VZP chcem poslat lidem předvolební leták Babiše za 15 milionů korun z veřejných peněz. Piráti a Starostové se obrátí na soud s předběžným opatřením

Praha, 15. září 2021 – Největší tuzemská zdravotní pojišťovna VZP začne i přes nesouhlas správní rady rozesílat klientům onkologickou brožuru obsahující fotky premiéra Andreje Babiše a ministra Adama Vojtěcha. Nejde o nic jiného než předražený předvolební leták, který vyjde daňové poplatníky na 15 milionů korun, jež se mohly zužitkovat na záchranu něčího života. Koalice se proto obrátí na soud, aby vydal předběžné opatření, které zakáže VZP distribuovat propagační brožuru premiéra.

Proti nápadu se postavili dokonce i samotní vlastní poslanci ANO. Například poslanec Rostislav Vyzula, který sedí ve správní radě pojišťovny, uvedl, že materiál prevenci leda uškodí. Jde tak o další neuvěřitelný důkaz agrofertizace České republiky, na kterou se Andrej Babiš přisál jako tasemnice a pomalu ji likviduje a pohlcuje. Takovéhle rozhazování peněz ve zdravotnictví pro vlastní kampaň je naprostá nehoráznost. Pro budoucnost této země je zcela zásadní tesemnici konečně odříznout.

Zabráníme Babišovi zneužívat veřejné peníze. Zneužití peněz na zdravotnictví je skandál a poženeme Babiše a Vojtěcha k odpovědnosti a každou možnou cestou jim zabráníme, aby peníze ve zdravotnictví.