Symbio je kreativní agenturou pro Zalando Společně spouštějí podzimní kampaň cílenou na české a polské muže

Praha, 26. 8. 2021 – Zalando, přední evropská platforma pro módu a životní styl, řídilo doposud svou komunikaci pro ČR i další regiony globálně z německé centrály. V tomto roce však komunikační aktivity na lokálních trzích posílilo a na českém trhu si pro strategicko-kreativní spolupráci vybralo agenturu Symbio. Společně právě spouštějí podzimní kampaň cílenou na české a polské muže a spolupracují přitom se známými mužskými tvářemi. 

“Koncept kampaně Pro vás, pro něj, pro všechny, vychází z našeho průzkumu překážek, které muži při nakupování módy vnímají. Zalando na většinu z nich přirozeně odpovídá už samotným produktem a funkcemi. Naším úkolem tak bylo najít správnou strunu, na kterou můžeme zabrnkat. Muže zveme do světa Zalando, kde najít perfektní košili je leckdy rychlejší než ji obléct, nebo kde můžete strávit ve zkušební kabince klidně měsíc a nikdo vám přitom nedýchá na krk,” vysvětluje Michaela Pechanová, kreativní ředitelka agentury SYMBIO. 

V kampani se objevuje Leoš Mareš, Jan Cina, David Koller, polský populární herec Maciej Musiałowski nebo model a MMA zápasník Gamou Fall. Produkčně projekt zaštítilo Creative Embassy v čele s režisérem Lubošem Vackem a fotografem Pavlem Hejným. Videa i vizuály budou k vidění v TV, na sociálních sítích, v dalších online médiích, v printu i na OOH formátech. Podívejte se na 30vteřinové video i na 15vteřinový spot.

Módní e-commerce trh zažil v uplynulých dvou letech pod vlivem koronakrize a uzavřených kamenných obchodů významný nárůst. V lockdownových časech došlo k silné změně nákupních návyků celé populace a podle dostupných dat plánuje asi ⅓ nových online zákazníků u objednávání oděvů přes internet i zůstat. Také proto se Zalando rozhodlo pro posílení a lokalizaci komunikace, aby lépe odpovídala místní kultuře. 

První vlaštovkou strategické, kreativní a produkční spolupráce agentury Symbio a značky Zalando byla aktivace během jarního Mercedes Benz Prague Fashion Weeku. Streaming přehlídek z místa, rozhovory s návrháři a stylisty nebo videa s odborníky na udržitelnější módu řešilo pro Zalando právě Symbio. Dalším společným projektem je prezentace Zalanda v Elle Beauty Lounge na Karlovarském filmovém festivalu.