HSBC věnovala dvě stě tisíc korun Člověku v tísni na online doučování

9. září, Praha – HSBC Česká republika darovala finanční prostředky několika neziskovým organizacím v celkové výši přes milion korun. Součástí této podpory byl i dar Člověku v tísni ve výši 200 000 Kč na pomoc s online doučováním dětem ze sociálně znevýhodněných rodin. Nezisková organizace částku využije na zajištění potřebné techniky, poskytnutí připojení k internetu a zprostředkování doučování.

„Koronavirus změnil to, jak žijeme i pracujeme. Po celém světě se snažíme pomoci mladým lidem, aby si osvojili dovednosti, které jim pomohou v budoucnu uspět. Výzkum Člověka v tísni a dalších neziskových organizací bohužel ukazuje, že každý pátý žák zažil během distanční výuky opakované potíže s technikou a připojením k internetu. Proto jsme se rozhodli podpořit děti ze sociálně znevýhodněných rodin, aby mohly v těchto náročných časech naplno využít svůj potenciál,“ říká Richard Keery, generální ředitel HSBC Česká republika.

V rámci projektu SOS Česko již nezisková organizace podpořila přes dva tisíce dětí po celém Česku. Součástí pomoci je kromě doučování i zajištění adekvátní techniky potřebné pro distanční výuku či poskytnutí kvalitního připojení k internetu. S doučováním pomáhalo více než čtyři sta dobrovolníků.

„Jedním z našich největších úkolů v průběhu pandemie bylo poskytnout pomoc a podporu dětem ze sociálně znevýhodněného prostředí. Byly odříznuté od výuky, neměly dostatečné vybavení, připojení, neměly nikoho, kdo by jim doma mohl pomoci,“ říká Zuzana Ramajzlová z Člověka v tísni a dodává: „Pomáhali jsme dětem a rodinám, se kterými jsme byli v kontaktu už před pandemií a pro které covid znamenal jen další prohloubení problémů.“

Tento rok banka podpořila Člověka v tísni dalšími 150 000 korunami na projekt SOS Morava pro pomoc oblastem, které zasáhlo ničivé tornádo.

Již přes deset let trvající spolupráci s Nadací Leontinka na pomoc dětem a studentům se zrakovým postižením podpořila HSBC i tento rok částkou 350 000 korun. 

Mezi další projekty, kterým banka věnovala finanční pomoc, patří podpora ordinace praktického lékaře pro lidi bez domova v Praze neziskové organizace Naděje, projekt Nadace Ivana Dejmala ke zvýšení stability lesních porostů v Jizerských horách, vystavění budek a chovných komor pro sovy pálené pod záštitou Českého svazu ochránců přírody či podpora činnosti dětského hospicu Nadačního Fondu Klíček a dětského domova Krásná Lípa.

HSBC Holdings plc

HSBC Holdings plc, mateřská společnost skupiny HSBC, má sídlo v Londýně. HSBC poskytuje své služby zákazníkům po celém světě s pobočkami v 64 zemích a teritoriích v těchto oblastech: Evropa, Asie, Severní Amerika, Latinská Amerika, Blízký východ a severní Afrika. S aktivy ve výši 2,959 miliardy USD k 31. březnu 2021 je HSBC jednou z největších světových organizací poskytujících bankovní a finanční služby.