s UHD 120 Dolby Vision VRR. Každý rok jsme v čele zpřístupňování klíčových televizních technologií běžným spotřebitelům a řada C728 je dalším důkazem, že to TCL dokáže. V letošním roce jsme spotřebitelům zpřístupnili zpracování obrazu pomocí hlubokého učení AI, Dolby Vision IQ a HDMI 2.1 48Gb, díky čemuž je televizor nadčasovým designovým kouskem ze skla a skutečného kovu,“ říká Marek Maciejewski, ředitel vývoje produktů pro Evropu.

Stejně jako TCL 65C825 je i oceněný televizor TCL 55C728 nyní Calman Ready, což znamená, že podporuje 3D LUT a více než 4000 bodů pro kalibraci barev, které používá software Calman pro automatickou kalibraci, a zlepšuje kvalitu barev pomocí technologie Aurora Color Engine.

Soundbar TCL TS8132 získal ocenění EISA „SOUNDBAR S NEJLEPŠÍM POMĚREM VÝKON/CENA 2020–2021“ 

Společnost TCL, která zaznamenala velký úspěch se soundbary nabízejícími velmi pohlcující zvuk Dolby Atmos ve formátech přizpůsobených omezením mnoha spotřebitelů, uvádí letos na trh nový soundbar TS8132. Tento soundbar 3.1.2 Dolby Atmos s bezdrátovým subwooferem přináší pohlcující zvuk z oblíbených streamovacích služeb, TV a her. Model TS8132 získal od odborníků EISA na zvuk ocenění „SOUNDBAR S NEJLEPŠÍM POMĚREM VÝKON/CENA 2020–2021“.

Soundbar TCL TS8132 nabízí pohlcující zážitek jako v kině i na televizoru. Se soundbarem TCL TS8132 mohou uživatelé zažít Dolby Atmos v novém rozměru díky 3.1.2kanálovému nastavení, které poskytuje pohlcující zvuk do šířky i do výšky. Zákazníky ohromí nejen svým výkonem, ale i překvapivě elegantním designem a kompaktním, ale výkonným subwooferem. Kromě toho, že TS8132 nabízí skvělé zážitky z filmů a televizních pořadů, stane se také rychle vaším zvukovým centrem v obývacím pokoji díky vestavěnému Chromecastu a zaručené kompatibilitě Works with Apple AirPlay, Works with Hey Google a Works with Alexa pro připojení ke všem populárním zvukovým ekosystémům. Podporuje také rozhraní HDMI s eARC pro připojení k televizoru s podporou všech zvukových formátů a je kompatibilní i s Dolby Vision 4K pass-thru.

Jak uvedla porota EISA: „Cenově dostupný soundbar systém od společnosti TCL vytváří díky fyzickému uspořádání reproduktorů, které zahrnuje vyhrazený středový kanál, dva měniče směřující nahoru a bezdrátový subwoofer, obklopující 3.1.2kanálový zvuk v diskrétním designu. Soundbar TS8132 je ideální pro sestavu založenou na televizoru, protože jeho silnou stránkou je reprodukce dialogů, oddělení efektů a detailů, stejně jako pocit širokého zvukového záběru, který přináší hluboká basová odezva. Je podporováno nativní přehrávání Dolby Atmos a stereofonní obsah lze reprodukovat prostřednictvím prostorového režimu soundbaru. Také specifikace odpovídají spíše dražšímu modelu – dva porty HDMI, USB a optický digitální audio vstup usnadňují připojení řady zdrojů, zatímco Chromecast (s hlasovým ovládáním Google Assistant), Apple AirPlay a Bluetooth přinášejí velký potenciál využití bezdrátového připojení,“ uvedli porotci EISA.

 „V soundbaru TS8132 se odrážejí naše nejlepší postupy produktového vývoje, které jsme uplatnili u oceněného televizoru 55C728. Poskytuje pohlcující zvuk dostupný pro každého ze streamovacích služeb, televizních programů a herních konzolí. Pohlcující zvuk – to je Dolby Atmos. Naše spolupráce s Dolby a 3 dopředu a 2 nahoru směřující kanály přináší zvukový prostor pouze ze soundbaru, nepotřebujete další reproduktory ani kabely. Avšak pohlcující zvuk není vše – se soundbarem TS8132 můžete využívat služby pro streamování zvuku, které máte ve svém mobilním telefonu, jako je Spotify, Tidal atd., a vychutnat si je v Hi-Fi kvalitě. Jakýkoli zdroj zvuku lze převést na 3D pohlcující zvuk. Situace se změnila a soundbar už není jen vylepšení zvuku televize, ale také váš streamovaný Hi-Fi reproduktor,“ dodává Marek Maciejewski, ředitel vývoje produktů pro Evropu.

O společnosti TCL Electronics

Společnost TCL Electronics (1070.HK) je rychle rostoucí společností v oblasti spotřební elektroniky a předním hráčem v celosvětovém televizním průmyslu. Společnost byla založena v roce 1981 a nyní působí na více než 160 trzích po celém světě. Podle společnosti OMDIA se TCL v roce 2020 zařadila na celosvětové 2. místo v podílu značky TCL na trhu LCD televizorů. Společnost TCL se specializuje na výzkum, vývoj a výrobu produktů spotřební elektroniky, od televizorů přes audio zařízení až po chytré domácí spotřebiče.

Značka televizorů TCL je od roku 2020 Premium partnerem české fotbalové reprezentace.